Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Instalacja FreeBSD 8.2 amd64 & pliki serwerowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych użytkowników forum.

A więc na wstępie napiszę, ze przetrzepałem całe forum, to i nie tylko, a jak nie ma w google to nie ma wogóle(moze i jest ale od tygodnia szukam i nie znalazłem). Mam problem nie jako z samą instalacją, lecz konfiguracją systemu FreeBSD 8.2 x64(oczywiście dedyk). Był mega tut jak zainstalowac skonfigurowac i wszystko lecz chyba autor go usunął...

http://www.mpcforum.pl/topic/377363-mega-tutorial-instalacja-serwer-na-plikach-serwerowych-2010r-na-dedyku-82-64x/

a dokładniej problem leży najprawdopodobniej z kompatybilnością, libami itp itd... Z tego co widziałem to nie ma takiego całego tutoriala jak zainstalować takowy system(z manualnym przydziałem dysku, w razie gdyby ktoś chciał doinstalować sobie później webmina, php czy co by tam chciał) z konfiguracją jego, libów, instalacja mysqla(5.5.x bo takowego chce uzywać), plikami serwerowymi sf2010, itp, itd...

Z chęcią bym zrobił(i nawet miałem a w dodatku nadal mam ochotę zrobić) lecz zaczyna brakować mi już do tego sił. System instaluje poprawnie, porty nie porty, mysql(wersja 5.5.x[17 bodaj ze]), liby, i pozniej jade wedlug tutka:

http://www.mpcforum.pl/topic/374534-tut-konfiguracja-plikow-serwerowych-na-freebsd-74-82-64-bit/

niezadziałało. Postawiłem od nowa i kombinowałem dalej z tuta:

http://www.mpcforum.pl/topic/415818-tutwszystkie-brakujce-liby-do-freebsd-8x/

&

http://www.mpcforum.pl/topic/369230-tutorial-instalacja-serwera-libw-na-freebsd-82-64-bit/

no i tu wymieklem... wszystko rozchodzi sie o liby z tego co widze...

przy odpalaniu serwera(gry) gdy wszystko robie ok(czystych plikow serwerowych) wyskakuje ze nie znajduje /libexec/ld-elf.so.1... tak jak bylo w tucie wrzucalem ld-elf.so.2 i zmienialem w game, dupa dalej pluł się o ld-elf.so.1... w jednym z tutow pisze

Zawiera Liby :

ld-elf.so.2 Plik Wrzucamy jako 1 do /libexec i zmieniamy w Game

nie rozumialem do konca czy zmienic nazwe pliku czy tylko dorzucić, więc probowalem i tak i tak, oczywiście stawiając system za każdym razem od nowa.

mam juz dość że tak powiem, ale chce w koncu postawić swój serwer, i napisać tuta o ile da się tak zrobić( a skoro inne serwery na tym są postawione to widocznie się da).

Tak więc prośba do tych ogarniających, znających, freebsd i do tych znających, gdzie leży problem pisanie tutaj... zapewne nie tylko mi, ale takze innym użytkownikom pomożecie/my. Jesli potrzebne są jakieś szersze informacje, to mogę napisać.

@Do Administracji/Moderatorów

Jeśli nie ten dział, to przenieście, przyklejcie albo cos, ale nie kosz odrazu czy zamkniecie.

Pozdrawiam

Sanki

Opublikowano

Jak masz mozliwość przejdz na 7.4 32 ^^.

Musisz mieć lib poprawny pod 8.2 64 Bit ;).

Jak byś miał pod 32 to bym Ci pomógł ;d.

Pzdr.

^^

34127134971236946388.png

Opublikowano

Sam tydzień temu to robiłem. Opisz Czego konkretnie potrzebujesz a napiszę ci jak to wykonać. Bo z twojego tekstu średnio wnioskuję z czym potrzebujesz teraz pomocy :)

Opublikowano

Liby na 64bitowa by byla zgodnosc z 32bitymi. Wiem ze jest tego mnustwo na forum, jak pisalem wyżej próbowałem wszystkiego pokolei.

a co do jaila, to wg mnie to nie jest takie kolorowe jak sie wydaje i dlatego nie chce jaila.

od samego początku:

robie porty, msql, nadaje prawa haslo do mysql i tu rodzi sie problem... liby.

Pisalem ze robilem wg niejednego poradnika ale niestety nie dziala...

tam jest bodajze 5 libów do samej gry, pozniej sciaganie libów kompatybilnych do wersji 7.x instalacja i d... nie dziala ;p

najlepiejby było opisac pokolei co i jak krok po kroku jak malemu dziecku ze sie tak wyraze no ale inaczej to nie potrafie napisac :D

Opublikowano

Nie piszę poradników. Tylko pomagam, jednak napiszę tyle. Pewnie to kimsufii ? :) - ovh. Jeśli tak to, ten freebsd jakiś dziwny i liby nie dajesz do usr/lib itp. tylko to /lib /libexc itp. :)

Opublikowano

nieee. Serwer na mojej paczce. wg wszelkich poradnikow liby mam wrzucac do usr/lib...

teraz blad przy odpalaniu:

ELF interpreter /libexec/ld-elf.so.1 not found
Abort trap
Abort trap
Abort trap
Abort trap

nie moge temu libowy zmienic ani praw przec winscp ani przez konsole... juz mam dosc tego. jeszcze jeden dzien i wysiade.

Opublikowano

pisalem Dedyk ale nie zadne kimsufii czy inne uje muje tylko moja paczka(zlozony komputer) pisalem. i TO TEZ jest dedykowany.

cos powoli zaczyna sie dziac, lecz nie wiem o co 'come on' -.-

mt2# ./start.sh
Real Server
Log Offlog_file_delete_old: stat: No such file or directory
AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1)
Success PLAYER
Success ACCOUNT
Success COMMON
Success HOTBACKUP
/libexec/ld-elf32.so.1: /usr/home/rw3/share/game: Shared object has no run-time symbol table
/libexec/ld-elf32.so.1: /usr/home/rw3/share/game: Shared object has no run-time symbol table

to mi wypluwa przy uruchamianiu... do ostatniej linijki

jest git nieduzo bo nieduzo ale jest ze laczy sie z tabelkami(mysql) ale cos z plikiem game.... i co jest grane ; > jak ktos potrafi pomoc, nie pisze ...

teraz wywala

./game syntax error unexpected "(" ...

i tak do kazdego kanalu (game99 i tez do auth...) potrafi ktos pomoc i wytlumaczyc o co chodzi? bo tego wogole nie kminie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...