Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jako że wróciłem do gry w tibie po przygodach z ROM,dc universe diblo 3, ectera ectera<> i nawet dobrze mi idzie 51 lvl 7 dni :D

Postanowiłem napisać mój własny poradnik do dzieła :

po wyjściu na "main" wybrałem miasto thais

sg7qh9mxD_xehnsna.png

był to nieprzemyślany wybór gdyż później na piechotę musiałem iść do venore :D

hs15png_xehnswr.png

ale to puznjej

Thais

+dużo expowisk do lvl 35

+ różnorodność potworów

+szybki ich resp

-duzo nobów każdy wybiera to miejsce na start ze względu plusów

-duzo botów

-częste walki pvp gildi

Venore

+ dużo respawnów do 80-90 lvl-a

+mało osób nie doświadczonych teoretycznie nie pekują tam

- wszędzie daleko

teraz jak ja expiłem nie ukrywam że z botem

jak spojrzycie na mapę venore która wklejając wyżej ta Venore zobaczycie "2" są tam orki wszystkie rodzaje szybki exp do 27 lvl 7 h staminy warto się wybrać .

po 27 lvlu długo nie wiedziałem gdzie expić (knightem) bujałem się wszędzie dopóki nie doszedłem do ancient temple thais

http://www.tibia-wik.../Ancient_Temple

a więc jak zobaczycie link wyżej ujrzycie wszytkie potwory w ancient temple droga ku expu jest prosta orce schodzimy nadul do beholderów (bonelordów) i tłuczmy je tak długo doputy nie uznam ze jesteśmy tak silini że ubijemy solo smoka wtedy nastepuje multiplikacja expa ale uwaga ja pierwszego smoka knightem zabiłem na 25 lvlu but mega waste _-_ 30 heal potow wiec tak nie expimy czekam tak do 5 potów max na smoku umnie to było na 35 lvlu i teoretycznie wbilem nam 42 lvl (beholdery + 1 smok + 10 ghuli +1 ds).

pużniej dużo za pużno odkrylem magiczne miejsce

Mintwallin

gdzie zdobyłem 2 lvl-e i tons of gold

od 8 do 13 jest całkowicie puste exp per hour 67k <<< ( zapytacje czemu od 8 do 13 puste / ponieważ gram n amerykańskim serwere gdzie jest GMT-8 or 9

http://www.tibia-wik...ach_przy_Venore

na 45 lvl z dragon slayerem,zoan legami,knight legami,crown armorem, warior helmetem i drgon shield poszlem na dlagon lair do 50 lvl

Polecam zabrać line lopate kilof i 12 parceli (facc) 6 wtom i 6 wewtą jak by ukradli <<<<

http://tibia.pl/strona/mapy-poh

teraz wbilem z 50 na 51 na gs -ach duży exp duży lot duże dmg :D samoty exp może się skoczyć źle miałem nie mila przygodę że goniło mnie 5 gs na szczeście dobiegłem na protekta :D inna sprawa że trzech 30 padło ;/

52 to 60 fajnie wbija się an wywern hilll obok orc fortecy ;d niema waste duży exp wkleje puznj mapke

wraz ze wzrostem lvl bede edytować

JAK MODERATOR WYRAŻA CHĘĆ PRZENIESIENIA POSTU DO ODDZIELNEGO WĄTKU BARDZO ALE NIE USUWAĆ

Edytowane przez vegeta4545
Opublikowano (edytowane)

Siema to czas na mnie . Zrobilem sobie CASH MAKERA i chce nim bocić . Jest to 25 knight bez pacc skile 70/65 k.set , knight axe , crown helmet , leather legs , dwarven shield 60 healt potkow do zwastowania . Gdzie najlepiej postawić bota na zarobek ? Miasto Thais ale moge przejsc gdzies indziej .

