Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Laptop Windows

TakieTam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem bo chce zainstalować win 7 na mojego lapka ( laptop ma popsuty system i postanowiłem zainstalować)

podzieliłem partycje i mam tak : dysk 0 partycja 186mb, dysk0 partycja 2 60gb, dysk 0 partycja 3 51gb i na żadnym nie mogę zainstalować pisze nie mozna zainstalowac systemu windows na dysku 0 i partycji 2 ;/( na kazdej tak mam)

tam jest napis pokaz szczegóły ( koło tego błędu ) i jak naciskam to takie coś ;

O co może chodzić ? Jesteście w stanie pomóc ? Nagradzam

2.png

Opublikowano

bo masz rozszerzone partycje porobione.

windows MUSI mieć zawsze jedną i pierwszą partycje PODSTAWOWĄ , reszta nie ważne jaka jest

usuń wszystkie, zrób tylko pierwszą podstawową partycje, zainstaluj i dopiero zrób resztę po instalacji

jeśli nadal nie rusza to problem z boot programem w sektorze startowym. najszybciej usuwa się go włączając dowolną instalkę XP, wystarczy by instalka skopiowała pliki na dysk i zabotowała, jak działa wyłącz i instaluj dopiero W7

ps. qwa ludzie nauczcie sie pisać w odpowiednim dziale , ślepy czy co ze nie widzi właściwego ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tylko u mnie wgl się laptop nie włącza zaraz usunę zrobie tak jak mówiłes i napisze co i jak

usunołem i mam podstawową i nie przydzielone miejsce i na tej i an tej tak pisze tzn tej wykrzykinik ... ;/

jak instaluje to taki błąd :

post-296673-0-23404600-1323784077_thumb.jpg

post-296673-0-14127600-1323784102_thumb.jpg

2.png

Opublikowano
jeśli nadal nie rusza to problem z boot programem w sektorze startowym. najszybciej usuwa się go włączając dowolną instalkę XP, wystarczy by instalka skopiowała pliki na dysk i zabotowała, jak działa wyłącz i instaluj dopiero W7

Nie popieramy piractwa :D

A tak poza tym ja myśle, że mu dysk się sypie jak to w laptopach często się zdarzało wiem to z własnego doświadczenia więc nie wiem raczej problem by rozwiązał nowy dysk :)

Ale pewnie po prostu źle instalujesz system, tylko nie wiem co tam można zrobić źle xD

Musisz skasować wszystkie partycje jak nie masz tam ważnych danych i zrobić se 2 partycje na system około 80GB starczy a 2 partycję na tyle ile Ci tam zostało :D

Dodatkowo zrobi Ci się malutka partycja około 100 MB, potrzebna do instalacji systemu potem zniknie.

Potem formatujesz partycje najlepiej normalnym nie szybkim i powinno pójść jeżeli nie zadziała to jest to wina płyty z systemem lub tak jak już mówiłem dysku twardego, które w laptopach są felerne i psują się na masową skalę :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

co ma piractwo do błędów programu w bootsektorze? czytaj ze zrozumieniem

nie ma znaczenia czy legalny czy oryginalny system ten błąd występuje często przy zmianie partycji , to wina dziadowskiego fdiska w systemie windows w każdej bez wyjątku wersji

można spróbować :

dać naprawa instalacji

wybrać wiersz poleceń i wpisywać ( oczywiście przy skasowanych wszystkich partycjach, czysty dysk )

diskpart

> selet disk

> create partition primary

> format

> assign letter=c

> exit

często pomaga użycie dowolnego programu do partycjonowania dysku nie z microsoftu, a tego nie brak na necie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

przecież napisałem wyżej, z czym masz problem ? wszystko co potrzeba uruchamia sie w instalce windowsa po kolei jak pisze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ehh Robem nie udawaj takiego znawcy bo nim nie jesteś.

Mogę się założyć, że jak on ma laptopa to nie ma 2 systemów windows 7 i XP :)

co ma piractwo do błędów programu w bootsektorze? czytaj ze zrozumieniem

Żaden BootSektor po prostu mu dysk się rozsypał nic mu już nie pomoże ehhh to co podajesz to brednie blue screena wywala ponieważ dysk na którymś klastrze jest uszkodzony i nie uratuje go już a na pewno nie taka osoba jak autor, który ma problem z instalacją systemu.

