Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibiaauto błąd "Unknown character", oraz "Tibia version mismatch" - FIX

Things

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wszyscy. Dzisiaj dam wam rozwiązanie błędu Unknown character, oraz Tibia version mismatch.

1 "Unknown character"

Najpierw pobieramy pytnon24:

http://www.dlldump.com/download-dll-files_new.php/dllfiles/P/python24.dll/1.0/download.html

http://virusscan.jot...bfff9eb90026e16

Wrzucamy go do folderu Windows\system32

Po wrzuceniu, klikamy prawym na Tibiaauto i wybieramy Właściwości-> Zgodność.

Ustawiamy tam "Uruchom ten program w trybie zgodności z Windows XP SP3" i niżej w "Poziom uprawnień" zaznaczamy "Uruchom jako administrator" (Tylko w W7/Vista)

Dalej, pobieramy ten klucz:

klucz.zip

Rozpakowujemy, uruchamiamy go i zgadzamy się na wprowadzenie do rejestru. Resetujemy komputer. Po restarcie w TA nie powinien wyskakiwać już błąd "Unknown character"

2 "Tibia version mismatch"

Błąd dotyczy systemów Windows Vista i 7. Aby go naprawić potrzebujemy ściągnąć poniższego fixa:

ASLR.zip

Rozpakowujemy, uruchamiamy go, zgadzamy się na dodanie do rejestru i resetujemy komputer.

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Przepraszam bardzo mam windows xp i mam tez ten problem rozpakowalem tego fixa wpadl do rejestru zrobilem reseta ale nie dziala nadal

Opublikowano

siemka jest problem z najnowsza TA , mianowicie jak odpale tibie sie zaloguuje (wszystko ładnie pieknie) wlanczam tibie auto wybieram postac klikam ok i lipa , pisze o reinstalacji ( ktora robilem juz nie raz ) help

Opublikowano

siemka jest problem z najnowsza TA , mianowicie jak odpale tibie sie zaloguuje (wszystko ładnie pieknie) wlanczam tibie auto wybieram postac klikam ok i lipa , pisze o reinstalacji ( ktora robilem juz nie raz ) help

Jaki masz system ??

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

Po najnowszej aktualizacji wciąż występuje błąd 'mismatch' nawet po grzebaniu w rejestrze. Ktoś ma podobny problem ?

Mam to samo a nie dawno działało.Mam windows 7 32bit.Rejestry nie pomogły.

Opublikowano

Mam to samo a nie dawno działało.Mam windows 7 32bit.Rejestry nie pomogły.

odinstaluj TA i Tibie,zrób rejestry od nowa potem zainstaluj Tibie potem TA przenieś pythona i zresetuj kompa, ja tak zrobiłem i zadziałało :P

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

odinstaluj TA i Tibie,zrób rejestry od nowa potem zainstaluj Tibie potem TA przenieś pythona i zresetuj kompa, ja tak zrobiłem i zadziałało :P

Dalej nie chce zadziałać,mam "Tibia version mismatch"

Opublikowano

Dalej nie chce zadziałać,mam "Tibia version mismatch"

wskazałeś pod czas instalacji gdzie jest folder tibii i czy przeniosłeś pythona do folderu TibiaAuto i tibia ??

@edit

I zrób zgodność z Windows xp service pack 3 i uruchom jako administrator zrób to z TibiąAuto i Tibią :)

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

wskazałeś pod czas instalacji gdzie jest folder tibii i czy przeniosłeś pythona do folderu TibiaAuto i tibia ??

@edit

I zrób zgodność z Windows xp service pack 3 i uruchom jako administrator zrób to z TibiąAuto i Tibią :)

@edit

Pomógł mi tryb zgodności dzięki bardzo.

Opublikowano

@UP

Też tak mam ;/

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...