Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Klawisze F1-F12

speader22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym wylaczyc klawisze f1-f12, gdyz potrzebne one mi sa do gier i nie tylko. Ustawione mam teraz domyslne jak w laptopie czyli wyswietlacz,pomoc,do audio itp.. Jest jakis sposob na wylaczenie ? Oczywiscie odwdziecze sie plusami za pomoc

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

to po co instalujesz oprogramowanie do laptopa, nie używasz odinstaluj

normalnie dodatkowe klawisze pod funkcyjnymi F1-F12 powinny działać tylko jeśli naciśnie się je z klawiszem funkcyjnym FN

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To to ja wiem.. ale myslisz ze za kazdym razem jak bede cos robil to bede jechal z fn,em ? Ja chce wylaczyc te funkcje i chce normalne klawisze f1 itp bez zadnych dodatkowych funkcji tych klawiszy

Zadnego oprogramowania nie instalowalem do laptopa :)

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

przecież funkcje dodatkowe NIE DZIAŁAJĄ do puki nie wciśniesz FN , nie rozumie jaki masz problem kiedy te klawisze działają normalnie jak na klawiaturze robią za F-jaiśtam , dodatkowe opcje uzyskuje się dopiero po wciśnięciu FN co w grach ci wcale nei potzrebne

dziwny masz laptop jak ci działa odwrotnie

wszystkie inne klawisze dodatkowe w laptopach nie są klawiszami funkcyjnymi tylko specjalnymi: włączanie wif, obsługa pajera start pauza itp

masz przykład, wszystko działa jak normalne , niebieskie dopiero po naciśnieciu FNasus-laptop-klawiat-big.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no widzisz, ja mam tak ze po nacisnieciu fn+f1 wwlacza mi sie to co chce czyli nic a normalnie wlaczy mi sie pomoc. Ja chce miec odwrotnie ;D

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

jak to co chcesz i jak odwrotnie ? jak chcesz użyć F1 musisz wciskać FN+F1 , F2 to FN+F2 ?

wciskasz F1 włączy sie pomoc bo jest tak zdefiniowana w systemie

wciskasz FN+F1 uruchamia sie tylko i wyłącznie akcja jaka jest przypisana dla specjalnego klawisza , zawsze to jakieś obrazki w kolorze klawisza FN

i tak dalej z innymi klawiszami do F12, działają tak jak w danym programie są zdefiniowane

klawaisz FN jest przypisany dla zdefiniowanych trwałych funkcji płyty głównej laptopa, zawsze jest to obrazek na klawiszu jaka zostanie wykonana akcja i żadna inna

domyślnie zawsze klawisze od F1 do F12 są normalnym klawiszami funkcyjnymi i nie trzeba nic dodatkowo wciskać by działały i można je dowolnie sobie przypisywać w grach, ty coś przekręcasz albo źle tłumaczysz

co to za laptop model ?

pytaj w serwisie albo na stronach producenta bo pierwszy raz widzę laptop który klawisze funkcyjne ma przypisane do klawisza specjalnego domyślnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Hm dziwne bo ja na swoim laptopie jedynie mam przypisane F1 -> help windows i F3 - > znajdz coś .

A te funkcje typu wifi on/off itd. mam dopiero jak wcisnę FN+ Fx (x - numer) . Wykasuj jakieś oprogramowanie, które sobie przypisało te skróty bo niemożliwe byś miał wszystkie Fx zajęte bez klawisza funkcyjnego.

jqeuR.png

Opublikowano

dupa, nie ma zadnych programów do tego o.O...

netbook hp mini 210 to model. Dalej nie mam odp ktora mi pomoze

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

dziwne , działają normalne funkcyjne F1 -F12 , specjalne po wciśnięciu Fn+Fx , a ty mówisz że masz odwrotnie

KEY-UK-MINI.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No widzisz niestety tak mam. NACISNE np f2 to zmniejsza mi sie jasnosc ekranu , a jak wcisne fn+f2 to wtedy nic sie nie dzieje i dziala to co w grach powinno :)) Nie da sie tego odwrocic? albo wyjebac. Wiem ze program keytweak blokuje dzialanie klawiszy , ale cos mi nie dziala... Po huj mi wklejasz te klawiatury ? Wiem jak wyglada moja klawiatura i nie musisz mnie uswiadamiac

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

instrukcja obsługi do laptopa i szukaszsam, może znajdziesz tam jak nic innego nie można wymyślić

p.s.

Po huj mi wklejasz te klawiatury ? Wiem jak wyglada moja klawiatura i nie musisz mnie uswiadamiac

po chuju jak widać można ci pomóc skoro masz pretensje. ja skończyłem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 1 rok później...
Opublikowano

ref mam taki sam problem laptop hp g62, windows czysty, po formacie komputer. Chciałbym zeby F1-F12 działały normalnie. (FN+FX = normalne działanie windowsowe, FX = działanie przypisane laptopowi czyli podgłasnianie, przyciemnianie itp.) Da się coś z tym zrobić?

PS. W komputerze brata (dell jakiś tam nie pamietam ;/ ) jest funkcja w programie do przełączania tych ustawień.

EDIT

Problem rozwiązany. Musiałem przestawić w biosie coś tam Function keys z Enabled na Disabled.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...