Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciągłe crashe Minecrafta.

Holls

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem, otóż występują mi ciągłe crashe Minecrafta, gdy najadę myszką w stronę czyjejś szyi/głowy. Widziałem już, że nie tylko ja mam takie problemy, ale mi występuję to bardzo często. Próbowałem reinstalla, instalowałem nawet pirata, zmieniałem skin, ale nic to nie daję. Nie wiem czy to po prostu bug minecrafta, czy to mi się coś dzieję z komputerem :P PS. Ciągle Minecraft działał mi dobrze, na każdej javie, a od update'u 1.0.0 - lipa :/

hollssygna.png

Opublikowano

Chodzi na Javie 7, z grafiką itd. mam dobrze, widać nie wszyscy potrafią przeczytać cały tekst, że gra crashuje mi się tylko i wyłącznie kiedy popatrzę komuś na głowę. Mogę nawet latać ciągle i nie mam żadnych crashy, ani lagów, a jak popatrze się na głowę nawet potwora, to lipa...

PS. Mam to tylko na Multiplayer.

hollssygna.png

Opublikowano

Na wszystkim, na hamachi, na dedyku, na hostingu, po prostu wszędzie :/

Zauważyłem, że nie którzy też tak mają hmm...

hollssygna.png

Opublikowano

Reinstall sterowników do karty graficznej, a jak nie pomoże to reinstall systemu.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

A może usuń cały folder .minecraft z appdaty i weź force update?

Używasz xraya? Raz z xrayiem miałem tak że crashowało po uderzeniu w pajęczyne.

Opublikowano

Reinstall sterowników - już próbowałem - nic.

Xraya nie mam.

Folder .minecrafta już usuwałem 40 razy :P

Czekam na inne propozycję :( Ciekawe czemu więcej ludzi też tak ma.

hollssygna.png

Opublikowano

Usuń Jave i zainstaluj od nowa Jave 7.0 Jak to nie pomoże to użyj tego - Download :

Skan :

I zmień sobie wersje na taką na której ci nie crashowało :)

Opublikowano

Zrobiłem reinstala javy - dalej to samo.

Ten drugi pomysł, to zmieniłem na 1.8 i nic nie crashowało, zainstalowałem z powrotem 1.0.0 i dalej to samo :/

hollssygna.png

Opublikowano

@ Odświeżam ponownie :/

Próbowałem na każdej Javie i nic, dawałem więcej ramu dla MC i nic :/

hollssygna.png

Opublikowano

64 bity są na inne systemy ... a ja mam XP.

Ponownie składam zapytanie o to ;(

Proszę nie pisać o jakiś OptiFine'ach i innych bo to nie jest tego wina! Minecraft mi nie laguje wcale, crashuje tylko jak się na coś "ruszającego" popatrzę.

hollssygna.png

Opublikowano

@ Chciałbym powiedzieć, że wszyscy którzy mają też ten błąd, polecam zainstalować klient Spoutcraft (to klient Minecrafta, ale bardzo skonfigurowany, wiele opcji itd. Do tego potrzeba go na wielu serwerach z pluginem Spout). Ważne to, że dzięki temu clientowi co najważniejsze nie mam już tych crashy i więcej FPS.

hollssygna.png

Opublikowano

hmm.. nic mi nie przychodzi do głowy, może spróbuj najnowszego DirectX zainstalować?

I jak masz włączonego firewalla to go wyłącz, wątpię aby to była przyczyna ale warto spróbować.

Pozdrawiam.

beztytuuznsq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...