Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Co to za plugin

Yanni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje pluginy, który zakazuje kopania, właściwie nie pozwala niczego niszczyć bo nie ma takiej możliwości nie wiem jak się nazywa i nie mogę go znaleźć. Potrzebuję również plugin na latanie ponieważ aktualny który mam nie podoba mi się bo kiedy unoszę się w górę spadam a chce stać w miejscu. Z góry dziękuję. :)

Opublikowano

Więc tak...

Nie wiem o co Ci chodzi z tym zakazywaniem kopania ale jezeli chodzi ci o to zeby w danym miejscu nie mogli kopac to zrob cuboida a jezeli chcesz zeby nie mogli wogole kopac to permissions trzeba znac (w grupach trzeba zmienic)

groups:
Gracz:
	default: true
	info:
		prefix: '&f'
		suffix: ''
		build: true - tu musisz zmienic true na false!!!
	inheritance:
	permissions:
	- foo.bar
	- commandbook.who
	- commandbook.spawn
	- commandbook.msg
	- iConomy.list
	- iConomy.payment
	- iConomy.rank
	- ChestShop.shop.create
	- ChestShop.shop.buy
	- ChestShop.shop.sell
	- lwc.protect
	- warpz0r.warp
	- warpz0r.list
	- commandbook.motd
	- commandbook.rules
	- warpz0r.home
	- warpz0r.sethome
	- uQuest.CanQuest.done
	- uQuest.CanQuest.amount
	- uQuest.CanQuest.stats
	- uQuest.CanQuest.info
	- uQuest.CanQuest.give
	- uQuest.CanDropQuest

a drugi plugin to raczej MagicCarpet jest to magiczny dywan ale spelnia swoje wymagania :D

pozdrawiam

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

Plugin, który zakazuje kopania na wyznaczonym terenie to WorldGuard:

http://forums.bukkit.org/threads/sec-worldguard-5-3-block-fire-ice-melt-mushrooms-advanced-fast-area-protect-blacklist-1185.790/

Jak chcesz latać to możesz włączyć sobie gamemode 1.

Opublikowano

A ten game mod jakbym chciał to da rade tylko dla administracji ? :)

@edit ogarnałęm w konsoli dodałem odpowiednim użytkownikom, to zostaje na zawsze czy trzeba to włączać przy każdy włączaniu serwa?

A ten world guard odrazu odpowiada za przydzielanie działek?

Opublikowano

A ten game mod jakbym chciał to da rade tylko dla administracji ? :)

@edit ogarnałęm w konsoli dodałem odpowiednim użytkownikom, to zostaje na zawsze czy trzeba to włączać przy każdy włączaniu serwa?

Zostaje na zawsze, jak chcesz wyłączyć to wpisujesz /gamemode nick 0, ale pamiętaj! - osoby z gamemode mają nieograniczoną ilość przedmiotów.

Opublikowano

Rozumiem a ten world guard to chyba coś skomplikowanego. On działa sam czy muszę mieć do niego jakiś inny program jeszcze?

Przy okazji możesz mi wytłumaczyć jak go pobrać bo ciągle mnie przenosi na jakieś inne strony.

Opublikowano

Rozumiem a ten world guard to chyba coś skomplikowanego. On działa sam czy muszę mieć do niego jakiś inny program jeszcze?

Przy okazji możesz mi wytłumaczyć jak go pobrać bo ciągle mnie przenosi na jakieś inne strony.

Jest to podstawowy plugin na serwerach, bardzo łatwy w obsłudze. Mylisz go z programem MCEdit.

To jest download:

http://dev.bukkit.org/media/files/545/27/worldguard-5.3.zip

Tutaj masz wszystkie komendy:

http://www.mpcforum.pl/topic/403488-tutorial-komendy-do-minecraft/

Tutaj poradnik:

http://www.youtube.com/watch?v=i6lLq0sHQbw

Opublikowano

MCedit akurat używam miałem troche problemów bo zepsuł mi świat ale teraz już ok bo zrobiłem od nowa. Zaraz postaram się to przetestować. Wiesz gdzie znajdę jakieś fajne tekstury na serwer?

Opublikowano

MCedit akurat używam miałem troche problemów bo zepsuł mi świat ale teraz już ok bo zrobiłem od nowa. Zaraz postaram się to przetestować. Wiesz gdzie znajdę jakieś fajne tekstury na serwer?

Chodzi Ci o texturpacki? Ja osobiście używam texturpacka tego co ma Madzik89 (dodaje link do DL w swoich filmikach)

Opublikowano

Hmm a to dawanie cuba czyli działki nie mogę rozgryźć niema takich komend :x

Do tego potrzebny jest plugin world edit?

Opublikowano

Hmm a to dawanie cuba czyli działki nie mogę rozgryźć niema takich komend :x

Do tego potrzebny jest plugin world edit?

Tak, dlatego nie masz komend bo on nie działa bez WorldEdita ;P

Opublikowano

World edit zainstalowany. Jak mam ochronić np. świątynie przed napadami graczy?

Opublikowano

Zaznaczasz teren który chcesz zabezpieczyć i wpisujesz.

/rg define [nazwa_cuba]

/rg save

i już nikt jej nie tknie . Pamiętaj aby dodać wpisy do permissions ;)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

W permission w grupie admins mam [*] czy jakoś tak to chyba oznacza że wszystkie pluginy działają. Dziękuję za podpowiedź zaraz użyję. :) Mam nadzieje że dobrze oznaczyłem działke.

Opublikowano

A jak chce stworzyć przykładowo płot za pomocą komendy //outline to jak zrobić żeby okrążyło a nie robiło podłogi?

Opublikowano

A jak chce stworzyć przykładowo płot za pomocą komendy //outline to jak zrobić żeby okrążyło a nie robiło podłogi?

//walls 85 i użyj //set na sufit, albo //outline 85 i usuń podłogę

Opublikowano

Oki działa ale pojawił się kolejny problem dotyczący mcedit poraz kolejny coś się skopało. W niektórych miejscach na mapie są wielkie dziury jakby sie mapa nie załadowała da się to naprawic?

Opublikowano

To zależy, czy to wina chunków czy tam jest faktycznie ta dziura : d

Jeżeli po rlg dziura zniknie to nie, nie da się tego naprawić. Kawałki mapy się po prostu nie ładują :x

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Gdzie znajdę porządne tekstury do budownictwa i jak je wgrać na server ?;>

Opublikowano

A ten plugin world guard zakazuje rozwalac i budowac graczom w każdym miejscu chyba, że przydziele im działke?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...