Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]z firewallem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak mam problem z antywirusem (eset 5) i tak wiecie może co zrobić aby nie blokował dostępu graczy do servera ?? Wiem że to przez niego ponieważ nie miałem kilka dni temu anty wira i działało ładnie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na pewno to eset 5? Właśnie oglądam swojego eseta 5 po opcjach i nie widzę żeby on gdzieś mógł jakimś cudem blokować porty od serwera :O Jedyne co o portach tam masz napisane to że można przekierować porty przeglądarki i klienta pocztowego do sprawdzenia(nie ma żadnej blokady portów)... Jest też dość mało prawdopodobna wersja że np blokuje Ci portmapa bo mógł coś w nim wykryć jeśli to serwer hamachi który masz...

Opublikowano

no to musi być eset bo miałem 4 i jak wyłączałem go z procesów to działało a jak był normalnie to nie chciało ruszyć i teraz mam 5 i jest to samo tylko że 5 nie da się wyłączyć z procesów. a Portmapa mam spolszczonego od backe57.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja używałem eseta 4, teraz 5, ale nigdy z nim problemów nie miałem i żeby takie coś o czym Ty piszesz się przez niego działo to pierwsze słyszę... Tak poza tym Ty używasz pełnego ESET NOD32 5 czy ESET Smart Security 5? Bo istnieje możliwość jeszcze blokady ruchu sieciowego... Zrób taki myk i odpal serwa, wyłącz zaprę windows, odpal eseta i jeśli się tak nadal dzieje to w opcjach. Można dopuścić też możliwość że eset blokuje jakiś plik potrzebny do działania internetu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...