Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z rejestracją Na Xampp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak miałem serwer Hamachi Ale zrobiłem tak że postawiłem serwer na LoopBlack na tych samych plikach po czym wszystko mi działa ale co do rejestracji dałem to IP z LoopBlack 192.168.*.100 i dupa mi działa a kolega wpisuje i mu nie działa ale w czym problem że jak kolega wpisze IP z hamachi To rejestracja Mu chodzi I ja już nic nie kapuje co do tego Pomoże ktoś ;]

aaa.. i mam ruter neostrada TP I dałem tam te wszystkie porty jak coś to pisać wymienie je

I co do tego jeszcze jedno czy tam w tych odblokowaniu portów ma być IP z Karty sieciowej czy z Karty LoopBlack bo na karte sieciową jak narazie jest :P

Nuda, Nuda i jeszcze raz NUDA!

Opublikowano

Mi się wydaję że raczej z karty sieciowej bo na loopbacku masz mostkowane połączenie z karty sieciowej która jest podłączona pod router. Jak odlobkowałeś porty to sprawdź jeszcze czy w zaporze masz je odblokowane bo możesz nie mieć i to może powodować problem. Po drugie jak masz neo to masz zmienne IP więc Twój kumpel by musiał co chwile spolszenie mieć nowe, proponuje rozwiązanie używając DNSu jakiegoś. Port sprawdź na

http://canyouseeme.org/

Jeśli masz timed out oznacza że port jest w "stealth" czyli ukryty oznacza to że nadal jest zablokowany. Jeśli wyskoczy Ci connection refused czy jakoś tak to oznacza że masz odblokowany port, ale aplikacja która ma używać tego porty jest wyłączona lub ma u siebie blokadę ruchu na ten port.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...