Edytowane przez Mater99221
Opublikowano

Siema to czas na mnie . Zrobilem sobie CASH MAKERA i chce nim bocić . Jest to 25 knight bez pacc skile 70/65 k.set , knight axe , crown helmet , leather legs , dwarven shield 60 healt potkow do zwastowania . Gdzie najlepiej postawić bota na zarobek ? Miasto Thais ale moge przejsc gdzies indziej .

Roty na fibuli dobra kasa jak nikogo na respie nie ma albo na ghostland w Carlin.

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano (edytowane)

gdzie ustawic 8 kina na skilowanie , skile wiadomo 10.10 oczywiscie na bocie

Edytowane przez Plass
Opublikowano

Gdzie bocić Master sorcem 78 lvl pacc.. Swiat open pvp / eq : hotm,F cape,vamp shield,boh,b legs . Zeby byl exp zajebisty moge troche na Waste wychodzić . Zeby malo ludzi : }

Opublikowano

gdzie ustawic 8 kina na skilowanie , skile wiadomo 10.10 oczywiscie na bocie

Trolle na Ab :)

Jakieś fajne miejscówki pacc dla 47 rp 91 dista? rl tibia

ja bym poszedl cementery... Zombie itp, itd. Profit masz zajebisty z Royalek :) tylko musisz loot baga zrobic.

graphic.png

Opublikowano

Gdzie bocić Master sorcem 78 lvl pacc.. Swiat open pvp / eq : hotm,F cape,vamp shield,boh,b legs . Zeby byl exp zajebisty moge troche na Waste wychodzić . Zeby malo ludzi : }

Możesz na earth elementale edron dobra tam kasa leci :)

@down

Sorry za mój błąd :)

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

@@up

Idz na gs na banute :) tylko najpierw chyba musisz questa zrobic :P

Ale jest taki cave 1-pietrowy gdzie same gs :) i przynajmniej na tym serwie gdzie jak gram, rzadko kto jest :)

Radze robić też tam lootbagi ze steel helmet, p arm, p legs :) bo k armor odrazu do bp :P

graphic.png

Opublikowano

@@up

Idz na gs na banute :) tylko najpierw chyba musisz questa zrobic :P

Ale jest taki cave 1-pietrowy gdzie same gs :) i przynajmniej na tym serwie gdzie jak gram, rzadko kto jest :)

Radze robić też tam lootbagi ze steel helmet, p arm, p legs :) bo k armor odrazu do bp :P

Musi tam na behe uwazac ,ktore swobodnei lataja ,ale w tych czasach to nei problem e wall i jzu.

Opublikowano

Gdzie bocić 20 sorc, FACC, wand of decay, bohy, plate legs, spirit cloak, hat of the mad, dwarven shield ? Świat optional pvp.

Cyclops :)

Opublikowano

Gdzie się szybko wyexpie?

20 lvl kina facc

skille 90/90

Eq: MPA , MMS , G Legs , BoHy , Demon Helmet , Platinium Ammulet + axe od lvla

Mam 850k na waste

chce wbić 50 w ciągu 2 tygodni i kupić pacc.

Pisać

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano (edytowane)

20 lvl kina facc

skille 90/90

Mam 850k na waste

Pisać

Może POH?

Edytowane przez Luxq153
Opublikowano

20 lvl kina facc

skille 90/90

Mam 850k na waste

Pisać

Kup pacc teraz ,porobisz taski na tarantule ,stone golemy a potem na yala alchemist bedziesz i expil i zarabial jak glupi.

Nie mecz sie z faccem do 50 bo nic oplacalnego z tego nie bedziesz mial.

Opublikowano

na Poh bym poszedl albo OF :) jak sie przylozysz to wbijesz szybko :)

graphic.png

Opublikowano

Wyznaczyłem sobie taki cel - chce wbić 50 bez pacc

Dlatego ci powiedzialem ze ten cel jest idiotyczny.

B o nic tym nie osiagniesz a sytuacja paccowa ma same plusy .

Skoro nie pasuje ci odpowiedz , nie zadawaj pytan.