Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Najłatwiejszy sposób na odbugowanie lochów małp SF 2010

Reisu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nudziło mi się więc postanowiłem pokazać tym którzy jeszcze nie wiedzą jak w najprostrzy i najszybszy sposób odbugować lochy małp na pustyni, bo widze po pytaniach na forum że nie każdy sobie z tym potrafi poradzić.

Ja pokazuje odbugowanie na plikach Badara ale na każdych działa to na tej samej zasadzie jedynie ścieżka do plików jest inna.

Na początku dodam że lepiej edytować pliki przy wyłączonym serwerze, za ewentualne usterki na serwerze przez waszą nieuwagę nie odpowiadam, wyjaśniłem tu na tyle jasno że nawet największy newbie by sobie poradził.

Logujemy do FTP.

I lecimy:

/usr/serverfiles/game/share/locale/germany/map/

I edytujemy plik tekstowy index.

Interesują nas lochy małp które u mnie wyglądają tak(patrz zaznaczone na niebiesko):

indexad.jpg

Zmieniamy ich numer w index na pierwszy najmniejszy jaki mamy wolny u mnie na przykład jest to 13 i 14(zmieniamy jak zaznaczone):

indexpozmianie.jpg

Zapisujemy i lecimy:

/usr/severfiles/game/

Edytujemy plik CONFIG, w linijce MAP ALLOW szukamy starych numerów naszych map(108 i 109):

configi.jpg

Usuwamy je i dodajemy te na które zmieniliśmy (w moim przypadku 13 i 14) :

configpozmianie.jpg

Zapisujemy nasz CONFIG.

Uruchamiamy serwer i cieszymy się działającymi lochami na pustyni.

Efekt:

efektc.jpg

Myślę że się przydało.

Pozdrawiam.

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

Serwer: Syriusz

tak3l.jpg

Opublikowano

dodane do configu i usunac quest ... i dzialaja a ty cos wymyslasz

W CONFIG są dodane i nie działają nieda się do nich wejść, tym sposobem nie musisz żadnego questa usuwać.

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

tak3l.jpg

Opublikowano

jaki nad nimi quest dziala?

ps. ja zawsze usuwam object i wgrywam niemieckie .

Tylko mi nie gęgaj, że to tylko wizerunek, bo ja kurwistrzale i bez niego mam szacunek.

Opublikowano

Yyyy, jaki quest? W życiu takiego questa nie widziałem a tym bardziej nie używałem. Wystarczy rozwiązać sprawę tak jak na plikach raina, kilka game na 1 channel. Lochy nie działają ponieważ 1 game może obsłużyć tylko 33 indexy, jeśli lochy są np 34 i 35 to nie będą działać i tyle..

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Yyyy, jaki quest? W życiu takiego questa nie widziałem a tym bardziej nie używałem. Wystarczy rozwiązać sprawę tak jak na plikach raina, kilka game na 1 channel. Lochy nie działają ponieważ 1 game może obsłużyć tylko 33 indexy, jeśli lochy są np 34 i 35 to nie będą działać i tyle..

Nie wypowiadałem się o quescie bo szczerze też o nim nie wiedziałem, może sprawdzę to jutro. Mój sposób działa i na niego nie narzekam, o kilka game nie pisałem bo chciałem żeby każdy mógł pojąć, ale oczywiście mędrki wyżej mnie cisną co mam głęboko ^^

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

tak3l.jpg

Opublikowano

Nie pierdol głupot, ja po tobie nie jadę.

Tylko mi nie gęgaj, że to tylko wizerunek, bo ja kurwistrzale i bez niego mam szacunek.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam taki problem z Lochami na pustyni, otóż po podjechaniu pod teleporter nie nastaje żadna akcja, chodzi mi głównie o teleport w ciemne miejsce i bug postaci... :unsure:. Totalne zero, otwierając mapę mam niebieskie kwadraciki odnoszące się do miejsc teleporterów. Jeżeli ktoś miał styczność z tym problemem prosił bym o pomoc. Z góry dziękuję :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...