Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak edytować questy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak edytować questy na swoim privie? Bo jak wejdę w folder questy i otworze jakiś notatnikiem to tam jest wszystko po polsku, ale ja chcę żeby treść była taka jak mi się podoba. Gdy już pozmieniam treść to co muszę zrobić, żeby wczytało te zmiany? Pozmieniałem treść jednego questa, ale był taki jak wcześniej. Piszę ten temat, ponieważ nie znalazłem podobnego, jak już był to proszę o link :) POZDRAWIAM

Opublikowano

Wgrywasz takiego questa znów na serwer, i podmieniasz za poprzedniego.

Teraz wchodzisz do putty wpisujesz cd (tutaj ścieżka do folderu z questami)

Teraz wpisujesz ./qc nazwa_questa.questOczywiście zamiast nazwa_questa wpisujesz nazwe rzeczywistą questa :)

Teraz restart maszyny, i wszystko działa :]

Teraz naważniejsze!! Wejdź na

www.pajacyk.pl

kliknij w brzuszek pajacyka ;)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

thx, zaraz sprawdzę :)

Wszystko działa jak należy, ale nie podałeś najważniejszej rzeczy, (dobrze że się domyśliłem :) ) gdy się usunie jakiegoś questa a następnie go z powrotem wklei (po edytowaniu) należy mu nadać prawa "777" bo inaczej nie będzie działać. Wielkie dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...