Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gotowy silnik - zmiana wszystkiego...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie

Zaczne od tego iz uwielbiam zmieniać szablony w zupelnie cos innego bawić się grafiką, podmieniać itd.

Ostatnio zachciało mi się zrobić prototyp gry via www... no i chciałem się dowiedzieć czy:

Jeśli mam silnik gry Ogame (gra o kosmosie) to czy moge z niej zrobić grę o np. grę o morzu? Wszystkie aspekty z gry Ogame tylko zamiast statku kosmicznego mamy zwykly statek morski itd. da się to zrobić?

Z góry dzięki

Opublikowano

Możesz ale licencja (z tego co pamiętam GNU) nie pozwala na niej zarabiać(SMS itp.) więc jeśli zależy Ci na zarobkach, to zamiast przerabiać nie pasujący silnik, stwórz coś unikalnego lub zleć jego stworzenie.

Opublikowano

możesz przerobić silnik na własne potrzeby użytkowania, zostawiając stopkę by zespół xnova, jednak nie wiem jak ze sprzedażą jest, jednak jeśli dodasz własne skrypty to możesz sprzedawać ją jako dodatek do skryptów, oczywiście nie biorąc za silnik pieniędzy a za dodatki :)

Maruusek.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...