Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Długopis " nie sciąga "

WodnyGłaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć...

Muszę sobie kupić ten długopis do ściąg ;D u nas nauczyciele są tacy ślepi że masarka... a mi odechciało się chować ściąg na nodze :P

Mam pyt , co do tego długopisu ( nie ten wysuwany notatnik tylko ta ściąga w środku ) , dajmy że zrobiłem sobie ściągę , będę chciał ją przerobić na inny przedmiot to normalnie muszę wyciąć karteczki czy jak ??

2.) Dacie link do sprzedawcy na allegro, tyle żeby była niska przesyłka pobraniowa i dobrej jakości długopisy...

I Co oni piepszą że czcionka ma być 3 punkty , jak zmieniam na 3 to dosłownie nic nie widać !!!!!! OK , po wydrukowaniu wszystko widać.

Pojedynek długopisów :

http://allegro.pl/dlugopis-nie-sciaga-plastik-super-jakosc-legalnie-i1979942677.html

http://allegro.pl/dlugopis-nie-sciaga-kup-5-1-gratis-i1986403694.html

http://allegro.pl/dlugopis-nie-sciaga-kup-mnie-i1988630957.html

Jest jakaś różnica między nimi ? czy jak

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

1.Mi się zdaje że trzeba wyjmować tą karteczkę dokładnie nie wiem bo nie miałem tego długopisu

2.Łap znalazłem tylko niestety najtańszą z dostawą która się konczy za 8 dni

Zbieram mpclubie.png

WarRock IS THE BEST GAME EVER !!!!

Zostałem Obrażony mam warna Podcinam sobie żyły

Opublikowano

Co oni piepszą że czcionka ma być 3 punkty , jak zmieniam na 3 to dosłownie nic nie widać !!!!!!

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Jak 3 pkt to najlepiej drukować laserową. ;)

Inna może mieć czasami problemy z dokładnością.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

No sorry , ale zmniejszam tekst w Microsoft Word na 3 punkty i powstaje takie coś:

98638613501626984864.png

Wiem że pisze że ściąga przeznaczona dla osób o dobry wzroku,,.. ale tego nie da sie odczytać !!!

narutotagkopia.jpg

Weteran
Opublikowano

Zmien czcionke na normalna >arial.

Moze pomoze .Ale to tylko zwykly ich chwyt ze zapiszesz pol strony A4. Czcionka do sciag to zazwyczaj 5/6 , bo takto malo widac.

A co do dlugopisow to spoko , sam mam i polecam , musze sam dokupic bo mi poginely.

I na allegro mozna znalezc te dlugopisy po mniej niz 2zł < .

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Witam, odnośnie tego długopisu .. Na logikę wynika że dużo materiału na niego nie wejdzie ... Jak chodziłem do szkoły to wydumałem coś podobnego ale osobiście mi się wydaje że lepszego :D Mianowicie zamieniłem marker ( Tak, ten gruby mazak ciężko zmywalny :D ) w długopis, trzeba dostać się do środka, nie będę opisywał jak to zrobić :P Zamieniamy wkład i rysik na to od długopisu, naklejki na markerze nie ruszamy bo jest ślizga, wycinamy z bloku rysunkowego z czarnej kartki taki kawałek aby zakrywał właśnie tą naklejkę na naszym przerabianym markerze z tym że zostawiamy odcinek max pół cm ( to będzie ta przerwa przez którą będzie widać ściągę ) nakładamy wyciętą karteczkę na mazak i i łączymy ją równo paskiem bezbarwnej taśmy klejącej, piszemy ściągę i wkładamy ją pod czarną karteczkę, da się ją przekręcać dzięki czemu można więcej materiału ogarnąć (na ściądze można dać czarny pasek który nie będzie się różnił od reszty i w razie jakby nauczyciel coś zobaczył przekręcamy karteczkę na czarny pasek i nie widać ściągi ;) )

Mam nadzieję że wyjaśniłem to na tyle jasno że da się to wykonać, jeżeli nie to sorry ale zmęczony jestem :P

Pozdrawiam Silny199

Hatsan 90 SAS QT + Alchemizacja ;)

14553493454da0776eb0d2c.jpg

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

W sumie to własnie w tym momencie składam 3 długopis ze ściąga na poprawę sprawdzianu z historii.

Ja robię tak, że jeśli mam zwykły długopis, z koniecznie przezroczystą i kolorową (najlepiej zielona jasna, lub fiolet jasny) obudową to go rozbieram, drukuje sobie tekst na ściągę z Worda w czcionce 5, rozbieram długopis na czynniki pierwsze, wkładam karteczkę do środka tak aby tekst był widoczny, skręcam długopis i po sprawie.

na jutro mam 3 długopisy na poprawkę z histy, także trzymajcie kciuki, bo pewnie mnie usadzi w pierwszej ławce. ;)

1280314365-U1.png

Opublikowano

Ale Marker jest grubszy więc można dać ściągę z większą ilością materiału lub z większym drukiem ( opcja dla słabiej widzących )

Powodzenia ziomq2 :D Aby długopisów nie pomyl :D

Pozdrawiam Silny199

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Pewnie że widać, ściągi pisze się czcionką Arial ( tą podstawową )

A wielkość zależy od tgo kto jaki ma wzrok żeby ściągi na klasówce przez lupę nie musiał czytać :D

Pozdrawiam Silny199

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Dziękuję za wypowiedzi ! , teraz proszę napisać coś a tych 3 długopisach czy jest jakaś różnica między nimi

narutotagkopia.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...