Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[X360][Pytanie] Pierwsza gra/pytanie

MentalWojo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż najprawdopodobniej na święta dostane xboxa z dyskiem 250 gb.

Tak więc mam kilka pytań"

1) Co daje dysk 250 gb ? Na co ta pamięć jest używana, oprócz save'ów gier. ? Słyszałem że net jest płatny tak więc na początku nie będę go aktywował ... i nie będę pobierał gier.

2) Nigdy nie miałem takiej konsoli tak więc nie mam pojęcia jaką grę zakupić pierwszą ? Myślałem o strzelance i o BattleFIeld 3, jaką gre kupiliśce jako pierwsza ? Co mi radzicie ? Może jakieś wyścigi ? albo przygodówke ? Szukam gry, która zapewni mi dużo frajdy przy xboxie.

3) Co sądzicie o kinnect ?

Proszę o w miarę szybką odpowiedź

Pozdrawiam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1.np jak instalujesz gry by płynniej chodziły

2.ja polecam jakąś wyśćigówke np forza możesz kupić jeszcze MW3

3.kinect miał potencjał ale nie ma na kinecta żadnych fajnych gier

Opublikowano

1. Dysk używasz do zainstalowania poszczególnych plików z gier (tak jak patch graficzny w przypadku BF3) a nie do instalowania gier. Wtedy trzeba mieć JTAG/RGH. Dysk jest też używany do zapisywania save'ów, jest też użyty jak pobierzesz grę z internetu. Ja na swoim xbox'ie, którego posiadam od półtora albo dwóch lat mam 103GB wolnej pamięci na 120. Z tym, że od nowości dostępne miałem 104GB.

2. Ja jako pierwszą grę kupiłem GTA IV. Nie liczę tych, które były dołączone do zestawu ale osobiście polecam Ci grę, w która pograsz dłużej - Forza, Fifa, UFC, MMA, itp...

3. Kinect to fajna zabawka ale nie ukrywajmy - droga. Ze względu na to, że musi odczytywać Twoje ruchy ma lekkie opóźnienie w przenoszeniu Twoich ruchów do gry. Do tego sensora warto mieć przestronny pokój żeby uniknąć zakłóceń sygnału (żeby nie natrafiał na jakieś przeszkody typu meble itp...).

darkness3.png

Opublikowano

1.Na dysku można zapisać gry,w które można grać bez płyty - czyli im więcej pamięci tym więcej gier.

2.Osobiście mam The Elden Scrolls V Skyrim na PC, ale na Xbox'a będzie jeszcze lepsze! Warte uwagi.

3.Sam mam Kinecta i powiem, że świetna zabawka. Wiele gier fitnesowych, sportowych, a nawet jest Harry Potter na Kinect'a! Właśnie się przymierzam do kupienia gry "Kinect Sports Season 2".

1324307606-U354092.jpg

Sygna by Bestalski

TuTy:

http://www.mpcforum....nazaniehodowla/- Hodowla/rozmnażanie zwierząt w Minecraft

Zdejmijcie 15% ;D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...