Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem (gwarancja)

takitakitam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pewien problem mianowicie chodzi o kartę gwarancyjną mam w niej napisane

punkt 10:

GWARANT dopuszcza możliwość dokonywania modyfikacji sprzętu komputerowego objętego gwarancją, jednocześnie oświadczając, iż wszelkie modyfikacje musza zostać wykonane przez serwis GWARANTA lub przez inny serwis posiadający odpowiednie uprawnienia po wystosowaniu pisemnej prośby skierowanej do serwisu GWARANTA określającej zakres modyfikacji oraz wykaz części komputerowych wraz z ich numerami seryjnymi.

wiedz jeśli ja chce sobie zmienić karte graficzna (obecna NVidia GeForce GT220 1024mb)na kartę http://allegro.pl/gigabyte-gtx460-1gb-256bit-oc-windforcex2-730-3400-i1981292364.html

to co muszę zrobić ??

muszę iść do jakiegoś sklepu koputerowego razem z kartą a oni już złatwią sprawie ???

prosze o wytłumaczenie bo ja to ciemna dupa jestem

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam, żeby coś zmienić w komputerze musisz się dostać do środka - oczywiste :) Ale żeby to zrobić musisz zerwać plomby na obudowie a to zrywa gwarancję, więc jeżeli coś chcesz sobie zmienić udaj się najlepiej do sklepu gdzie kupiłeś komputer a tam Ci to wymienią i pamiętaj żeby iść z kartą gwarancyjną :)

Pozdrawiam Silny199

Hatsan 90 SAS QT + Alchemizacja ;)

14553493454da0776eb0d2c.jpg

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Coś o tym wiem ;)

Ogólnie odradzam Sieci Sklepów Avans ....

Życzę powodzenia z wymianą tej karty ;] Z ich zapędem może to potrwać więcej niż dzień :)

Pozdrawiam Silny199

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Jak sa plomby to mozesz zrobic taki myk - podgrzewasz suszarka polmbe i powolutku odrywasz, wtedy mozesz sobie zmienic grafike a w razie cos by padlo na gwarancji - znowu ostroznie odklejasz plomby, wkladasz stara grafike i zaklejasz dokladnie. Ja mialem tak samo z laptopem (serwis pogwarancyjny zalozyl plomby) - zrobilem to co wyzej i nik sie nie zauwazyl ze byl rozebrany i plomby byly jeszcze raz naklejone :)

Opublikowano

To już lepiej odkleić ręcznie, powoli. Ale teraz są takie plomby że już się nie przyklei tak jak oryginalna i będzie znak, a co do suszarki... Suszarka wysuszy klej i jak to przyklei znowu ...

Pozdrawiam Silny199

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...