Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 System

dice89pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem, ponieważ mam laptopa Lenovo z wgranym Windowsem 7 ale nie miałem systemu w zestawie .

I mam zamiar zrobić formata ale mam parę pytań.

Czy mogę zainstalować wersje normalną np. sklepową czy potrzebuje systemu pod Lenovo.

I czy np system operacyjny z pod laptopa, np DELL będzie działał na Lenovo.

Z góry dzięki za odpowiedzi .

Opublikowano

może być dowolna instalka byle zainstalować taką sama wersje jaką masz , serial pewnie masz na nalepce i nazwe windowsa też

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a dlaczego by nie ? wszystkie płytki sa dokładnie takie same , byle na płycie była twoja wersja windows, choć nie powiem częściowo naruszasz gwarancje i co najwyżej możesz mieć system nie supportowany przez to

Lenovo ma ukrytą partycje z instalką, to sobie lepiej zaglądnij do instrukcji jak to uaktywnić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Tak, możesz pobrać Windowsa tylko wersja musi być taka sama czyli jak masz obecnie Home Premium 64bit to też musisz wgrać Home Premium 64bit podając swój klucz z nalepki.

Ja tak robiłem na swoim lapku i system został normalnie aktywowany.

Jeśli nie chcesz się męczyć aktywacją przez telefon to polecam:

1. Odpal wiersz poleceń jako administrator.

2. Wpisz : slmgr /ipk [kluczproduktu] i enter

3. Teraz : slmgr /ato

4. Czekasz aż wyskoczą 2 okna o pomyślnym zainstalowaniu klucza oraz pozytywnie zakonczonej aktywacji windows 7.

Te powyższe wykonujesz dopiero jak będziesz miał wgrany Windows.

@ Robem

Szczerze nawet jak miałem ten zasyfiony Win7 od Asusa to nie miał żadnego wsparcia programowego . Nie wiem jaką mi to różnicę robi. No chyba taką , że nie mam tego syfu z trialami oraz zbędnych programów made by Asus.

Ogólnie to producenci łamią umowę z klientem bo nie informują go o tym, ze nie dostanie CD i opakowania i dodatkowo wciskają na chama triale i inne syfy przez co laptopy i komputery zamulają .

jqeuR.png

Opublikowano

PanZagłady wiem, sam wywalam wszystkie śmieci albo nagrywam zwykłe płytki nigdy nie używając oprogramowania firmowego poza niezbędnym

jackraymund niestety nie napisze i nie dostanie nic, ma preinstalowaną wersje OEM czyli na dysku i instalke musi sobei sam nagrać pod zainstalowanym systemem

zresztą dla mnie łatwiej zrobić kopie oryginalnej partycji recovery i zastąpić ja swoją wersją z nagraną instalką i wgranymi sterownikami

jako dodatek czasem dodaje też ghostowanie dysku bo to wygoda, nowy system postawi w 5-10 minut i już działa normalnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mi sie wydaje że najlepszym rozwiązaniem będzie pirat na płytę i z cd-keyem . Mam jeszcze dwie partycje OEM właśnie i kilka jakichś dziwnych ; d , ale nie wiem do czego one są chyba do recovery ; d .

Opublikowano

Wywal te partycje bo są nic nie warte. Masz prawo posiadać kopię skoro masz naklejkę z oryginalnym kluczem i fakturę zakupu sprzetu ;).

Ja u siebie nie posiadam Recovery .

jqeuR.png

Opublikowano

dowolnym programem do partycjonowania, byle nie tym od microsoftu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...