Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdzie bocic knightem 25 lvl skille 48/45 narazie boce na rotach (w ogole nie trace hp i malo expa jest) , czy moze zamiast expienia poskillowac sobie hmm? i do ilu jak cos ;d. jeszcze jedno, gdzie mam bocic jak bede od 30 nosil fire sworda?

Wyskiluj go do 65/65 , idz na mintwalin do 30 , potem mount stenum.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gdzie zarabiac a gdzie expic kinem 35lvl na pacc a gdzie na facc? skille 80/74, ale jedynie p set, wiec eq co najwyzej przecietne.

Opublikowano

Gdzie zarabiac a gdzie expic kinem 35lvl na pacc a gdzie na facc? skille 80/74, ale jedynie p set, wiec eq co najwyzej przecietne.

Na facc dwarfy a na pacc alchemist na yala.

Opublikowano (edytowane)

Cel: tylko i wyłącznie zarobek (najlepiej jakby się to dało jeszcze na bocie)

Poziom: 51

Profesja: EK

Skille: 82/80

Ekwipunek: royal hel, golden armor, blue legs, boh/pirate boots, mms, platinum amulet, warrior's axe

Typ konta: pacc

Typ serwera: non-pvp

ref

@EDIT

Czy dla zarobku opłaca się postawić 14 kina facc skille 44/43 np. na waspach/chickenach i sprzedawać chicken feathers i honeycombs? U mnie na serwie 1 chicken f. ~280gp a 1 honeycomb ~700gp. A jeśli macie jakieś inne metody na zarobek dla low lvl to byłbym wdzięczny za pomoc :)

Edytowane przez kamos1602

Novum.png

Opublikowano

Na facc dwarfy a na pacc alchemist na yala.

ale alchemisty maja nieciekawe towarzystwo na yala :| jakies jeszcze propozycje?

Opublikowano (edytowane)

ale alchemisty maja nieciekawe towarzystwo na yala :| jakies jeszcze propozycje?

Ja na twoim lvl zarabiałem i expiłem na banucie (pacc) robiąc przy tym task na małpy. Za mana potki zwraca się z samej zebranej kasy, a dodatkowo zbierasz small stone'y i inne itemki, które możesz też sellnąć, średnio co 2h dropi też wand of decay z Merlkina a to dodatkowe 1,5k-2k. A jeśli chodzi o facc na tym lvl to moim zdaniem mount sterum/mintwall

@ bierzesz też task na carniphile, bo kilka sztuk krąży wokół banuty, a jest ich mało do zabicia.

Edytowane przez kamos1602

Novum.png

Opublikowano

Cyce na edron jak wolny resp to kaska leci ładnie, a facc to kopalnia dwarfów koło kazo

Opublikowano (edytowane)

Cel: tylko i wyłącznie zarobek (najlepiej jakby się to dało jeszcze na bocie)

Poziom: 51

Profesja: EK

Skille: 82/80

Ekwipunek: royal hel, golden armor, blue legs, boh/pirate boots, mms, platinum amulet, warrior's axe

Idz na Yalahar Minotaury (naprzeciwko elfów) weź ze sobą z 40 mana potków i 40 heath potków , możesz tam latać cała noc i zero waste praktycznie + zarobisz oto skrypty : http://speedy.sh/AVRzh/mino.rbp

ref

@EDIT

Czy dla zarobku opłaca się postawić 14 kina facc skille 44/43 np. na waspach/chickenach i sprzedawać chicken feathers i honeycombs? U mnie na serwie 1 chicken f. ~280gp a 1 honeycomb ~700gp. A jeśli macie jakieś inne metody na zarobek dla low lvl to byłbym wdzięczny za pomoc :)

postaw tam gdzie wiecej much czy kur :) czym więcej tym więcen spadnie z nich logiczne troszke : >

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A ogólnie gdzie mogę bocić na noc i expić ręcznie :

ED : 79, pacc, 60 m lvl

bohy,legi do wymiany,spirit coak,medusa shield,glacier rod,czapka co daje +1 m lvl , i coś kasy mam :>

non-pvp

Edytowane przez Pejos94
Opublikowano

Idz na Yalahar Minotaury (naprzeciwko elfów) weź ze sobą z 40 mana potków i 40 heath potków , możesz tam latać cała noc i zero waste praktycznie + zarobisz oto skrypty : http://speedy.sh/AVRzh/mino.rbp

postaw tam gdzie wiecej much czy kur :) czym więcej tym więcen spadnie z nich logiczne troszke : >

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A ogólnie gdzie mogę bocić na noc i expić ręcznie :

ED : 79, pacc, 60 m lvl

bohy,legi do wymiany,spirit coak,medusa shield,glacier rod,czapka co daje +1 m lvl , i coś kasy mam :>

non-pvp

Ja bym nim pobocil taska na necro:D

Opublikowano (edytowane)
cel: exp

Poziom: 46

Profesja: RP

Skille: 83/72 bez eq

Ekwipunek: crown helmet, demon shield, zaon legs, paladin armor, boh, napiszcie z czego bić najlepiej.

