Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zrobić nowego moba ze starego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobic nowego moba ze starego? Czyli np. kopie dzikiego psa, dla którego sam ustalę nazwę, lvl, stopień (boss np), atak, pz itd. Żeby zwykły dziki pies został a ja żebym miał nowe dzikiego psa dla którego sam ustawie;staty, nazwy itd. Nie wiem jak to sfrormulować w google, więc proszę was o link o takiego tematu. Wiem, żę trzeba kopiować niekture alementy w pack. Tylko, które? Zapytanie do nevi sam zrobie.

Opublikowano

Navicat kolego

Z fartem dla dzieciaków na osiedlach,

bo nawet Ci z szarych blkoów mają Wielkie serca.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Jeżeli masz zamiar mieć ten sam wygląd itp. to po prostu w navi to edytujesz.

Dodajesz sobie nowego tego mobka jak chcesz - klona tego np. Dzikiego Psa , ale edytujesz to co chcesz. (Ilość PŻ itp.)

Trochę pokombinujesz, ale jak się w czujesz zrobisz :D

Opublikowano

ok, w nevi to nie problem ale jak już skopiuje linijkę z tym pieskiem, to czy w ciencie trzeba coś zmieniać? wydaje mi się żę trzeba to nowe, wymyślone id gdzieś w ciencie dodać

Opublikowano

No dokładnie.

Przecież jeżeli ma to być nowy MOB to nie może on mieć takiego samego ID jak np. Dziki Pies.

Każde ID można powiedzieć, że jest to unikalny kod, który odpowiada za 'rozpoznawanie' itemów po numerze.

Nie ma możliwości zrobienia, aby Dziki Pies i np. Lesny Pies mieli identyczne ID - jest to po prostu niefunkcjonalne , złe.

Każdy przedmiot / boss / potwór ma swoje unikatowe id, które jest 'znakiem' rozpoznawczym.

Opublikowano

oczywiscie, ze jak skopiuje linijke z np. dzikim psem to i mu zmienie na takie jakie sobie wymyśle :P Ale ja sie pytam co w cliencie trzeba zmienić. To nowe i, które wymyśle trzeba wklepać do clienta, tylko gdzie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...