Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak gadać przez głosniki?

PaTrOL_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) u kuzyna zobaczyłem dziwną rzecz, a mianowicie ma odłączone mikro i gada przez głosniki.. gadalem z nim na gg to przez glosniki do mnie mowil.. w grach typu cod,cs tez przez glosniki mowi

i moje pytanie jest takie..

jak gadac przez glosniki :) ?

za pomoc like.

pozdrawiam.

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

No jak miał taki bajer musiał mieć wbudowany mikrofon w głośniki inaczej rady nie ma..

Witam, dokładnie jak pisze kolega wyżej, musi mieć wbudowany mikro w głośniki bo innej rady nie ma. Głośnik to Głośnik a Mikro to Mikro :)

Jak chcesz go zaskoczyć to rozłóż mikro na części i sam wbuduj w głośnik ;)

Pozdrawiam Silny199

Hatsan 90 SAS QT + Alchemizacja ;)

14553493454da0776eb0d2c.jpg

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Podłącz głośniki do portu mikrofonu i gadaj.

Tylko mi nie gęgaj, że to tylko wizerunek, bo ja kurwistrzale i bez niego mam szacunek.

Opublikowano

Podłącz głośniki do portu mikrofonu i gadaj.

Głośniki nie będą działać, jeżeli chcesz gadać przez głośniki to tylko tak jak ja Ci pisałem, wbuduj lub kup głośniki z wbudowanym mikro

Hatsan 90 SAS QT + Alchemizacja ;)

14553493454da0776eb0d2c.jpg

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

nie dosłownie przez głośnik bo to raczej niemożliwe by naraz działał z mikrofonem, sprzęgło by od razu i jeden pisk w głośnikach

głośnik to w sumie też mikrofon i może za niego posłużyć jednak za słaby sygnał z niego jest.

są zestawy głośników z mikrofonem, jednak na czas włączenia mikrofonu wyciszane są głośniki i vice versa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Głośniki nie będą działać, jeżeli chcesz gadać przez głośniki to tylko tak jak ja Ci pisałem, wbuduj lub kup głośniki z wbudowanym mikro

To jest ironia hiih

Tylko mi nie gęgaj, że to tylko wizerunek, bo ja kurwistrzale i bez niego mam szacunek.

Opublikowano

Normalnie podłączasz kabel od głośników do wejścia na mikro ustawiasz sobie maksymalna czułość i gadasz . Wiadomo głos nie będzie idealny!. Musisz pamiętać, że jeśli gadasz do głośników/słuchawek to nie będę one wytwarzały żadnych dźwięków

PS. Lepiej odżałować te 5 zł i wskoczyć do elektrycznego po najtańszy mikrofon będzie on lepiej działał niż głośniki chyba, że masz wejście wyrwane to musisz kupić kartę dźwiękowa na allegro 15 zł najtańsze lub

W rejestrze szukasz klucza

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000\Settings\DevType_0888_SS147b108

Część wytłuszczona może się różnić

Następnie edytujesz wartość binarną klucza

"Pinxx"

gdzie xx oznacza odpowiednie wyjście z płyty

Wartości binarne przyjmujesz zgonie z tym wypisem

"01 00 00 00" = Wyjście mikrofonowe

"02 00 00 00" = Słuchawki

"04 00 00 00" = Przednie głośniki

"05 00 00 00" = Tylne głośniki

"06 00 00 00" = głośnik centralny/subwoofer

"07 00 00 00" = Głośniki boczne

notoacta250.png

Opublikowano

dodał byś że chodzi o kabel od głośnika bezpośrednio z niego wychodzący a nie do wzmacniacza w głośnikach

kable które się podłącza do kompa idą do wzmacniacza a ten dopiero na głośniki podaje sygnał

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...