Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] pluginy/mody do serwera hamachi .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wróciłem sobie do MC i namówiłem kumpla żebyśmy pograli sobie na serwerze hamachi .. z nas 2 zrobiło sie 8 i potrzeba mi troche pomocy w

modernizacji serwera.

A wiec. :

Jestem zielony w sprawie wgrywania plugionow czy modow na serwer ^^ , nawet sie nigdy tym nie interesowalem, dlatego tez nawet nie wiem jak sprecyzować czego mi trzeba ^^ .

na poczatek przydalo by sie cos do zabezpieczenia drzwi , skrzynek

2. zabezpieczenie danego terenu , chodzi mi np. " kolega bedzie chcial cos rozwalic ale nie bedzie mogl bo klocek bedzie wracal tam gdzie byl "

3. tryb latania dla normalnych graczy - nie mowcie mi o gamemode "Nick" 1 bo to sam wiem :>

na co mi to potrzeba? no najlepiej na pliki ktore sa teraz dostepne na stronie minecraftu do postawienia serwera " Minecraft_server.exe " \

Chyba ze sie na to nie da nic wgrac to tez bym chcial wiedziec ;).

Licze na wasza pomoc .

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Żeby mieć możliwość blokowania dzrwi, czy terenu potrzebujesz pluginy, a żeby pluginy działały potrzebujesz bukkita. Czyli zwykły pliczek serwera ze strony minecrafta Ci nie starczy.

Na stronie:

www.bukkit.org

pobierzesz najnowszego bukkita, następnie go odpalasz stworzą ci się różnego rodzaju pliki i folder plugins. Teraz wchodzisz na:

plugins.bukkit.org

To strona gdzie pobierzesz wcześniej wspomniane pluginy. I teraz tak:

aby mieć możliwośc blokowania drzwi musisz wgrać plugin LWC, natomiast terenu plugin worldguard. Te pluginy pobierzesz na wcześniej wspomnianej stronie. Wrzucasz pliczki jar do katalogu plugins i na nowo odplasz serwer.

No tak ale żeby mogli mieć możliwość tego blokowania to potrzebujesz plugin permissions. Pobierzesz go również tam, a jak go skonfigurować znajdziesz tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/372929-tut-permissions-poprawna-konfiguracja/

lub

http://www.mpcforum.pl/topic/391022-tutorial-wszystko-na-temat-permissions/

Natomiast żeby wszyscy mieli możliwość latania to w pliku server.properties ustawiasz gamemode na 1. :)

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

Wszystko sie zgadza dzieki wielki + za czysta odpowiedz .

Edit: Jeszcze jedno pytanie, nasz world bede mogl wgrac normalnie do bukkita ?

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Chodzi Ci o stworzony świat na singlu?

Tak, odpalając serwer stworzy się Tobie folder world. Jeśli chcesz wgrać inny świat to wgrywasz po prostu swój save, ale nazwa folderu musi być world, aby byukkit odczytał.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

Dobra fajnie gotowe :>

teraz tak widze ze moze bede mial jeszcze pare pytan xD, co z konsola serwera? serwer jest wlaczony ( nawet mam go w procesach ^^ ) ale brak konsoli ;p czy nie ma ?

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Konsola?

Tworzysz plik bat z taką zawartością:

@echo off
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
java -server -Xmx1024M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=2 -XX:+AggressiveOpts -jar craftbukkit-0.0.1 SNAPSHOT.jar

Z czego tam gdzie masz Xmx1024M wpisujesz ilość Ramu jaką chcesz oddać na serwer. W przykładzie jest 1GB ramu, czyi 1024mb ramu.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...