Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Komputer do 2,3k zł

gienio11211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema otóż mam do was pytanie . Potrzebuję Komputer z 6 rdzeniowym procesorem jest on w cenie od 600zl - 900zł

( SAM PROCESOR )

Kartę graficzną już posiadam GTX 260 .

Myślałem o tym :

Procesor : http://sklep.benchmark.pl/product/99030/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/AMD_Phenom_II_X6_1090T_BOX_Black_Edition.html

Około 700zł

Ram x2 : http://www.oleole.pl/pamieci-ram/goodram-ddr3-8192mb-pc1333-dual-cl9.bhtml?from=ceneo

około 400 zł

Płyta Główna : http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/2158532_techniczne

600zł

Dysk Twardy : http://www.ceneo.pl/397089s

350zł

Obudowa z Zasilaczem : Nie mam jeszcze planu ....

Co o tym sądzicie ? Ten sprzęt będzie do tworzenia gier i granie oraz modele 3D w wysokiej jakości .

Liczę na pomoc :) Podawajcie tak jak ja mniej więcej będę wdzięczny :]

Pozdro

haha xD

Opublikowano

Z tego co wiem obecne gry nie obsługują 6 rdzeni tylko 4.

A co modeli 3d to nie wiem.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Plyta dobra, ale jesli chcesz na tej grafice zajmowac sie obrobka 3D to polecam dokupic jeszzce jedna z tej serii i polaczyc w SLI. 6 rdzeni w tym przypadku bedzie dobrym rozwiazaniem. A co do procesora - ten bedzie lepszy i tanszy:

http://sklep.benchmark.pl/product/137730/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/AMD_X6_FX_6100_3_3GHz_BOX.html

Opublikowano

Komputronik

3.200 zł (tanio) 6gb ram dobry procek i karta

Nienawidzę takich co nie napiszą o co im chodzi do czego ma być pc do gier .??? Jak tak to ten up idzie na nim bf3 i mozna nagrywać z bf3 tez bez lagow...

Szkoda ze za 230 zł komputera nie szukasz

Opublikowano

Nie musisz kupywać x2 8GB, bo system XP, Vista chyba więcej niż 8GB nie obsługują z tego co pamiętam, a w 7 nie wiem jak to jest.

Opublikowano

Nie musisz kupywać x2 8GB, bo system XP, Vista chyba więcej niż 8GB nie obsługują z tego co pamiętam, a w 7 nie wiem jak to jest.

System x86(x32) obsługują max 3GB, a x64 do 128GB obsłużą.

Autor:

Weź sobie Phenom'a II x4 960T i odblokuj mu rdzenie. Masz 6 rdzeni tańszym kosztem.

Opublikowano
Weź sobie Phenom'a II x4 960T i odblokuj mu rdzenie. Masz 6 rdzeni tańszym kosztem.
Kto powiedział że akurat będzie sie dało?:>

CO do reszty to zrób tak jak misiek mówił.Czyli ten procesor:

http://sklep.benchmark.pl/product/137730/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/AMD_X6_FX_6100_3_3GHz_BOX.html

Obsługują :)

Pamietaj o zasilaczu dobrym bo sie sfajczy w piździec wszystko

Gry nie obsługują 6 rdzeni.

Opublikowano

Co ty gadasz jest to jak dla mnie nie możliwe że gry nie obsługują 6 rdzeniowego procesora . Z tego co ja wiem to proszę przeczytać Komentarze pod procesorami " Pieknie !! Działa Crysis 2 " " Działa działa Nice full detale bf3 " Itp to co oni wkręcają ? hymm ? Spytam się na miejscu sprzedającego czy naprawdę nie można grać . No jeżeli nie można to poczekam jakiś czas . A tak to zobaczę ten 4x rdzeniowy co nie co się dowiem . Z góry mówię że nie będę podkręcał . Zasilacz 1000 W biorę . Co najwyżej włączę turbo . Teraz gry w marcu wychodzą zajebiste i z tego co słyszałem 10 Ghz nie starczy na full detalach

@Jedna rzecz mnie ciekawi jak to jest z konsolami ( xbox itp )

NP @

Procesor [MHz] 3200 info.png Pamięć RAM [MB] 512 info.png Przepustowość szyny [GB/s] 21.6 info.png Układ graficzny ATI Xenos 500 Mhz 10MB DRAM info.png Maksymalna liczba przetwarzanych wielokątów [mln/s] 500 info.png Dźwięk Wielokanałowy dzwięk przestrzenny

