Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] jak zmienić tło clienta

Gość Lord Loginus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lord Loginus
Opublikowano

Siema napisałem tego tuta bo ludzie często pytają sie jak zmienic tło.

Wchodzimy w nasz client/locale/pl/ui myscreenhunter.gif

Potem zamieniamy login.jpg i serverlist.jpg na własne oczywiście muszą byc 1024x1024 np. tak http://imageshack.us...reenhunter.gif/

ok podmieniliśmy i teraz wchodzimy na naszego clienta i cieszymy się tłem.

Jeżeli nie mamy w cliencie folderu locale/pl to rozpakowywujemy plik locale_pl z packa wklejamy do naszego clienta wycinamy z packa locale_pl i wklejamy gdzie kolwiem tylko nie do clientów jak rozpakować? już mówie.

Pobiramy pakery

http://speedy.sh/GmMwg/Roz-i-Pak.rar

scan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=0ab532a6d07d3428913a554d9553ed0901b024e6acd516e0fff80d383a4e87e0-1324624611]]

jak widać 2 wirusy według mnie nie szkodliwe ale jak nie chcecie to nie pobierajcie.

Rozpakowywujemy do C:\Documents and Settings\Jak nazwaliście komputer i wklejamy.

Edytujemy plik Rozpakowywanie.xml i tam już jest napisane co trzeba edytować aby rozpakować pliki.

Ok zapisujemy i tworzymy tam folder Source. To do niego będą wlatywać rozpakowane pliki.

Aby rozpakować pliki nalezy plik Rozpakowywanie.xml przenieść na plik m2.exe i czekamy ok 10-20sek puki nie pojawi się takie oknomyscreenhunter.gif

Musi być napisane dokładnie jak u mnie jeżeli pisze inaczej to w folderze Source nie pojawi się rozpakowywany plik.

Gdy juz rozpakowaliśmy przechodzimy do pakowania.

Po rozpakowywaniu pojawi nam sie plik RootPackGen.xml nie edytujemy go tylko przenosimy go na plik m2 i obok tych plików RootPackGenxml Rozpakowywanie.xml pakowanie.xml pojawią się zapakowane pliki locale_pl.

Dobrze ale nam nie trzeba ich pakować wsytarczy że wytniemy folder locale i wkleimy do naszego clienta i cieszymy się.

na proźbe Monkey D. Luffy

Na windowsie viscie i 7 pliki rozpakowywanie , pakowanie.xml i m2.exe musza byc w C:\Users\Nazwa_użytkownika\Paker

Obiło mi się o uszy, że niektóre clienty są od kamerka więc w tym wypadku można zmienic w folderze kamer czyli wbijamy w nasz client/kamer i zmieniamy logo.jpg

Opublikowano

Same podmienienie nic nie da, trzeba edytować login.jpg i serverlist.jpg i wkleić na nie obraz 1024x768.

Sam topic myślę że bez sensu, bo jak ktoś rozpakowuje clienta to widzi że to jest od logowania itp. więc domyśli się co z tym robić :)

1367591241-U459639.png

Opublikowano

@Up

Popieram,ale co do tego myślenia to są ludzie zieloni ktorzy nieogarniaja tego np. robia 1 raz clienta i nie wiedza co i jak

Użytkownik od 18 gru 2011

Gość Lord Loginus
Opublikowano

Ale dużo ludzi zadaje pytanie jak zmienić logo itd??

Opublikowano

Bez sensu mój 1 client By SurMistrz

To ja sam otwierał all pliki i patrzałem i domyśleć mozna się w 1min co to jest...

Nawet jeżeli ktoś robi to 1 raz.

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Ktos musi zrobić taki poradnik :) My tego na początku swej zabawy z serwerami nie wiedzielismy =) Więc się juz tak koledzy nie plujcie :)

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Jesli chodzi o samo zmienianie tla lepszy paker to filearchiwer od kamera jest prosty i szybki w uzyciu.

@TOPIC

Mi sie to nie przyda ale komus moze kiedys..

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

Serwer: Syriusz

tak3l.jpg

Opublikowano

Moneky nic nie musi być tam...

Kamer zrobił fajnego pakera ^_^

Z niego polecam korzystać

Pozdrawiam SurMistrz

Niby zrobił, niby fajny... Osobiście wolę ten stary, tego od kamera jakoś nie trawię.

1367591241-U459639.png

• 2 tygodnie później...
Gość Lord Loginus
Opublikowano

Bo życie jest po to aby je utrudniać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...