Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z czego uczyć sie c++?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Zainteresowałem się programowaniem. Narazie bardzo amatorsko i rozrywkowo, ale w przyszłośći... hu nołs Takie proste programy: losowanie liczb, średnia arytmetyczna itd tylko dla własnej satysfakcji

I mam pytanie: z czego sie uczyć? Mam kurs "Od zera do gier kodera", dobry jest? Mam problem z kompilatorem. Kody z tego kursu nie kompilują się w Dev C++, trzeba je poprawiac, a ja z wiadomych względów tego nie potrafie

Ściągam właśnie MS Visual 7 .NET, bo tego autor używał przy pisaniu kursu.

Co polecacie? Wolałbym w normalnym PDF, nie skany jak w Symfonii C++, bo na czytniku ebooków z którego sie ucze nie są czytekne.

Plusy ofkors

Opublikowano

Też polecam Symfonie c++ . Jak na razie przeczytałem parę rozdziałów i jest czytelna i zrozumiała. Koleś umie tłumaczyć ;).

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Weteran
Opublikowano

Było tysiące takich tematów...

Jeżeli chodzi o Ide - dev-c++ jest przestarzały, ale nie do tego stopnia żeby podstawowe kody nie działały, podaj source i skopiuj tu błąd, bez tego ci nie pomożemy.

W przyszłości radzę zmienić ide na code::blocks.

A propo skanów - to jest piractwo i jeżeli chcesz się odwdzięczyć autorowi że zachciało mu się napisać książkę i w dodatku po polsku, to po prostu ją kup, bo gdyby nie tacy ludzie jak on, musielibyśmy się tego uczyć z angielskich dokumentacji.

Opublikowano

No program typu "Hello world!" w Dev C++ nie dzialał. Poradziłem sobie; trzeba było zamienić "void main()" na "int main()" :)

Uważam, że do takiej rozrywkowej nauki wystarczy jakis darmowy kurs - nie chce inwestowac w książke.

A Visual Studio 7 .NET jest darmowe? Chyba nie - bo nie znalazłem go w internecie.

Albo zmienie kurs, albo zmienie kompilator. Zależy mi na tym PDF. Oczywiscie darmowym - nie pirackim :)

Weteran
Opublikowano

Visual studio c++ express jest darmowy.

A co do tego Void main() sam do końca nie wiem czemu tak nie może być, nowe standardy nakazują że musi zwracać wartość i tyle, to nie wina kompilatora, a tym bardziej ide.

Opublikowano

Jako iż ostatnio wrzucałem na uploada symfonie dla kolegi to masz ;) Oczywiście w pdf

http://www.filesonic.com/file/4236838045

Dodaj skan pliku

1h

//WARROCK_CODER

Za duży plik....

s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...