Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

texas holdem pytanie dla doswiadczonych

Gość dordo39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.jesli 5osob ma takiego samego strita z czego osoby 4 mają wysoką karte króla a jeden ma wysoką karte asa to on powinen zgarnąć całą póle? czy na 5 osob sie jakos wtedy dzieli?

2. o co chodzi z ta pulą główna i boczną? ja miałem strita, koleś miał pare damek i to on wygral 143 z puli bocznej a ja tylko 130 O_o wtf?

Opublikowano

skoro 5 osób ma takiego samego to jak moga mieć wyższego albo niższego ? z tego co piszesz wynika ze czterech ma K Q J T 9 a piąty ma A K Q J T albo 5 4 3 2 A. wygrywa tylko jeśli ma A K Q J T , w opcji drugiej najwyższą jest 5 a nie A .

poboczna masz jeśli jeden z graczy gra za wszystko co posiada na stole, nie może wygrać od graczy wiecej niż stawia karty rozdaje się do końca wszystkie

np stawia ostatnie 100, przy 3 graczach wygra tylko 100 + 2x100 powstaje póla główna

inni gracze mogą grać dalej normalnie przebijając się ( tworzą poboczną ), jeśli ma najwyższą na ręce wygrywa ( gracz grający za wszystko ) ale zgarnia tylko swoją stawkę

resztą dzielą ( pulą poboczną, czyli tym co obstawiali dodatkowo ) sie gracze który ma najwyższe albo jeden z nich zgarnia wszystko jeśli ma wyższe karty od wszystkich ( zgarnia obie póle )

pewnie grałeś za wszystko co masz czyż nie ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

czyli jeśli będe miał najlepsze karty na stole ale nie wejde za all-in to zgarniam wszystko bez żadnego podziału na pule boczną tak?

Opublikowano

Witam, nie orientuje się w Pokerze szczerze mówiąc ale piszę post dla przestrogi...

Mój znajomy grał właśnie w Texas Holdem, Na początku miał szczęście i wygrywał ładną kasę, mieszkał z dziewczyną ( Poszli na swoje ) Obydwoje się nie kwapili do pracy - Bo po co skoro ma kasę z Pokera? ... Postanowili kupić samochód, osobiście im go szukałem (Auto z niższej pulki, do 5tyś ) Pojechaliśmy do pewnego komisu i tam zobaczył fajną betę, wartość prawie 50tyś, spodobała mu się strasznie, mocy silnik, full opcja... Stwierdził że jeszcze zagra i kupi sobie taką ( Taki kwoty wygrywał ) Tłumaczyłem mu że to błędny tok myślenia, że w końcu przegra wszystko, kasę, dom, rodzinę, ale on tak już był zaślepiony że nie słuchał, faktycznie za chwilę czasu znowu wygrał - już prawie miał na tą betę, stwierdził że weźmie ją na raty ( Jeszcze raz zagra i będzie miał na spłatę a auto mu się przyda ) Ja już do tego palca nie tknąłem tylko mu tłumaczyłem żeby się ogarnął... Wziął betę na raty, wszystko pięknie, pojeździł nią trochę. Potem trafiła mu się okazja w Pokerze, spora kasa ( Był dobry ) Na początku wygrał marny grosz, zajął się rozgrywką, po kilku godzinnym graniu stracił całą kasę i parę rzeczy z domu. Dopiero po tym fakcie powiedział mi że miałem racje ale co ? Już za późno, teraz ma problemy ... Wrócił z podkulonym ogonem do rodziców, rozstał się z dziewczyną...

Wnioski wyciągnijcie sobie sami...

Pozdrawiam Silny199

Hatsan 90 SAS QT + Alchemizacja ;)

14553493454da0776eb0d2c.jpg

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

a kogo to obchodzi, to jego problem

uzależnić można sie od wszystkiego, a niektórzy ludzie nie umieją po prostu przegrywać

zresztą w pokera czy jakąkolwiek inną gre hazardową w kasynie nie można wygrać w żaden sposób nie oszukując ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a teraz takie pytanko odnosnie blindów.

gralem teraz za wirtualna kase wiec wiadomo, ze automatycznie wnosilem wszystkie blindy bo to symboliczne sumy. Ale wiadomo, ze w grze o kase realną jest inaczej, mozna dołączyć i grać jakoś bez wnoszenia ŻADNYCH blindów? czy sa poprostu takie rozdania ze nie musimy zadnych blindów wnosić? bo wtedy chyba było by najoszczedniej, nie?

moze mi ktos wgl. wytlumaczy o co z nimi chodzi? bo widziałem, ze jest big blind, small blind i jakis dead blind.

Opublikowano

Żeby dołączyć do gry musisz wnieść ciemną. Dead blind jest kiedy ktoś właśnie albo wejdzie do gry albo włączy się po opuszczonym blindzie.

Dla tych co mówią że w pokera nie da się wygrywać - pozdrowienia. Dużo osób się z tego utrzymuje a ja też kiedyś trochę zarabiałem ale przerzuciłem się na bardziej dochodowy biznes.

pozdrawiam

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

zafu.jpg

Dlaczego SAVIO2010 wygrał a nie ja skoro ja miałem trójke a on pare szóstek? O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...