Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odnośnie zamiany

BloodSmokers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem się z kimś zamienić za eq z serwera Deimos na serwer Elares.

Jest to zgodne z regulaminem? Czy moge dostać za to bana?

I jak to zrobić żeby koleś mnie nie oszukał?

PS. Nie robie handlu na mpcforum, tylko pytam jak to zrobić i wgl.

Nie piszcie że się chcecie wymienić.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Wymiana pomiedzy serwerami jest zgodna z regulaminem i nie mozesz za to dostac bana chyba ze bedziesz chcial zamienic konto za np doładownie

a zeby Cie nie oszukali masz bardzo mała szanse :< teraz gra mało uczciwch ludzi

jedyny sposob to nie podawaj 1 hasła

DAJ +

Opublikowano

@2up

Ma racie, żeby trafić na uczciwą osobę to trzeba dużo się namęczyć. Nie powinieneś dostać bana gdyż nie łamie on, żadnego z punktu regulaminowego. To jest tak jak być sprzedawał w handlu.

Opublikowano

Zrób screeny co 5 sekund i będziesz miał dowody jak cie oszuka

jego nick wpiszą znajdą IP

i mają wszystko już o nim

ja po IP umiem nawet wy-szyfrować gdzie mieszkasz

nie reklamujemy yt.

Opublikowano
Wymiana pomiedzy serwerami jest zgodna z regulaminem i nie mozesz za to dostac bana chyba ze bedziesz chcial zamienic konto za np doładownie

Dokładnie.

Wymiany pomiędzy serwerami są dozwolone, jeżeli jest to wymiana np. postać za postać etc. , a nie postać za przelew / doładowanie.

ja po IP umiem nawet wy-szyfrować gdzie mieszkasz

Uwierz, że nie.

Po IP możesz sprawdzić sobie skąd osoba ma internet (Neostrada, Lasnet itp.) , ale nie jesteś w stanie sprawdzić w jakiej miejscowości osoba mieszka oraz nie jesteś w stanie zobaczyć jej adresu zamieszkania.

Możesz sprawdzić jedynie gdzie znajduje się siedziba odpowiadająca za przekaz sygnału internetowego danego IP.

Sprawdzenia adresu zamieszkania po IP nie sprawdzi nawet policja bez nakazu prokuratury na otrzymanie danego adresu.

Co do tematu ...

Faktycznie, w dzisiejszych czasach nie jest łatwo znaleźć osobę godną zaufania.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłaby wymiana przez osobę, którą wszyscy (większość) zna i szanuje, ale to jest mało możliwe do zrealizowania.

Najlepiej jak nagrywał będziesz filmik z wymiany + robił ss na wszelki wypadek.

Opublikowano

Kurcze, trudno się wymienić, po pierwsze to ciężko o zaufanego gracza który "sprawiedliwie" się wymieni, a po drugie to ciężko znaleźć w ogóle kogoś kto by się wymienił, bo Deimos to środkowy serwer i mało gra tam graczy :P

No ale dobra, jeszcze pomyśle, póki co można zamknąć.

A jeszcze jedno takie pytanie, mogę napisać na forum oficjalnego metina tj. http://board.metin2.pl/ że się wymienię?

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...