Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2Pytania

MagcikWarrior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Mam 2 pytania:

1.Czy polecilibyście mi jakiś program który po formacie zainstaluje mi wszystkie sterownki.

2. Czy jest możliwość zapisania moich gier ze steama na dysk twardy (przenośny) bo ostatnio próbowałem ale nie wyszło.

3.Czy jeżeli zainstaluje od nowa windowsa to zformatuje tylko dysk C?

4. Czy więcej miejsca na partycji systemowej da większą wydajność w grach tzn: mniej lagów?

Opublikowano

Siema.Mam 2 pytania:

1.Czy polecilibyście mi jakiś program który po formacie zainstaluje mi wszystkie sterownki.

windows update , jak masz w7 praktycznie wszystko zainstaluje sam, a jak chcesz mieć dodatkową obsługę urządzeń to dociąg sobie z netu, mniej problemów

Siema.Mam 2 pytania:

2. Czy jest możliwość zapisania moich gier ze steama na dysk twardy (przenośny) bo ostatnio próbowałem ale nie wyszło.

masz profil w swoim katalogu wystarczy go zgrac i wgrać , tak samo z katalogiem steama. zresztą najlepiej instalować go na innym dysku, po instalacji na nowym systemie i uruchomieniu powinno wszystko działać

nie, nie ma obowiązku formatowania dysku przy instalacji systemu, zresztą opcje formatu wybiera tylko sam użytkownik a nie instalka

4. Czy więcej miejsca na partycji systemowej da większą wydajność w grach tzn: mniej lagów?

możesz nie mieć miejsca a i tak będzie ci chodziła gra tak samo jak przy GB wolnego miejsca , czyli NIE

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Siema.Mam 2 pytania:

1. Windows Update

2. Przekopiuj folder steama na ten dysk co chcesz mieć.

3. Sformatować możesz wszytkie dyski, albo jeden systemowy. To już zależy od ciebie.

4. Nie przekłada się to na wydajność w grach. Chcesz szybsze wczytywanie map etc? To kup dysk SSD np 64GB

Opublikowano

2. Można skopiować folder "steamapps" tam są twoje gry. Imo lepszym sposobem jest w Steamie wybrac opcję na nazwie danej gry KOPIA ZAPASOWA . Wtedy podajesz lokalizacje dysku zewnetrznego i on tam tworzy kopie zapasową. Wtedy kilkasz na taki plik exe i wgrywa ci gierke i mozesz znowu grac.

Jedyny problem to taki, ze bez neta nie wgrasz z powrotem tej gry ani przez kopiowanie steamapps. On musi zweryfikować grę, ale nie mniej jednak jest to szybsze zainstalowanie gry bo nie musisz jej pobierac. Niektore potrafia 15gb ważyc.

4. Co do lagów to zależy od jakości sprzetu i internetu jeśli chodzi o multi. Co do systemu to raczej przy dobrych sterach nie powinno być problemu z lagami.

EDIT:

A nie masz takiego guziku na tych urzadzeniach ? bo ja na swojej myszce bezprzewodowej mialem guzik i na odbiorniku. Wtedy jak uruchomilem to wykryly siebie nawzajem i zaczelo dzialac. Sprawdz to u siebie.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...