Nie masz pewnie zielonego pojęcia o dyskach w lapkach są one bardziej awaryjne od zwykłych dużych dysków.

Mogę się mylić, ale zapewne tak nie jest.

Tyle ode mnie <_<

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Co ma awaryjność do instalki ? Jeśli mu formatuje i partycjonuje nie ma opcji by dysk był uszkodzony, nic nie pisał o błędach w czasie formatowania czy partycjonowania

Kod błędu to chyba numer 5 , a to tylko problem z bootsektorem, niewłaściwy zapis tablicy partycji dysku. Windows nie ruszy przy takim błędzie. Błąd należy naprawić z dowolnego programu, albo przepiąc dysk do innego komputera i tam go naprawić .

A co do robema, to ci powiem ze wujek zajmuje się 20 lat serwisem komputerów, laptopów, systemów operacyjnych itp i raczej jemu bym uwierzył niż domorosłemu znawcy tematu jak ty, bo tylko przypuszczasz a nie wiesz, bo pewnie nigdy nie spotkałeś się z takim problemem.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

masz napisane co i jak, czego nie potrafisz zrobić ? partycjonować dysku ? czy inny problem ?

na czysty dysk spróbuj zwykły XP zainstalować jak masz problemy z instalatorem w7

jako opcje możesz ściągnąć sobie jakiegoś linuxa , Ubuntu wystarczy ( link do obrazu ISO systemu, tylko nagrać na cd i zabotować releases.ubuntu.com/lucid/ubuntu-10.04.3-desktop-i386.iso.torrent ) i tam w programie gepart zrobić partycje podstawową na dysku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

masz napisane co i jak, czego nie potrafisz zrobić ? partycjonować dysku ? czy inny problem ?

na czysty dysk spróbuj zwykły XP zainstalować jak masz problemy z instalatorem w7

jako opcje możesz ściągnąć sobie jakiegoś linuxa , Ubuntu wystarczy ( link do obrazu ISO systemu, tylko nagrać na cd i zabotować releases.ubuntu.com/lucid/ubuntu-10.04.3-desktop-i386.iso.torrent ) i tam w programie gepart zrobić partycje podstawową na dysku

Wybacz, że Cię poprawię xD. Ten program nie nazywa się "gepart" tylko GPARTED :D.

Ale pomysł bardzo dobry sam mam live Ubuntu 9.04 JJ i nieraz użyłem do formatowania partycji dla Win7. Formatowanie jest banalne także polecam tą poradę.

Oczywiście wcześniej zrób kopię ważnych plików byś potem nie utworzył tematu JAK ODZYSKAĆ DANE ! HELP MEEE ! FUUUUUUUUUCK!

@ Krzysztofa:

Gówno wnosisz do tematu wiesz? Nie wiem jakim cudem przyznali ci mentora . Robemowi się jak najbardziej należy bo widzę, że daje ZAWSZE pomocne rady i nie pieprzy zbędnych kawałków.

Ktosiu słusznie zauważył problem z numerem błędu BSOD, że jest to problem z tablicą partycji co nie oznacza, że dysk się zepsuł . Jeśli ty wymieniasz swoje dyski bo MBR padnie albo uszkodzi się to tylko pogratulować debilizmu :).

jqeuR.png

Opublikowano

:) ta, nie ma to jak siostrzeńca wyszkolić, to się szczeniak zaczyna przynajmniej znać trochę na wszystkim lepiej niż ja , BSOD 5 jak najbardziej pasuje

dojdzie jeszcze jedna możliwośc, czasem system jest instalowany maszynowo, czyli jest już wgrana wstępnie tylko instalka i formatowane partycje gotowe, ustawienia w biosie nie są brane pod uwagę. poszukaj w biosie : Disk Access Mode albo coś podobnego i zmień tam na inną opcje niż jest ( "DOS" albo "Other" ), powinna ruszyć instalka normalnie

raczej nie powinno być potem problemy z dyskiem, nowe mają całkowicie odmienny sposób odczytu głowic i ścieżek przez system a nie tak jak dawniej czytał je tylko bios a dopiero z niego system , w razie problemów przywrócić poprzednią opcje. ja nie mam w lapku z zadną z nich problemów , dysk dział tak samo jak i z windows czy linuxem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Widać, że nigdy z tym nie miałeś do czynienia a najwięcej pierdolisz. Gówno o mnie wiesz i nie radzę Ci ze mną mną zaczynać bo nie wyjdzie Ci to na dobre. Niech autor tematu odda tego jebanego kompa do serwisu bo wy to mu gówno pomóżcie. Z waszą wiedzą szczególnie....

