Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]PS3, Xbox 360 a Metin2

Rizo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Postanowiłem kupić sobie konsole, mam pytanie:

1.Czy metin2 będzie na nim chodzić?

2.Czy da sie podpiąć mysz i klawe?

3.Jeśli mi odpali, to czy są jakieś antivirusy?

4.Jak mam go pobrać?

5. Co polecacie PS3 czy Xbox360?

Odpowiedzi typu

" Chcesz grać na tv, kup kabel i podepnij kompa pod tv" ; " Iksboks i peestrzy som do gjer nje do metina " ; i innego tego typu zachowajcie dla siebie.

Dzięki za pomoc

Opublikowano

Siema,

Postanowiłem kupić sobie konsole, mam pytanie:

1.Czy metin2 będzie na nim chodzić?

2.Czy da sie podpiąć mysz i klawe?

3.Jeśli mi odpali, to czy są jakieś antivirusy?

4.Jak mam go pobrać?

5. Co polecacie PS3 czy Xbox360?

Odpowiedzi typu

" Chcesz grać na tv, kup kabel i podepnij kompa pod tv" ; " Iksboks i peestrzy som do gjer nje do metina " ; i innego tego typu zachowajcie dla siebie.

Dzięki za pomoc

metin2 nie jest grą pod konsolę. nie da się podpiąc myszy yyy... nie odpali ... nie ma metina pod konsole xbox 360 bo fajny duzo gier na to ale albo przerobione albo oryginalne choć drogie. niestety nie ma metina bo to nie gra video;] wiem ze byl metin pod i jest pod komputer, bo na xboxa jest na zasadzie "save" czyli gra uruchamia sie z plyty cala jest na plycie, a na konsoli sie tylko save czyli informacje na temat gry poziomu gry itp. dla tego wlasnie metin2 nie bedzie pod xboxa ani ps3. widzialem gdzies na tel ale podobno to nic ciekawego.

wez pod uwage to ze "dane" na temat gry i konta w metinie pobierane jest z serwera nie z plyty

Opublikowano

Mogę się mylić, ale konsole mają dysk twardy, i chyba jest możliwość odczytu danych z niego, czyż nie?

Opublikowano

Owszem ale tylko wtedy gdy są przerobione :). Chyba że ps3 widzie je jako gry demo.(wiem bo sam mam :P)

Pozdrawiam, jjabloss

Opublikowano

ale powiedz jeszcze jedno metin2 TWOJ serwer czy global czy dedyk? bo jak Twoj moze by sie i dalo, ale jak dedyk/global musisz zrobic tak by dane byly wysylane i odbierane z serwera.... proste

Opublikowano

Bardzo nikłe szanse na zrobienie takiego czegoś... musisz mieć przeróbkę, a do tego dobrze dograć dysk twardy.

Myszy i klawiatury nie podłączysz. Serwer na którym będziesz grał to tylko ten Twój z tym samym IP jakie ma internet podłączony do konsoli.

Poza tym żadnej frajdy nie będzie - podłącz sobie lepiej joystick to komputera i graj. xD

Opublikowano

do metina nie trzeba niewiadomo czego jakie osiagi itp. niedawno wyszledl poradnik jak wgrac nowe oprogramowanie z naciskiem na niedawno pomysl sobie ile trzeba zrobic by miec polaczenie na nieoryginalej konsoli (napenwo nie pojdzie na oryginalnej) z internetem, + z serwerem. nie probuj;]

Opublikowano

Dobra, do gry na koncie, nie trzeba nie wiadomo czego, ale jak pare kont więcej na dt, czy pograć sobie w coś innego to już sie przyda coś lepszego

Opublikowano

to mow ze bierzesz komputer do gier uniwersalnych za taki do gier mzona dac 4000zl na dzisiaj i masz kompa naprawde pro naprawde oczywiscie mozna zamknac sie w 2000zl i takze bedzie dobry. ale niestety konsole sobie odpusc bo ci to nie pojdzie. konsole mzoesz kupic przerabiac gry na nieoryginalne czyli piraty ale wtedy gra online odpada

Opublikowano

No, wiem, wiem czytalem o tym. Po prostu wolałbym dać ten tysiąc zł mniej, kupić konsolę, ale jeśli mt2 nie pojdzie na niej, to trzeba zbierać na nowego kompa, ok dzieki za pomoc

Opublikowano

Grałem w metina na ps3 ;) Stare dobre czasy na facie do puki była możliwość instalacji other Os

poza tym xbox 360 i ps3 ma procesor na architekturze poweMPC więc windows odpada a grać na linuxie można było gdy jeszcze nie było hackshielda bez problemu

// Faze_AdrianO ale farmazon

64562221938.png

Opublikowano

Można zagrać na konsoli w METIN2 są przerabiane i takie tam

tak da się przypiąć

Są antyvirusy już w konsolach zainstalowane

Są przerabiane gry na PS3/X360 wystarczy zgrać na płytę

Polecam PS3 darmowy internet i spk jest

nie reklamujemy yt.

Opublikowano

jak masz przerobioną konsole bynajmniej xbox i wlozysz nieoryginalna plytke i polaczysz sie przez internet zablokuja konsole

Opublikowano

na ps3 jest możliwość odpalenie metka podłączyć klawiaturę też się da do ps3 tylko nie wiem jak będzie z sterownikami grafiki pod linuxa bo żeby odpalić na ps3 musisz mieć softa 3,55 jailbreak i zaistalowaną funkcje other os czyli inne oprogramowanie tzn będziesz miał linuxa oraz orginalnego softa nie próbowałem tego w praktyce ale możesz spróbować

piotr662.png

progskeet-banner.jpg

NIE PRZERABIAM KONSOL PS3!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...