Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak grać Twitch

Metin0wiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Kupiłem sobie twitcha i idzie mi tak średnio, staty 22/18 - 16/15

I pytanie czy dacie mi jakiś build (oczywiście fotki lub link) i jak używać skiii

1316822982_by_meno.gif
Opublikowano

Twitch jest typowym gankerem i świetną postacią na normale. Na rankedach bardzo łatwo go skontrować za pomocą oracle.

Na początku maksujesz Q i E. W zostawiasz sobie na sam koniec bo kolejne punkty nie zwiększają slowa, a jedynie lekko go przedłużają.

Staraj się zawsze przed zaatakowaniem przeciwnika pobyć chwilę niewidzialnym na Q.

Bo trzeba wiedzieć, że daje ono boosta do speeda na tyle sekund na długość zależną od czasu pobytu u ukryciu (max. 10s).

Co do E to nie używaj go nigdy na samym początku atakowania wroga bo dmg będzie żaden tylko najpierw postaraj się go uderzyć 5-7 razy.

Bowiem ilość trutki nałożonej na wroga zwiększa dmg tego skilla, pozatym ma on zasięg na niemalże cały ekran więc nie musisz się spieszyć z castowaniem go.

Zawsze zdążysz.

Najtrudniejszą kwestią na Twitchu jest wprawne użycie ulti. Po jego włączeniu ataki szczurka mają zwiększony zasięg, dmg i przebijają cel ale pamiętaj, że wtedy nie są kierowane, a lecą w linii prostej. Więc jak ktoś będzie biegł na ukos nie trafisz go.

Widząc zbliżający się TF podejdź na niewidce i pozwól zainicjować go tankowi, a sam znajdź taką pozycję by móc razić swoimi atakami z R jak najwięcej osób.

Jeśli mid lub jakaś inna linia potrzebuje ganka śmiało idź pomóc. Twitch to urodzony ganker.

Zresztą Twoim celem jest gankowanie bo jeśli się nie nafeedujesz w early to potem będziesz tylko zbędnym balastem.

Co do run to ostatnio preferuję sobie ustawienie pod flat crit chance.

W early taka kombinacja daje olbrzymiego kopa i nie ma gry bez FB.

Jeśli zaś chodzi o build są dwa sposoby budowania Twitcha.

Albo sobie stackujesz Tiamaty, co z włączonym ulti robi prawdziwy pogrom w TF gdyż atakujesz nie pojedynczy cel,

a wszystkich wrogów znajdujących się wokół celu. Niemniej jednak ten build trzeba wyczuć by grać nim dobrze.

I idąc nim nie znaczysz nic bez teamu. Nie dasz rady w pojedynku 1vs1, ale za to podczas TF penta praktycznie murowana.

Drugi typ buildu to pójście w dmg single target. Czyli przedmioty takie jak IE, Phantom Dancer, Blood Thirster, Black Cleaver etc mile widziane.

Z defowych itemków warto wziąć pod uwagę Banshee, Thornmala, Frozen Malleta, Zhonya etc..

Guardiana stanowczo odradzam. Jak masz paść to i tak padniesz. Odrodzenie nic Ci nie da.

Ogólnie defowy item jest mocno sytuacyjny gdyż, zależy od tego kto robi Ci więcej casterzy czy melee.

Jeśli przeciwnik ma dużo cc albo ogarniętego Malzę możesz pokusić się o QSS

Na normalach jak ogarniesz tą postać lejesz wszystkich jak wlezie, bo tam grają w większości same randomy, które nie wiedzą co to oracle.

http://screenshooter.net/4744338/qsadtan

http://screenshooter.net/4744338/qdrgjrn

Ostatnio się trochę jak widać pobawiłem Twitchem, bo potrzebuję szybko sporej ilości IP, a wygrać nim grę jest banalnie prosto.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Co do E to nie używaj go nigdy na samym początku atakowania wroga bo dmg będzie żaden tylko najpierw postaraj się go uderzyć 5-7 razy.

6 razy się stackuje, więc po 6-ciu strzałach powinien odpalić E.

Opublikowano

Albo jak ktoś ucieka.

I wypad z Mobafire bo to zło, uwierz mi.

Kup doran's blade

berserker's greaves lub boots of mobility

vampiric

infinity

bloodthrister

phantom dancer

the black cleaver

bloodthrister

Maksuj Q potem E i na końcu W. Standardowo na początku bierz Q, potem E, potem Q i W następnie maksujesz zgodnie ze schematem dając ulta kiedy się da. Nie wbijaj się, bo to straszny papier :/

Opublikowano

Niektóre build na mobafire są dobre . Ja jadę twitcha typowo pod cryta . Do tego po Phantom dencerze kupie frozen malet by miec trochę hp .

Opublikowano

Albo jak ktoś ucieka.

I wypad z Mobafire bo to zło, uwierz mi.

Kup doran's blade

berserker's greaves lub boots of mobility

vampiric

infinity

bloodthrister

phantom dancer

the black cleaver

bloodthrister

Maksuj Q potem E i na końcu W. Standardowo na początku bierz Q, potem E, potem Q i W następnie maksujesz zgodnie ze schematem dając ulta kiedy się da. Nie wbijaj się, bo to straszny papier :/

Twich jest oparty na att speed a nie na dmg najwięcej co możesz kupić bez att speed to infinity

mój build:

doran blade

boots of mobility

black cleaver

stark standar

infinity

phantom dancer

warmog *

<>

Opublikowano

up kupujesz 7 itemów na 6 slotów ? btw w twoim buildzie masz malydmg coś mi sie wydaje chyba ,że sprzedajesz dorana i kupujesz bloodthistera to juz cos innego

DAJ - TO ROZKAZ !!

1b423cdd79b14a8a7b1dfabdd96bc1a1.gif

Opublikowano

Ja z kolei na samym początku proponuję zajęcie lanea z supportem i uporczywe lashitownie mobków, dopiero po zdobyciu BF Sworda/etc możesz gankować, ponieważ wcześniej bez ulti zadajesz cząstkowe obrażenia więc przeciwnik ma dużo większe szanse na ucieczkę.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

up kupujesz 7 itemów na 6 slotów ? btw w twoim buildzie masz malydmg coś mi sie wydaje chyba ,że sprzedajesz dorana i kupujesz bloodthistera to juz cos innego

No na pewno sprzedaje dorana i kupuje blooda...

@top

Ja polecam takie itemki:

1.Doran's Blade

2.Butki mobility albo greaves

3.Zeal

4.Infinity Edge

5.Kończę kupywać Phantoma (zeal-->phantom)

6.Black Cleaver

7.Frozen Mallet

8.Sprzedaje doran's blade i kupuje bloodthirstera

s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...