Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] HTC Wildfire i aplikacje w tle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy możecie mi powiedzieć jak wyłączyć aplikacje które włanczają sie w tle. Używam aplikacji "advanced task killer" ale jak raz wyłącze te aplikacje to później znów one są włączone np. 10min temu dałem żeby wyłączył te aplikacje, a teraz znów są włączone np. wiadomości, transfer danych. Chcę żeby one bez mojego kliknięcia nie właczały sie same.

A i może są jakieś sposoby na dłuższą żywotność baterii? ;)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że takich aplikacji nie wyłączysz. Możliwe też, że można wyłączyć ale masz ich skróty na pulpicie. Też używam tego programu i jak zaznaczę wyłączenie wszystkich aplikacji to i tak te ze skrótami na pulpicie się ponownie uruchomią.

Co do żywotności baterii to za dużo nie pomogę. Wiem, że aby przedłużyć żywotność nie można zbyt długo trzymać telefonu w ładowaniu (bo bateria sama się rozładowuje i przy 90% spowrotem ładuje do 100%). Pewnie najlepiej ograniczyć granie na telefonie, długie słuchanie muzyki itp...

darkness3.png

Opublikowano

Aplikacje takie jak wiadomości muszą być cały czas włączone. Nie używaj task killerów, bo bateria będzie Ci jeszcze szybciej schodzić. Telefon musi wykonać większą pracę aby je z powrotem włączyć, przez co zużywa więcej baterii - logiczne.

Jeśli nie chcesz koniecznie, aby poszczególne programy włączały się w tle to użyj Titanium Backup i je "zamroź". Nie będą się samoczynnie włączać i telefon przestanie je wykrywać. Możesz go użyć do np. Facebooka, Twittera. Nie radzę stosować do aplikacji systemowych. Aby je przywrócić klikasz "odmroź"

EMPTY :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...