Techniczne

info.png Rodzaj czytnika DVD-ROM info.png Rodzaj odtwarzanych płyt DVD-R, CD-DA, DVD-ROM, JPEG Photo CD, DVD+RW, CD-RW, WMA CD, CD-ROM, DVD-RW, DVD-Video, MP3 CD, CD-R, DVD+R info.png Pilot Sprzedawany osobno info.png Sposób zapisu stanów gier Dysk twardy, Karty pamięci info.png Dysk twardy 120 GB Zastosowane technologie

info.png 87.jpg Dolby Digital

info.png 8.jpg HDTV info.png Inne Wymienny przedni panel, Obsługa trybów HD 720p oraz 1080i, Możliwość podłączenia dysku twardego

Funkcje

info.png Odtwarzanie filmów na DVD tak info.png Podłączenie do internetu Tak info.png Inne Współpraca z Windows Media Center, Zaawansowane ustawienia rodzinne

Kontroler

info.png Ilość portów w konsoli 4 info.png Wibracja tak info.png Inne Technologia radiowa, Wyjście słuchawkowe, Zasilany akumulatorkami

Złącza

info.png USB tak info.png Wyjście audio Analogowe info.png Karta sieciowa tak info.png Podłączenie do telewizora Przewód komponentowy HD info.png Łączenie konsol tak Zastosowane technologie

info.png Ethernet

info.png 4.jpg USB

I co to ma być ? 5 lat temu lepsze były komputery ...

A grafika jest rewelacyjna . Jeśli gra jest tak zrobiona że ma zajebistą grafikę i zajebista wydajność to czemu tak nie ma na komputerach ?

haha xD

Opublikowano

Po co ci 1000W? na 100% starczy ci max 700W (polecane max 600W).

Można grać na x6, ale gry wykorzystują 2 rdzenie (BF3, The Run, Crysis 2 wykorzystują 4)

Opublikowano
Po to mi że 1000 w jest tańszy niż 700 / 800 :P
Trzymaj mnie.

Wiesz o tym że zasilacz to prawie najważniejsza rzecz w komputerze?TO musi być porządne.Zroumcie to że procesor, grafike i zasilacza NIE OCENIA SIĘ po GHZ, PAMIĘCI czy mocy(wat).PO 2 zasilacz jeśli cchesz by komp pochodzil lata i się nie palił, resetował, wyłączał itp to kupno dobreg zasilacza cie nie ominie i odpuść sobie felle 1000w bo xfx 600w go ciśnie na łeb

Co ty gadasz jest to jak dla mnie nie możliwe że gry nie obsługują 6 rdzeniowego procesora

Gra "Widzi" tylko 2-4 rdzeni.

Opublikowano

Od razu mówie ze jestem zielony -,-

To skoro zasilacza nie ocenia sie po w , to po czym ? ^.-

skoro ten 600/700 lepszy od 1000 to jak mam wybrac dobry zasilacz ? Po naklejce firmy ? To jak z butami czy ciuchami , płacimy za markę tak ? xD

ps. sory ze sie włączam do rozmowy , ale mysle ze to pomoze nie tylko mi , autor tez chyba tego nie wie :D

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Zasilacz ocenia sie po producencie (okresleni producenci pakuja do zasilaczy dobrej jakosci elementy elektroniczne) i po natezeniach na liniach 3.3v, 5v i 12v. Dobry zasilacz ma przynajmniej 2 linie 12v. Taki zasilacz 1KW powinien miec 2 linie 12v po okolo 30A , linie 3.3V okolo 30A i linie 5V cos kolo 25A.

Niektore zasilacze niemarkowe 600W potrafia miec tylko 1 linie 12V, co np. dla nowszych kart graficznych nie wystarczy.

Opublikowano

Ja pierdole czego wy mnie uczycie ? :D Przecież wiadome że to nie będzie modecome ... Jutro będę miał okazję sprawdzić ten zasilacz jaki on jest i jaki to model :)

Tak a propo nie patrzycie na napięcia ? no ładnie .. To jak byś kupował buty w kartonie bez rozmiarów xD

@Edit

A tak jeszcze jedno apropo zasilacz 400w może być lepszy od 600w . Tak samo jest w przeciwną stronę . Musieli byście mieć 100 zasilaczy i każdy porównywać zasilacz jakie ma napiecie i jak działa .

To że np będzie ATX 400W nie oznacza że musi być lepszy od Jakiegoś innego chińskiego badziewia ... tak jest ze wszystkim .

Jak i z dyskami twardymi itp . Wszyscy mówią to tamto a nawet nie wiedzą jak jest naprawdę ;))

@ Prosze o radę profesjonalisty :) z góry dzięki

haha xD

Opublikowano

aha to jak ktoś tam wrzuci cegłę i będzie ważyć 5 kg to powinienem kupić bo dużo waży i jest rozbudowany od środka ...

Bez sensu . Mark Henry waży 500 kg i jest bardzo dobrym wrestlerem jeff hardy waży 80 kg i jest bardzo dobrym wrestlerem ... to taki przykład głupio mądry :)

haha xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...