Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] HTC Era G1 czy LG Swift GT-540

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HTC:

1. 192MB RAMu
2. Procesor ARM 920T, 528 MHz
3. Ekran pojemnosciowy (multi touch)
4. Grafika Aderno 130

LG:

1. 256MB RAMu
2. Procesor ARMv6 600MHz+
3. Ekran oporowy (max. 1 dotyk)
4. Zintegrowany chipset graficzny z procesorem

Podsumowanie:

HTC ma dobra grafike, ale nie moze jej w 100% wykorzystac ze wzgledu na procesor i pamiec ram. LG bedzie po wzgledem gier wydajiejszy, poniewaz ma 256MB RAMu i procesor 600MHz (z mozliwoscia podkrecenia do ponad 800). Dzialanie systemu na HTC bedzie spowolnione, poniewaz ma slaby procesor. Malo pamieci RAM sprawi ze zminimalizowane aplikacje bedzie wylaczal system ze wzgledu na niska ilosc dostepnej pamieci. LG nie bedzie mial tego problemu. Wydajnosc w aplikacjach bedzie wyzsza u LG poniewaz ma lepszy procesor (nowszej technologii) niz HTC. W LG jest mozliwosc zainstalowania adobe flash player w wersji 10.3, ktora umozliwia ogladanie w przegladarce animacji flash na zywo. HTC nie ma odpowiedniego procesora, co prowadzi do braku mozliwosci zainstalowania flasha 10.2 albo 10.3. Jedynym minusem LG jest ekran oporowy ktory nie pozwoli nam na dotyk ekranu w dwoch miejscach jednoczesnie.

Ogolnie rzecz biarac lepszy LG GT540 :)

Opublikowano

Nie wystarczy ;) To są opowieści z LGSWIFT.pl pewnie....

Era HTC g1 minęła już dawna, telefon według mnie można zaliczyć do antycznych.

Jak Ci bardzo zależy na MT to kup Samsung Galaxy Spica, nie ma może sterowników karty graficznej, ale do internetu/SMS jak najbardziej.

Opublikowano

Czyli mówicie że LG można podkręcić do 800 MHz ?

A jak z Androidem bo standardowo jest 2.1 a mnie interesuję 2.2 i 2.3 :P Da się coś z tym zrobić ?

Aha i jeszcze jedno :) Jak z grami ? Bo na tym mi najbardziej zależy ^^ ?

r718w5.png

Opublikowano

Jeżeli się nie boisz chińszczyzny (chociaż to akurat dobry telefon) ZTE Blade będzie świetnym wyborem. Rozdzielczość(480x800), dzięki której można wiele zdziałać, 3,5 cala, procesor Qualcomm, duże możliwości moddingu. Powinieneś dostać go w cenie konkurencji, którą podałeś

0c011561bb0ab84a.png
Opublikowano

@Perzot1818(PL)

Tutaj masz poradnik mojego autorstwa jak wgrac najnowszego cyanogenmoda, tam bedziesz mogl podkrecic procesor i gry beda chodzily na nim przyzwoicie.

http://www.mpcforum.pl/topic/465228-tut-flashowanie-gt540/

Zgadzam sie rowniez co do odpowiedzi kolegi wyezj - w zte blade siedzi dobry qualcomm (QCT MSM7227-1), ma 512MB RAMu i wyswietlacz HD, co umozliwi granie w gry HD.

Opublikowano

W ZTE jest procesor starszej technologii, podkrecisz go max 750-800MHZ a w GT540 jest procesor nowej technologii, wchodzi nawet na 900. ZTE jednak ma osobny procesor graficzny a LG zintegrowany, ale z tego co widze na YT to gry chodza tak samo na obu. Jednye co przemawia za ZTE to ekran HD, 512 ramu i multi touch. Za LG przemawia duza bateria (mi potrafi trzymac ok. 5 dni), proste wgrywanie custom romow, nie psuje sie.

Opublikowano

A jaki procent fajnych gier wymaga HD, multi-touch'a i 512 MB RAMU ?

Czy to naprawdę aż tak potrzebne ? Chociaż ten Multi Touch kusi jak chuj xD

I z tego co wiem to RAM nie odpowiada za szybkość telefony tylko za ilość uruchomionych aplikacji ^^

r718w5.png

Opublikowano

Misiekantos:

Poczekaj aż wyjdzie Cyanogen 9(oficjalny, na razie są alpha/beta, podstawa Android 4.0) na słabsze telefony. Na galaxy mini wgranego mam już kernela 850MHz na tym romie i 0 zawiech, więc myślę, że jak będzie offical to do 900/925 MHz dojdzie O/C.

Ram wpływa na szybkość telefonu i to bardzo. Ja sobie nie wyobrażam używać telefonu bez zrobionego swapa ( programy systemowe są tam przechowywane), także mam na gry dostępne coś koło 230 MB z 280MB.

Bierz LG GT540, moduj, kręć i enjoy ^^

Rada moja:

Kup kartę 4/8GB, jak bierzesz LG. Zrobisz partycję (EXT i FAT32) + swap (koło 600MB zabiera z SD, ale kolosalna różnica jest), zainstalujesz CM 7(poźniej CM9), skręcisz kernela na 825MHz i jedziesz z koksem (modowałem tak koledze telefon, ktory mi sprzedał za śmieszą sumę.... 50 zł, bo potrzebował na B2K ^^, a telefon to ten LG)

Opublikowano

Skoro LG to LG :) Bierz GT540 a wytlumaczymy ci wszystko. Wrzuciesz sobie androida 4.0 (za jakis czas jeka bedzie wersja stabilna) i bedzie chodzilo lepiej niz stockowy rom na tym ZTE.

@NiNeTaLeS

Zgodze sie z toba, przy CM9 i nowym kernelu bedzie kilka opcji jak zmiana voltage procesora, pokazywanie jego temperatury i zmiana taktowania (poprawiona). Pozostaje tylko czekac :)

Opublikowano

Jak tak patrze co piszecie to dla mnie czarna magia xD

Jakieś roomy i coś tam :<

Okey temat close plis

Jutro jadę podpisać nową umowę z telefonem LG Swift xD

Także jutro mi all wytłumaczycie :P

I THX za pomoc przy wyborze :)

r718w5.png

• 1 miesiąc temu...
Uczeń
Opublikowano

Facet, co ty piszesz ? Hero też ma 256 RAMu, wiem bo sam mam, a mój kumpel ma swifta i po drobnych testach żałuje że nie ma Hero. A do tego kiedy podkręcisz swifta do 800 ciągle łapie zawiechy, mój hero ma ustawione na stałe 729 i śmiga elegancko. Po prostu RU od hero jest do niczego. Po wgraniu RCmixa 2.2b jest tysiąc razy lepszy. HTC RULEZ

Opublikowano

Też stałem przed takim wyborem.Po studiowaniu for internetowych, postanowiłem kupić LG GT540 i uważam to za dobry wybór. Oczywiście każdy potrzebuje telefonu do innych celów. Moim priorytetem w kupnie telefonu była zabawa, czyli internet, muzyka, komunikatory, gry. Telefon do tego celu sprawdził się idealnie. Lista rzeczy na które moge narzekać w tym telefonie jest bardzo krótka: czas działania(1-2 dni -norma w smartfonah), mało ramu(ale przy drobnych modyfikacjach da się żyć), brak multitouch. Jest to moja opinia a więc może odbiegać nieco od innych .

9768414_13_1.png

Moja postac w grze CrossFire:

PSP: FAT 1006 (Japonia)

Soft:5.50 GEN-->6.39 ME (bedzie downgrade)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...