Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Pad nie reaguje

MEXXIO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś podłączyłem sobie pada:

http://e5.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=64&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=2&vmcchk=1&Itemid=2

i zrobiłem taką konfigurację:

beztytuurtd.png

Gdy dołączam do gry np. mapka Oman wcale nie reaguję nie wiem co jest nie tak bo jak widać wszystkie przyciski działają.

Mam jeszcze problem z PunkBuster'em cały czas podczas gry wywala ten błąd:

120074460-4.jpg

Zrobiłem reinstal gry PB lecz nic to nie dało, czytałem na innych stronach lecz nie znalazłem nic pomocnego więc liczę na waszą pomoc.

#Edit: Chciałem ustawić prefiks na [Q] bo zapomniałem lecz nie mogę.

Opublikowano

a pytanie z innej beczki jaki ci się gra na padzie? ja wczoraj próbowałem ale nie idzie się przyzwyczaić no i nie wiem jak ustawić przyciski

Opublikowano

http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe

Najpierw Odinstaluj a następnie wyłącz kompa i zainstaluj ponownie.

Jezeli nie będzie działać, to spróbuj grać bez pada, jeżeli nie wywali cię to znaczy że pad jest problemem, zainstaluj do niego sterowniki jak masz, najlepiej tak :

Menadzer urzadzen, kontrolery gier, i wybierasz pada i aktualizuj sterownik, być może ten sterownik nie jest podpisany cyfrowo i pb odbiera go jako złe oprogramowanie.

P.S

sprawdz jeszcze czy masz wszystkie pliki pb :

C:\Windows\System32

C:\Users\<użytkownik>\AppData\Local\Punkbuster\play4free\pb

OndteAw.png
Opublikowano

a pytanie z innej beczki jaki ci się gra na padzie? ja wczoraj próbowałem ale nie idzie się przyzwyczaić no i nie wiem jak ustawić przyciski

Gra się fatalnie po prostu nie umiem :P

http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe

Najpierw Odinstaluj a następnie wyłącz kompa i zainstaluj ponownie.

Jezeli nie będzie działać, to spróbuj grać bez pada, jeżeli nie wywali cię to znaczy że pad jest problemem, zainstaluj do niego sterowniki jak masz, najlepiej tak :

Menadzer urzadzen, kontrolery gier, i wybierasz pada i aktualizuj sterownik, być może ten sterownik nie jest podpisany cyfrowo i pb odbiera go jako złe oprogramowanie.

P.S

sprawdz jeszcze czy masz wszystkie pliki pb :

C:\Users\<użytkownik>\AppData\Local\Punkbuster\play4free\pb

Próbowałem odinstalować i ponownie zainstalować zobaczę jeszcze raz, a pada już nie używam jest podłączony lecz klawisze przywróciłem standardowe. Pliki w

mam takie:

beztytuuqtc.png

a w C:\Users\<użytkownik>\AppData\Local\PunkBuster\BFP4F\pb

beztytuu2ei.png

Wczoraj trochę grałem już mnie nie wywalało lecz co jakiś czas miałem fajne przycinki.

#Edit: Wywala mnie dalej.

Opublikowano

"

1. Idz do folderu pb w Twoim folderze z P4F "C:\Program Files\EA Games\Battlefield p4f\pb"

2. W tym folderze stwórz nowy dokument tekstowy i wpisz w nim następujące komendy : "PB_sleep 500" "PB_security 0"

3 Zapisz notatkę jako "pbcl.cfg" "

OndteAw.png
Opublikowano

to po cholerę pada podłączasz :P

Odłączyłem go już. Da radę coś wykombinować bo nie chcę robić formata systemu z tego powodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...