Edytowane przez -Mati-
Opublikowano

No to tak

zalezy mi na dobrym expie i proficie,nie po to wbijalem takie skille.

74 RP,,17 m lvl,93/77.EQ:Zao helm,pall arm,bohy,demonka,blue legi ;]

Zalezy mi na expie i proficie.

Ja ym bił dle na darashi albo lizardy na parnych.

cel: exp
Poziom: 46
Profesja: RP
Skille: 83/72 bez eq
Ekwipunek: crown helmet, demon shield, zaon legs, paladin armor, boh, napiszcie z czego bić najlepiej.

Mysle ze do 50-55 dragi byle gdzie potem mozesz bic culty z pb na yala ,potem lizrdy na parnych ,gsy :)

Opublikowano

38 Palladyn
74/59
Crown helmet, paladin armor, demon shield, blue legs, boh.
Gdzie dobrze przyexpić, w których godzinach? Może przy skillować do ... , na czym?
Poproszę propozycje na FACC'A jak i PACC'A bo możliwe iż kupię sobie w najbliższym czasie paka. ;)

Wielkie dzięki za przydatne propozycje.

Opublikowano

w ktorym miescu sa te barbariany ;p

a necro gdzie taki dobry resp jest ?

Długo by tłumaczyc ,posuzkaj na necie dojscie do barbarian camp i juz:D

38 Palladyn

74/59

Gdzie dobrze przyexpić, w których godzinach? Może przy skillować do ... , na czym?

Poproszę propozycje na FACC'A jak i PACC'A bo możliwe iż kupię sobie w najbliższym czasie paka. ;)

Jak chcesz kupic pacc to narazie nie skilluj potem na offline potrenujesz.

Co do expa to polecam dla zarobku mount stenum z rsek albo cyclopy na poludnie thais( musialbys byc sam)

Ew jak chcesz to bij dragi na veno ,thais.

@ co do expa na pacu to dragi dara ,potem od 50 taski u adamsa:)

Opublikowano

38 Palladyn

74/59

Na faccu to mount stenum /amazon camp kolo veno

w ktorym miescu sa te barbariany ;p

a necro gdzie taki dobry resp jest ?

Te barbariany to trzeba isc w svarground na dol na statek i tam plynac , znajdz na necie dojscie jak mówi never i po sprawie bo tak to by było tlumaczenia pół dnia.

Opublikowano

Gdzie expić 50 MS, 49 mlvl, PACC? Dodam, że ancienty lipa, horestis tomb lipa, ee na edron lipa (coś około 60 k exp/h). Chodzi mi o to, żeby większy exp/h był, bo co to za frajda jak się ma PACCa, a ma się taki sam exp jak na faccu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Gdzie expić 50 MS, 49 mlvl, PACC? Dodam, że ancienty lipa, horestis tomb lipa, ee na edron lipa (coś około 60 k exp/h). Chodzi mi o to, żeby większy exp/h był, bo co to za frajda jak się ma PACCa, a ma się taki sam exp jak na faccu.

Piraty na yalahar

Opublikowano

Gdzie bocić 80 ek? - pacc

Co lepiej kupic blade of coruption czy magic sword? Czuć duża różnice jezeli chodzi o defa sworda?

Opublikowano

Co lepiej kupic blade of coruption czy magic sword? Czuć duża różnice jezeli chodzi o defa sworda?

Mutated humany/raty na yalahar, ms lepszy

Opublikowano

ja bym robil taska na gsy na forb albo wyrmy lb

Opublikowano

Tak jak mówi Never idź tam tym ekiem :> Gs dobra sprawa niezła rzyła złota + task do zrobienia i z bossa też może sypnąć ;] Expo dobre i szybko to pada jak dobry skill :>

Te barbiariany dawaja po 100-300 expa żal troche tej staminki tylko .. 4 nocki i dopiero wbije level ; \

Opublikowano

Witam

Nie mam pomysłu gdzie bocić 13 druida z słabym eq:/

Chodzi mi o miejsce gdzie będzie mniej pk ( może być wolniejszy exp byleby było mało pk )

Dzieki i pozdrawiam :)