Tyle ode mnie bo najbardziej mi.jest żal takich osób co tylko udają, że coś wiedzą a tak naprawdę nie wiedzą nic.

Tak się składa, że w komputerach siedzę 15 lat . W wieku 8 lat wciągły mnie na poważnie komputery i pożyczałem książki techniczne z dziedziny IT od wujka ;). Wtedy były inne czasy internetu w Polsce nie było dla wszystkich bo był koszmarnie drogi.

Także twoje wypociny pokazują twój mierny iloraz inteligencji. Doedukuj się ws. rozumienia błędów i numerków błędów w BSoD-ach . Komputery są dla mnie jak drugi organizm ;). Zbyt wiele książek przestudiowałem przez te 15 lat by taki cwaniak mi się wygrażał i wytykał mi brak wiedzy.

Tak się składa, że nie musi oddawać jeśli skorzysta z rady Robem i poprzez livecd sformatuje na nowo partycje.

Te twoje porady można rozbić o kant dupy bo jeszcze wyda niepotrzebnie pieniądze za coś co sam zrobi.

Mi nie jest cię żal bo nie warto iż takie osoby zawsze będą zgrywać cwane i obyte wiedzą . A jak ktoś im pokaże, że się mylą to potem złośliwie atakują .

Programowanie i grafika komputerowa. Mniemam, że grafikę tworzysz na pirackim Photoshopku . Programowanie pewnie HTML 4.01, który nie jest programowaniem .

Jeszcze jak wykorzysta mały myk popularny w Windowsach by naprawić tablice partycji to nie musi myśleć o serwisie i oto on:

Jeśli wykonasz porady Robem i sformatujesz partycje za pomocą LiveCD Linux to wykonaj poniższe kroki.
1.Włóż DVD z Windows 7 i zbootuj.
2. Wybierz NAPRAW SYSTEM
3. Wybierz Wiersz polecen z dostepnych narzedzi naprawy systemu.
4. Wpisz :
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /rebuildbcd
5. Potem zamknij wiersz i uruchom ponownie.
6. Życzę udanej i szczęśliwej instalacji Windows 7.

jqeuR.png

Opublikowano

Tak się składa, że w komputerach siedzę 15 lat . W wieku 8 lat wciągły mnie na poważnie komputery i pożyczałem książki techniczne z dziedziny IT od wujka ;). Wtedy były inne czasy internetu w Polsce nie było dla wszystkich bo był koszmarnie drogi.

Także twoje wypociny pokazują twój mierny iloraz inteligencji. Doedukuj się ws. rozumienia błędów i numerków błędów w BSoD-ach . Komputery są dla mnie jak drugi organizm ;). Zbyt wiele książek przestudiowałem przez te 15 lat by taki cwaniak mi się wygrażał i wytykał mi brak wiedzy.

Tak się składa, że nie musi oddawać jeśli skorzysta z rady Robem i poprzez livecd sformatuje na nowo partycje.

Te twoje porady można rozbić o kant dupy bo jeszcze wyda niepotrzebnie pieniądze za coś co sam zrobi.

Mi nie jest cię żal bo nie warto iż takie osoby zawsze będą zgrywać cwane i obyte wiedzą . A jak ktoś im pokaże, że się mylą to potem złośliwie atakują .

Programowanie i grafika komputerowa. Mniemam, że grafikę tworzysz na pirackim Photoshopku . Programowanie pewnie HTML 4.01, który nie jest programowaniem .

