Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Dobieranie drużyn

Toxic992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zapytać się na jakiej zasadzie dopasowywane są drużyny, ponieważ od wczoraj, grając 3 /4 tierem trafiam ciągle na tiery 9/10... to jest chore, nie jestem w stanie zrobić kompletnie nic w tych bitwach. Wy też tak macie, czy tylko u mnie tak się dzieje?

Opublikowano

Czołg lekki tieru 4? Nic dziwnego - matchmaking dla tych czołgów taki jest.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

nic nie zrobisz z tym mnie z wolverainem wrzucało do tiger 2 a jemu muszę strzelić w tym by zabrać chociaż 5%

Walcząc wolveraina miałem 90% nierównych bitew a to 10% to ja wrzucało mnie do bitwy z podobnym tierem

dJ.jpg

Opublikowano

ja moim T-26 walczyłem z mausem, więc dobieranie jest takie:

1. Typ czołgu

2. Tier

3. Wolne bitwy

4. Plutony

1213o.jpg

Opublikowano

up zapomniałeś o jeszcze jednym punkcie

-Czy kupowałeś ulepszenia jak się kupi to do wyższych tierów się w trafia

dJ.jpg

Opublikowano

Up#

Przestań opowiadać bajki, ten temat był wielokrotnie poruszany nie tylko na mpc ale i innych worach. Poza tym wg wykluczyło wpływ zamontowanych modułów na losowanie.

1. Typ czołgu

2. Tier

3. Wolne bitwy

4. Plutony

1)Nie do końca, często pojawiają się drużyny z sporą ilością np. td gdy w przeciwnej mamy w to miejsce ht.

2)To główny wyznacznik, gra stara się doprowadzić do rywalizacji równy z równym, w przypadku kiedy w drużynie "a" jest o jeden tier 7'my więcej w drużynie "b" będzie więcej tierów 6'ych,

4)Plutony są największą zmorą niskotierowych graczy, często przez to niski tier jest wyjątkowo wrzucany wyżej-osobnik "a" porusza się pojazdem tieru 7'go zaprasza do plutonu kolegę z tierem 3'cim-2'gim. Przez to do przeciwnej drużyny "gratis" trafia osobnik "b" mający tier taki sam jak pojazd w plutonie bądź o jeden wyższy. Tacy gracze sa zwykle niestety tylko mobilnymi fragami.

Opublikowano

pech, ja sam t-28 trafiam na tier 7/8, chociaż ten 8 to rzadko ale praktycznie zawsze jakiś czołg t7 się znajdzie

76561198001815076.png
Opublikowano

Mnie moim T-28 i T40 wrzuca na takie tiery że mogę je sobie połaskotać po dupce co najwyżej. Nawet haubica 105mm zamontowana na moim T40 nie robi żadnej różnicy, A-20 też mnie wrzuca na high tiery ale wtedy to lecę wypatrzeć ich i zdechnąć. Fajnie jest jak wrzuci mnie raz na milenium moją T40 do tierów 5 lub niższych, wtedy mam praktycznie wszystko na one shot tylko KW stoi 2 czasami 3...

Opublikowano

A

zrative:

Zacznij od zmiany lufy w t40 na 57mm, w t-28 jeśli nie masz kup topowe działko zis [chyba 57mm], do a-20 weź tego mniejszego zis'a lub 75mm+spory zapas he.

Z tymi działkami będziesz mógł pokąsać czołgi do 7go tieru. Wt40 105mm dyskwalifikuje dla mnie jej wolno strzelność, niska celność i trajektoria lotu pocisku.

Opublikowano

Poczytaj sobie :)

http://www.mpcforum.pl/topic/435647-tutsztuka-przetrwania/page__p__3103981#entry3103981

http://www.mpcforum.pl/topic/437206-tutstrategia/

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Akurat w kw bym nie narzekał na balans, działa 107 i 152 są wstanie ugryźć prawie każdego. Zajmij strategiczna pozycję lub chowaj się za cięższymi kolegami. Zdarza mi się przynieść więcej fragów z bitwy z tierami 9,8,7 niż 3,4,5.

Opublikowano

Akurat w kw bym nie narzekał na balans, działa 107 i 152 są wstanie ugryźć prawie każdego. Zajmij strategiczna pozycję lub chowaj się za cięższymi kolegami. Zdarza mi się przynieść więcej fragów z bitwy z tierami 9,8,7 niż 3,4,5.

problemem jest zdobycie tego działa, tym pierwszym ciężko jest zadrabać choćby farbe ;/

76561198001815076.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...