Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IPB Nulled ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym poznać Waszą opinię na temat posiadania pirackiej wersji IPB czyli tzw. IPB Nulled.

Nie ukrywam że trochę boję się ewentualnych konsekwencji prawnych

a Wy co o tym sądzicie? nie lepiej wybrać stare dobre phpbb2 na którego dobrych stylów pełno?

b_350_20_0C7203_245D19_D2E1B5_2E3226.png

----------Serwer Cod Mod----------

----------Jedyny taki----------

----------2 Sloty na perki----------

----------Duża wytrzymałość perków!----------

----------2 nowe statystyki----------

----------Poszukujemy Adminów!----------

----------Wkrótce więcej slotów!----------

Opublikowano

No lepiej wybrać tak jak myślisz, chyba, że wolisz ponosić konsekwencje - Twój wybór, darmowych skryptów jest pełno, a za coś porządnego trzeba "bulić".

Opublikowano

właśnie tez nie wiem. jest np. taki styl i chyba go wpakuje...

http://skinscripts.pl/grafika_www/2087-thefrags-layout-psd-phpbb.html

co sądzicie? :>

Opublikowano

No przecież ładny ten styl jest. Z php przemo chcesz korzystać. Możesz też użyć MyBB, całkiem przyzwoity skrypt , posiada system reputacji.

Opublikowano

system reputacji to i do przemo można wgrać: )

Ale dzięki, ktoś jeszcze się wypowie?

w ogóle jaka jest szansa na to że mnie znajdą

Opublikowano

Nie muszą Cię znaleźć osobiście, wystarczy, że jakiś użytkownik zgłosi Twojego nulleda, bo IPB, mają taki system zgłoszeń, zobacz sam, więc szukać nie muszą :)

http://www.invisionpower.com/company/piracy.php

Opublikowano
Nie ukrywam że trochę boję się ewentualnych konsekwencji prawnych

Szanse, żebyś jakiekolwiek konsekwencje miał jest taka, jak byś pobrał grę z wareza czyli 1% osób moogą za to ukarać, a tak naprawdę nikomu za takimi nie chce się ganiać.

Nie muszą Cię znaleźć osobiście, wystarczy, że jakiś użytkownik zgłosi Twojego nulleda, bo IPB, mają taki system zgłoszeń, zobacz sam, więc szukać nie muszą :)

http://www.invisionp...pany/piracy.php

Mogą co najwyżej forum zablokować to i nawet nie jest pewne i bardzo rzadko się tak zdarza nie mam pojęcia poco Wy go tak straszycie :D

Wiem wiem MPC nie popiera piractwa, ale informacje co do konsekwencji można i zapodać xD

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Prawda jest taka, że oni mało co interesują się takimi mniejszymi forami. ;)

Fora sprawdzają od 500 użytkowników - z tego co się orientuje. :)

Nie warto mieć nulleda, i potem w ewentualnym przypadku bulić. ^^

Bierz myBB, silnik łatwy, czysto pisany kod, stylów może i mało, ale dużo można na nim zrobić. :D

Opublikowano

Jeżeli zrobisz 'piracko' to to konsekwencje mogą być, aczkolwiek nie są to jakieś myślę ogromne szanse.

Osobiście kiedyś się spotkałem z tym, że znajomy napotkał na drodze piracką wersję IPB na forum działającym na większą skalę.

Napisał do obsługi invision'a , wysłał w PW do nich zgłoszenie, oni go przekierowanie do oficjalnego centrum zgłoszeń , tam trzeba wypełniać wszystko, podać dowody itp.

Krótko mówiąc - Więcej zabawy jak pożytku, więc nie sądzę, aby ktoś był tak bardzo zdeterminowany, aby ci zaszkodzić (no chyba, że masz wrogów, którzy bardzo tego chcą).

Owszem, jest to nielegalne, ponieważ można powiedzieć, iż jest to nic innego jak kradzież ...

Na początku samym proponuję, abyś pod myBB , przemem sobie się pobawił, a jak forum będziesz miał rozwinięte na jakąś większą skalę, będziesz miał odłożoną gotówkę wtedy kupujesz sobie licencję IPB i nie ma problemu ! :)

Opublikowano
Owszem, jest to nielegalne, ponieważ można powiedzieć, iż jest to nic innego jak kradzież ...

Nielegalne również jest ściąganie filmów/gier/programów i tak dalej a zapewne 90% osób w polsce i innym krajach świata to robią bez żadnych konsekwencji prawnych :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Nielegalne również jest ściąganie filmów/gier/programów i tak dalej a zapewne 90% osób w polsce i innym krajach świata to robią bez żadnych konsekwencji prawnych :)

Można mieć filmy przez 24h od pobrania, więc można powiedzieć, że praktycznie nie mają dowodów, że nadal posiadamy ten plik.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Wiecie filmy itp to chyba 99% ludzi w polsce mają coś nie legalnego na PC np gre jakąś lub filmik przejdzcie się do kolegów zobaczcie ich kompy i zobaczycie ze wszyscy mają coś z piractwa .

Ja tego nie toleruje ale...

Tak to już jest ze polacy wolą sobie z ,,neta'' coś ściągnąć niż kupić .

Umnie na pc jeżeli o to chodzi to nie mam praktycznie nic nielegalnego prócz jednej rzeczy ale nie bd tu wnikał.

A co do licencji IPB to sobie używaj dla testów ja też sobie tak zrobiłem spodobała mi się teraz zbieram na nią pieniązki mam uzbierane 100euro i czekam z niecierpliwością aż reszte uzbieram

A co do skryptów Polecam z całego serca MyBB jest bardzo dobre

Legenda Metin2!

sig_team.png

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie oplaca sie mieć pirata. Nawet nie wiesz jakie konsekfencje poniesiesz. Pozatym ipb jest bardzo drogi. Zobaczysz jak wysla ci e-mail. bedziesz mial 2 opcje.

1. Placisz kare

2. kupujesz orginal za 600zl. ( 1 rok )

Nie polecam. Tez sie balem i kupilem ipb i jestem zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...