Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odwieczna zagadka...

PoKeMoN0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ma swój początek i koniec..... a wszechświat? Zastanawiałem się i niemogę nic wymyślić ..Nawet jeśli się kończy to coś musi być za nim... Temat założyłem z czystej ciekawości , chcę poznać opinie na ten temat userów ;p ( jeśli komuś coś się niespodoba, proszę zostawić dla siebię zgryźliwe komętarze ;d )

ntmpc.png
Opublikowano

wszechświat jest nie skończony i na pewno jest więcej zamieszkałych planet.

Raczej bym określił, że jest więcej planet na których jest życie, ale na pewno nie w takiej formie w jakiej jest na Ziemii.

Opublikowano

Wszechświat ciągle się powiększa (i to coraz szybciej). Przyznam że też często rozmyślalem po nocach co jest poza granicami wszechświata ale ciężko mi przestawić mój przyziemny i mocno realny umysł na super astrofizyczny kombo komputer, który patrzy na wszystko z poziomu ... kwarków ?

@topic

Poza granicami wszechświata jest wielka pustka. Bez energii

f.png

Opublikowano

Po takich rozmysleniach i skonfrontowania moich argumentow z ksiezami kilkoma przestalem chodzic do kosciola czy tam wierzyc w boga.

A tak szczerze te wszystkie moje przemyslenia ciezko mi ujac w kilka zdan i poprzec to jakimis faktami itp ...

wakow9.png
Opublikowano

Wszystko ma swój początek i koniec..... a wszechświat? Zastanawiałem się i niemogę nic wymyślić ..Nawet jeśli się kończy to coś musi być za nim... Temat założyłem z czystej ciekawości , chcę poznać opinie na ten temat userów ;p ( jeśli komuś coś się niespodoba, proszę zostawić dla siebię zgryźliwe komętarze ;d )

autopocisk?

@jestesmy ziarenkiem piasku na pustyni wszechswiata

@

Opublikowano

Póki co nie da się dolecieć nawet do nie których planet , a co dopiero do końca galaktyki. ale moim zdaniem galaktyka i tak jest nie skończona. :)

ravensygna.png
Opublikowano

By Ci się w głowie pojebało jak byś o tym ciągle myślał.

Wszechświat jest w chuy wielki a może i nawet nieskończony.

Było kiedyś na National Geographic że na Plutonie jest bardzo dużo Helu 3. Dzięki niemu będziemy mogli dolecieć nawet do końca galaktyki.

Opublikowano

Tam nie ma nic, a jeżeli tam nie ma nic, to znaczy, że coś tam musi być...

@Połowa drogi za mną, jeszcze tylko 250 postów :>

Opublikowano

Myślę, że jak jest życie pozaziemskie, to jest na etapie bakterii lub jest rozwinięte tak dobrze że się duplikują, i mogą nas zniszczyć jednym pstryknięciem.

Muszę przyznać że ten temat też mnie fascynuje i często o tym myślę, nawet nie wiem dlaczego.

Oglądałem program na Discovery i jest szansa, gdy na Ziemi nie było życia to z marsa na meteorycie przeniosła się bakteria na ziemię i tak rozpoczęło się życie.

Według ekspertów jest to bardzo prawdopodobne.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Myślę, że na innych planetach z czasem również ujawni się życie, aczkolwiek wydaje mi się, że nie będzie ono na tyle 'dobre' jak na Ziemi mając na myśli wody, grunty.

Nikt chyba tego nie wie ... Osobiście myślę, że poza wszechświatem jest po prostu pustka, brak energii, brak czegokolwiek - ciemność.

Opublikowano

poza ziemia na 100% jest jakies zycie... to jest pewne... na caly wszechswiat napewno jest miliony albo przynajmniej setki zyc :) (codzienie "pacze" na wp kosmos :)

Opublikowano

Część ludzi pisze o życiu pozaziemskim... mnie raczej chodzi o to czy są granice wszechświata i jeśli tak to co jest za nimi

;)

ntmpc.png
Gość malutki688
Opublikowano

@topic polecam program ciekawosc na discovery, wydaje mi sie ze wlasnbie byl ostatnio odcinek poswiecony temu tematowi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...