Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Który KV lepszy?

Xanter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet jak ktoś czołgu nie miał to i tak może o nim wiele powiedzieć, bo walczy z nimi. Według mnie KW-3 jest lepszy, ponieważ ma naprawdę przepotężny pancerz w porównaniu do KW-1S, który może i ma dobrą prędkość, ale jeśli śmigasz z działem 122mm (super niecelne) to duża prędkość jest raczej minusem.

Też jest taka sprawa, że KW-3 jest łatwiejszy do gry, bo jedyne co nim musisz zrobić to pokazać swój przedni pancerz i strzelać do skutku. KW-1S za to nie jest taki łatwy, ale jak się nim dobrze zagra można uzyskać lepszy wynik niż KW-3, ponieważ dzięki prędkości masz więcej możliwości i możesz zrobić więcej w tym samym czasie co KW-3, ale trudniej niż KW-3. :)

Opublikowano

Zdecydowanie KV-1S, jak w tamtym temacie pisałem

http://www.mpcforum.pl/topic/474210-pytaniekv-s1-czy-kv-3/

prędkość nadrabia słabszy pancerz, dzięki jeździe slalomem, pancerz poprostu będzie odbijał pesteczki wroga.

Opublikowano

według mnie kw-1s jest lepszy gdyz ma dobra prędkość i może uciec a kw-3 ma beznadziejna prędkość i jest ogromny

dJ.jpg

Opublikowano

KW-1s ma dla mnie 2 wady:

-brak działa107mm-122mm trochę za wolna dla mobilnej maszyny jest;

-wolniejsze przeładowanie działa 122mm, kw-3 dysponuje dwoma ładowniczymi

KW-3 natomiast w moim odczuciu strasznie się pali, z drugą wierzą całkiem twardy ale i tak chyba nikt w nią nie wali. W boki i tył, dolna płyta i wizjery wszystko wchodzi.

Opublikowano

kv 3 to złom na kołach od malucha :D schodzi na 2 strzały a kv 1s z najlepszym działem jak przy******** to wiadomka co się dzieje z tygrysem :D 2-3 dobre strzały i po nim.

Opublikowano

Namieszałeś. Kolego, KV-1 to KV ( V TIER ), a nie KV-1S, który jest VI tierem.

a po drugie to jest trollgun, bo haubicą w życiu KV nie zdjął.

Opublikowano

KV1 z haubicą z bliska bierze więcej niż IS3, ponieważ do 1000 dochodzi.

Mówisz zapewne o KW-2 [KW+lodówka], troll rzeczywiście ma spore obrażenia ale jedynie przy dobrym trafieniu. Strzelając w front zdejmujesz znacznie mniej hp niż np. w tył.[he bez penetracji zadaje bodajże 50% obrażeń, przynajmniej przed wprowadzeniem stref tak było]. Poza tym topowe działo z Is-3 strzela szybciej i jest celniejsze od trolla.

@Down

Następnym razem przeczytaj cały post zanim się wypowiesz.

http://pl.wikipedia.org/wiki/KW-1

http://pl.wikipedia.org/wiki/KW-2

Opublikowano
Mówisz zapewne o KW-2 [KW+lodówka], troll rzeczywiście ma spore obrażenia ale jedynie przy dobrym trafieniu. Strzelając w front zdejmujesz znacznie mniej hp niż np. w tył.[he bez penetracji zadaje bodajże 50% obrażeń, przynajmniej przed wprowadzeniem stref tak było]. Poza tym topowe działo z Is-3 strzela szybciej i jest celniejsze od trolla.

Nie ma KW2 xD

Może tak się na to mówi, ale pewnie o to samo nam chodzi :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Oczywiście polecam kv 3. Sam nim gralem i jeszcze w garazu stoi. Troche wolny, ale jak widzialem kw 1s to odrazu do niego wyjezdzalem - tylko mnie myzial ;)

"Kiedyś usłyszałem jedną bardzo mądrą rzecz, że na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani."

~Słoń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...