Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info/Dyskusja] Origin nas szpieguje?

FoxRox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z tego co się dowiedziałem od kolegi, origin nas szpieguje.

Postanowiłem to sprawdzić.

To co znalazłem

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Steam_od_EA_-_Origin_-_sledzi_uzytkownikow-36578.html

Co o tym myślicie?

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Nie nawidze Origina.

Według mnie coś takiego powinno być zakazane lub karane.

To samo z fejsem, którurego ciasteczka wpierdzielają nam się do kompa i sprawdzają, co robimy (nawet jak fb. jest wyłączony).

Gdyby ktoś składał jakąś petycje czy coś tego typu napewno się podpisze.

Dobrze, że informujesz - bo ja bym tej informacji nie znalazł :)

Opublikowano

Ale powiedz mi co to do !@$% pana jest? JA PŁACE! JA WYMAGAM! Czyli co?! zapłaciłem za battlefielda 3 żeby oni mnie !@$% SZPIEGOWALI?!

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Oni cie nie szpiegują. Nie wyłudzają informacji, tylko po prostu zbierają informacje o np twoich zainteresowaniach i przekazują do GoogleAdSense

A google specjalnie dla ciebie wydziela reklamy z tej kategorii ;D

Albo przesyła informacje n.t systemu i zainstalowanych w nim aplikacji, takie tam gowna.

OndteAw.png
Gość malutki688
Opublikowano

przejebane to jest, czytalem o tym w cd action

Opublikowano

Jeżeli to jest w regulaminie umowy i ty to zaakceptujesz to nikt nie powinien mieć zastrzeżeń to dowodzi na to że prawie nikt nie czyta warunków umowy . Ale ja od zawsze nie ufałem takim serwisom i do teraz nie ufam nawet nie umiem się przekonać do stema bo dla mnie to jest podejrzane jak odpalasz grę kupioną przez program . Ja jestem pewny jak kupię grę i odpalam ją przez ikonkę bez żadnych zbędnych instalacji programów

1396292564-U784394.png
Opublikowano

W Niemczech gracze pozwali EA do sądu o to "szpiegowanie". EA zmieniło parę regułek i nadal szpieguje. To tak jak z BF 1943 za darmo dla właścicieli PS3 po zakupie BF3. EA się cichutko wycofało myśląc, że gracze będą tak wniebowzięci BF3, że zapomną o darmowej kopii. Ale gracze nie zapomnieli i pozwali EA do sądu. Wg. mnie EA się pogrąża, jeszcze trochę i będzie opłata za granie na originie :D (5 euro za godzinę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...