Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pierwszy raz w 4Story

Maxiu11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś zwróciłem uwage na grę 4Story.

Ludzie ogólnie mają o niej dobrą opinię, podobno bardzo fajna gra

mam kilka pytań co do tego właśnie, mianowicie :

- czy jest jakis tutorial, jak zaczać na pierwszych levelach gry? ewentualnie jakieś wasze rady.

- czy są jakieś dungeony?

- jaką postacią/rasą najlepiej grać?

- na jakim serwerze najlepiej grać?

- jak jest z expem na początkowych levelach, gdzie expic? ( sugeruje podac link do jakiegos poradnika, lub samemu cos podsunąć)

I na koniec prosilbym o to, abyscie napisali jak wy oceniacie tę właśnie grę. :)

Bardzo dziękuje z góry za pomoc.

Oczywiście będe nagradzał + lub jak kto tam woli - , czy tym tym co będziecie chcieli :P

Opublikowano

Witam, dziś zwróciłem uwage na grę 4Story.

Ludzie ogólnie mają o niej dobrą opinię, podobno bardzo fajna gra

mam kilka pytań co do tego właśnie, mianowicie :

- czy jest jakis tutorial, jak zaczać na pierwszych levelach gry? ewentualnie jakieś wasze rady.

- czy są jakieś dungeony?

- jaką postacią/rasą najlepiej grać?

- na jakim serwerze najlepiej grać?

- jak jest z expem na początkowych levelach, gdzie expic? ( sugeruje podac link do jakiegos poradnika, lub samemu cos podsunąć)

I na koniec prosilbym o to, abyscie napisali jak wy oceniacie tę właśnie grę. :)

Bardzo dziękuje z góry za pomoc.

Oczywiście będe nagradzał + lub jak kto tam woli - , czy tym tym co będziecie chcieli :P

Na pierwszych levelach masz nauke jak grać, taka normalna gra zaczyna się od 10 lvl

dungeonów nie ma, zaś prawie każda grupa mobów ma swojego bossa, nie dostajesz za niego wiele wiecej expa wiec sie na niego nie rzucaj jezeli misja tego nie wymaga.

co do klasy to raczej nie ma najlepszej, wszystkie maja wyrownane szanse, ale jesli juz mialbym cos polecic to lucznik lub mag

Opublikowano

Gdy zakładasz konto masz poradnik <tut> jak zacząc gre,nie ma duengonów.Każdy potworek np. puma ma JAKIEGOŚ BOSSa ale niektóre nie mają.W misjach zabijaj tych co trzeba nie masz iśc na silniejsze moobki, dopiero z lepszym "eq".Polecam klase mag,zaklinacz,łuk (:.Chciałbym plusa :P.

Opublikowano

Zaklinaczem całkiem niezła gra, wbijasz level identyczny lub większy jak jakiś mob, zabijasz go i możesz go "adoptować", potem go sobie przyzywasz :P

NIE DZIAŁA NA BOSSÓW!

Ogólnie, to nic więcej nie mogę dodać.. Mało grałem, gra jest ciekawa, a koledzy wyżej już pomogli :P

Ciekawe jest też to, że broń/ekwipunek się niszczą, i trzeba je naprawiać.

Opublikowano

4Story...

Zacznijmy od tego czy grałeś w WoW-a.

Jeżeli tak i przypadł Ci do gustu to na 4Story możesz się zawieść.

Gra rażąco podobna do WoW-a i szybko się nudzi.

Aby wbić kilka poziomów robisz kilkanaście razy te same questy ... to nudzi.

Bronie po enchantowaniu wyglądają jak lizaki świecące w ciemnościach... Nie postarali się tu z efektami.

Ale pobierz, zobacz... każdemu co innego się podoba, ale ja odradzam.

Proszę nie dyskryminować mnie, ale to moje prywatne zdanie.

Serwer? Zawsze najlepiej najświeższy, gdyż łatwiej coś osiągnąć i ceny są mniejsze

:)

Opublikowano

Bardzo dziękuję wszystkim za cenne rady i za odpowiedzi.

Zostaniecie odpowiednio nagrodzeni:)

Opublikowano

- czy jest jakis tutorial, jak zaczać na pierwszych levelach gry? ewentualnie jakieś wasze rady. - masz w opcjach pomoc pokazuje gdzie masz misje ... zazwyczaj trzeba walczyć ...

- czy są jakieś dungeony? - nie ma

- jaką postacią/rasą najlepiej grać? - zależy na początek nie polecam trudnych klas np. łucznik gdyż używa wiele skili i może być trudny do ogarnięcia ...(polecam zaklinacza) łatwy dużo życia pomocnik itd.