Jeszcze jak wykorzysta mały myk popularny w Windowsach by naprawić tablice partycji to nie musi myśleć o serwisie i oto on:

Jeśli wykonasz porady Robem i sformatujesz partycje za pomocą LiveCD Linux to wykonaj poniższe kroki.

1.Włóż DVD z Windows 7 i zbootuj.

2. Wybierz NAPRAW SYSTEM

3. Wybierz Wiersz polecen z dostepnych narzedzi naprawy systemu.

4. Wpisz :

bootrec.exe /fixboot

bootrec.exe /fixmbr

bootrec.exe /rebuildbcd

5. Potem zamknij wiersz i uruchom ponownie.

6. Życzę udanej i szczęśliwej instalacji Windows 7.

wzruszające.... idź z tym na samosia wyżal się ^

Tak się składa, że w komputerach siedzę 15 lat

15 lat? Jak ty jeszcze szkoły nie skończyłeś :O

Mniemam, że grafikę tworzysz na pirackim Photoshopku

Stać mnie na takie programy, skan faktury może Ci wysłać g****?

Brawo udało Ci się... skopiować wszystko z innego serwisu o.O

Nie będę się do twojego poziomu zniżał, bo nie warto. <3

Poza tym po ch** się wpierd**** ?

Je was en zal geen blootstelling worden!

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Ten powyższy post pokazuje, że Koordynatorka Mentorów popełniła ogromny błąd przyznając ci ten tytuł. Zachowujesz się jak szczeniak. Tak 15 lat bo mam 23 lata człowieczku .

Nie musiałem tego kopiować z serwisu bo skopiowałem to z Mózg.exe . NIestety ty tego nie zrozumiesz bo w twoim przypadku najlepiej wozić się z wiedzą, której nie posiadasz :).

Ale tak to jest jak ktoś chce być fajny to wpisuje programowanie i grafike i informatykę jako zainteresowania by czuć się pro mastahem. Gorzej jak się zbłaźni przed prawdziwymi pasjonatami IT . Wtedy jedynym argumentem jest wjeżdżanie na innych w dość żenujący sposób tak jak to uczyniono w powyższym poście.

Wulgaryzmy świadczą o gównianym wychowaniu. Mam prawo wygłaszać swoje zdanie. Jak ci się nie podoba, że ktoś inny ma zdanie to wyrzuć komputer, kabel od internetu potnij na kawałki , dom zamknij na 4 spusty a na zakupy ruszaj w opancerzonym wozie dźwiękoszczelnym.

Co do poziomu IQ to już nie mnie oceniać to inni obserwatorzy ocenią , a nie taki cwaniaczek.

jqeuR.png

Opublikowano

Ten powyższy post pokazuje, że Koordynatorka Mentorów popełniła ogromny błąd przyznając ci ten tytuł. Zachowujesz się jak szczeniak. Tak 15 lat bo mam 23 lata człowieczku .

Nie musiałem tego kopiować z serwisu bo skopiowałem to z Mózg.exe . NIestety ty tego nie zrozumiesz bo w twoim przypadku najlepiej wozić się z wiedzą, której nie posiadasz :).

Ale tak to jest jak ktoś chce być fajny to wpisuje programowanie i grafike i informatykę jako zainteresowania by czuć się pro mastahem. Gorzej jak się zbłaźni przed prawdziwymi pasjonatami IT . Wtedy jedynym argumentem jest wjeżdżanie na innych w dość żenujący sposób tak jak to uczyniono w powyższym poście.

Wulgaryzmy świadczą o gównianym wychowaniu. Mam prawo wygłaszać swoje zdanie. Jak ci się nie podoba, że ktoś inny ma zdanie to wyrzuć komputer, kabel od internetu potnij na kawałki , dom zamknij na 4 spusty a na zakupy ruszaj w opancerzonym wozie dźwiękoszczelnym.

Co do poziomu IQ to już nie mnie oceniać to inni obserwatorzy ocenią , a nie taki cwaniaczek.

Cóż za poezja, emocje ^^

Jak jesteś już taki rozpisany to zapraszam na prywatną rozmowę:

dzwoń na nr. telefonu: 0623602350

Zapewne nie stać Cię na zagraniczne połączenia ale pożyjemy zobaczymy.

Wachten kinderachtig baviaan:)

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...