Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z MW3- ciągłe pobieranie steam

xamizo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

często widzicie moje posty z pomocą, lecz ja też mam czasem problemy więc czas na pomoc 4 Me ;)

Otóż ostatnio miałem przerwe w graniu (sprawy życiowe - MPC itp.) więc dawno nie uruchamiałem gry, lecz steam był włączony praktycznie 24/7 (czyli tak jak mam włączonego kompa :D )

w pewnym momencie patrze- zaczyna coś pobierać, myśle sobie - "No spoko, pewnie jakiś patch czy cuś". Gdy po paru godzinach dalej pobierało - okazało się, że pobiera mi grę od nowa "Zostało 7GB z 14GB".

Wkurzyłem sie ostro- no , ale dobra - poczekam.

Gdy się wszystko pobrało - wbijam do gry.. no i znowu musze poczekać- teraz prawdziwy patch koło 500MB.

Poczekałem- pograłem z 2 godzinki, następnego dnia znów pograłem, lecz gdy wieczorem znowu chciałem powbijać levele broni - znowu pobiera 14GB ...

Włączam, wyłączam steama- przyśpieszyło- zostało do pobrania 'tylko 7GB z 14 "...

Wpisałem treść 'problemu' w googlach i się dowiedziałem, że Steam ma tendencje do 'gubienia ' plików.

Gdy sprawdzam spójność plików - nic nie brakuje

Na pewnym forum dot. tejże gry znalazłem odpowiedź, że w takim wypadku (akurat z MW2) wystarczyło przeinstalować STEAMA.

Na koncie mam ponad 20 gier, ale zaryzykowałem.

Zainstalowałem steama wraz zgrą - (mam wersje pudełkową).

Zainstalowałem steama- zaintalowałem MW3 (z płytki) pobralem wszystkie patche no i pociupałem z pare godzinek.

Wyszedłem z gry - kompa zostawiłem włączonego na noc + cały dzisiejszy dzień.

Wracam ze szkoły-

obiad - ogarniecie fejsa - ogarnięcie MPC no to wbijamy na MW3.

Pograłem z godzinke, wyłączam gre - MPC- Fejs - jedzonko - MPC no i teraz sobie chce zagrać, lecz...

Znowu mi pobiera 14GB gry (zauważyłem, że zawsze zaczyna od 7gb).

Moje pytanie brzmi.

Co zrobić, żeby temu zapobiec?

Reinstalla nie bede robić co każdą 'chęć' do grania.

Format kompa odpada.

Trochę się rozpisałem, ale strasznie mi zależy na rozwiązaniu problemu.

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzieje sie tak tylko po wejsciu na multiplayer ?

Na jakim dysku masz zainstalowanego steam'a ?

I jeszcze pytanie, czy po pobieraniu tego zmniejsza Ci sie miejsce na dysku czy nie ?

xxxxxxx

Opublikowano

Dzieje się to automatycznie, nawet jak mam wyłączone ' automatycznie aktuazlizuj gre'. Nic się nie dzieje, normalnie funkcjonuje na kompie aż tu patrze- steam zaczyna pobieranie...

na dysku C- instalowałem wszystko domyślnie.

Nie- folder z grą cały czas ma wielkość ~14GB - nawet w czasie pobierania.

Opublikowano

Chyba jedyne wyjście to skopiowanie sobie gry po pełnym pobraniu, i wklejeniu je w foldery steam jeśli od nowa będzie chciało pobierać.

Opublikowano

Wedlug mnie szukac pomocy powinienes wlasnie u STEAM ;p. Napisz do nich a oni na pewno ci pomoga. Ja zawsze jezeli mam jakies problemy to do nich pisze. Watpie czy ktos ci tu ta sprawe rozwiarze. W kazdym razie moze sie myle, leczy mysle ze najpierw powinienes od tego zaczac.

Już 4 lata z forum...

Masz coś do Placków?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Napisałem do supportu- tzn. przetłumaczyłem googletranslatorem i im to wysłałem ;x

Oto ich odpowiedź:

Hello,

Thank you for contacting Steam Support.

Please follow the instructions below to participate in the Steam client beta which may correct the issue you are seeing:

1) In Steam, click on "Steam" in the upper left, then choose the "Settings" menu.

2) On the "Account" tab under "Beta Participation" click the "Change..." button.

3) Select the desired beta test from the "Beta Participation" drop down list and click "OK".

4) You will be prompted to restart Steam, please select the "Restart Steam" button.

If you have any further questions, or encounter any difficulty with this process, please let us know - we will be happy to assist you.

Na razie problem zniknął.

Temat proszę o zamknięcie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...