- na jakim serwerze najlepiej grać? - obojętnie to nic nie zmieni ... ja gram na tym na M

- jak jest z expem na początkowych levelach, gdzie expic? ( sugeruje podac link do jakiegos poradnika, lub samemu cos podsunąć) - masz w opcjach poradnik

I na koniec prosilbym o to, abyscie napisali jak wy oceniacie tę właśnie grę. :)- gra jest fajna wciągająca ciekawa , ładna animacja , ciekawe hacki itd. 9/10

e84026c7f5e6bcf5e94591e.png

Opublikowano

Witam, dziś zwróciłem uwage na grę 4Story. Witaj

Ludzie ogólnie mają o niej dobrą opinię, podobno bardzo fajna gra Nawet bardzo, bardzo fajna

mam kilka pytań co do tego właśnie, mianowicie : Już odpowiadam:

- czy jest jakis tutorial, jak zaczać na pierwszych levelach gry? ewentualnie jakieś wasze rady. Tak jest taki tutoral na początku gry, zawsze możesz zadawać pytania jak czegoś nie wiesz na oficialnym forum 4Story, pozatym w grze jest automatyczna nawigacja do misjii , np. nie wiesz gdzie iść, włączasz nawigację i ludzik sam ci idzie, to bardzo ułatwia grę.

- czy są jakieś dungeony? Chodzi ci o lochy? No to nie ma.

- jaką postacią/rasą najlepiej grać? Pytanie zadawane przez wielu graczy, musisz sam dojść jaka postać ci najbardziej pasuje, ja to zrobiłem tak że założyłem każdą klasę postaci i grałem nią przez chwilę i potem wybierałem tą ktróra mi się spodobała. A rasę wybierasz odpowiednią do danej klasy czyli idzie to tak:

-Mag, Kapłan, Zaklinacz najlepiej pasuje Wróżka

-RMC,Wojownik najlepiej pasuje Feline

-Łucznik najlepiej pasuje Człowiek

- na jakim serwerze najlepiej grać? Obojętnie...Polecam Mortal, a Derion i Valorian to stolica i sobie wybierasz w jakiej chcesz grać, moim zdaniem Valorian lepszy, ponieważ lepszy wygląd zbroi u nich.

- jak jest z expem na początkowych levelach, gdzie expic? ( sugeruje podac link do jakiegos poradnika, lub samemu cos podsunąć) Na małych Lvlach expi się bardzo ale to bardzo łatwo, ja wbijałem tak:

Poniedziałek: 1-12Lv

Wtorek: 12Lv-16Lv

Środa: 16Lv-18Lv

Czwartek: 18Lv-20Lv

Piątek: 20Lv-22Lv

Sobota: 22Lv-25Lv

Niedziela: 25Lv-28Lv

Dalej też fajnie leciało.

A gdzie expić na dany Lv to sam dojdziesz.

I na koniec prosilbym o to, abyscie napisali jak wy oceniacie tę właśnie grę. :)Jest bardzo fajna, przyjemnie się gra, nie jest trudna, grafika to po prostu super, czujesz się jakbyś był w prawdziwym lesie (większość mapek to las lub polanka) i w ogóle słowami tej gry nie da się opisać, po prostu super.

Bardzo dziękuje z góry za pomoc. Spox

Oczywiście będe nagradzał + lub jak kto tam woli - , czy tym tym co będziecie chcieli :P Wole + :P

TrollololololololololooO!

Opublikowano

No no, wydaje mi się że Up bardzo pomógł ale te kolory to mógł sobie odpuścić. Podsumowując gra naprawdę warta uwagi, ma wciągający kolorowy klimat, a jak ktoś napisał że ze zbrojami się nie postarali bo sie na wysokim + świecą jak lizaki to się z tym zupełnie nie zgodzę ponieważ to poprawia rozgrywkę. Fajny dodatek, a niech ludzie widzą, że niektórzy mają lepsze zbroje i bronie :P

Opublikowano

Moje rady: Spróbuj znaleźć kogoś kto Ci pomoże w expie, np kilka osób z podobnym lvlem co ty lub 1 o wysokim poziiomie abyście mogli robić razem p, a gdy jest highlvl to żeby pomógł Ci zrobić pieczęcie w szybki sposób.

Kim najlepiej grać? Wg mnie zależy do czego. Łucznik jest zrównoważony do expa i pvp, mag podobnie ale jest troszkę lepszy do expa, a rmc do expa trudny, ale bardzo dobry w pvp. Ja polecam Lucznik człowiek lub mag wróżka.

Ja gram na Mortal, tak jak większość ludzi.

Expienie na małym lvlu to tylko pieczecie.

Ja osobiścię lubię grę, tylko jej wadami są:

-cięzkie zdobywanie kasy przy czym drogie ceny

- troszkę jednak nubków jest.

a jej największa zaleta jest to, że nie ma hackerów.

Jeszcze jeden mały tip. Nie zniechęcaj się jak większość moich kolegów, wbij ok 35-40 lvl chociaż trochę powinno być nudno a potem to się zacznie zabawa.

Aha i jeszcze jedno: Dungeony? Nie ma chyba że weźmiemy pod uwagę czaso przestrzenie. są co 10 lveli zaczynając od 19.

Opublikowano

@up Kolego valvalentino nie spamuj, bo twój post to offtop.

Co do tematu to polecam Ci na start zaklinacza, a gra jak dla mnie nudna;/ Te powtarzające questy mnie denerwują.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
kolego Sniper, proszę Cię. Nie odświeżaj tematów które już dawno wyjaśnione

W takiej sytuacji dany post należy raportować moderatorowi, a nie spamować w temacie.

Zamknij to ktoś.

O zamknięciu tematu decyduje moderator...

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...