Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dedyk] [No-WL] [No-Premium] [Survival - soft] WildCraft

Dagohill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IP serwera minecraft:

91.121.242.165

Hosting:

Server VPS

Online:

24/7

Typ serwera:

Non-premium

White list: TAK (tymczasowo)

PVP:

rozbudowany system (wojny gildii, opcja Pacefull Gildii, tereny PvP, non-PvP, areny, strefy walk dostępne także dla członków Pacefull Gildii)

Typ rozgrywki:

Survival modyfikowany - soft

Dodane elementy RPG - gildie z strukturą zarządzania, handel (Adminshop, chestShop), wymiana przedmiotów między graczami, walka PvP. Możliwość wykupienia pokoji i działek.

Max. ilość graczy online (ilość slotów):25

W miarę potrzeby będzie zwiększana.

Zasady rozgrywki minecraft - WildCraft

Możliwość tworzenia gildii i zajmowania przez nie terenów administrowanych przez władze gildii.

Przywódca gildii ma możliwość wyznaczania pomocników, nadawania tytułów członkom gildii.

Możliwe jest przekazywanie części ziemi gildii we władanie (wyłączne i/lub łączne) członkom gildii co zapobiega grifowaniu przez pozostałych członków gildii terenu przekazanego.

Możliwość ustawienia opcji Pacefull dla gildii (Administrator na prośbę lidera gildii) umożliwiającej członkom gildii ochronę przed walką. Niemniej istnieje dla nich możliwość walk na arenach i w strefach walk (strefy full PvP)

Stworzone są (na razie 1 osada z /spawn) miejsca zdemilitaryzowane ze statusem "wolnego miasta", które są między innymi miejscem handlu, przydzielania działek.

Rozgrywka zawiera moduł ekonomiczny bazujący na produkcji globalnej. Pieniądz w świecie WildCraft generowany jest poprzez sprzedaż podstawowych surowców w ADMINSHOPie.

Dzięki temu powinien być zachowany niski stopień inflacji - spadku wartości nabywczej pieniądza w rozgrywce.

Wiele czynności wymaga opłat w rozgrywce, w tym czynności związane z zarządzaniem gildią (założenie gildii, zakup ziemi dla gildii)

Nie twierdzimy, że życie w dziewiczym świecie WildCraft będzie łatwe ale mamy nadzieję, że wyzwania postawione przed graczami umożliwią chętnym graczom na stworzenie całkiem okazałych terenów-miast.

To idealne miejsce abyś ze znajomymi założył gildie i abyście wspólnie wybudowali swoją osadę.

System utraty mocy gildii i przejmowania claimów (regionów) gildii preferuje pokojowe raczej współistnienie frakcji.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"System utraty mocy gildii i przejmowania claimów (regionów) gildii preferuje pokojowe raczej współistnienie frakcji." to mnie raczej zachęca do walk. To jest w końcu survi czy nie? Miasta? Co to ma być? Survi z miastami? Rozumiem, gdyby te miasta mogły się podbijać, ale tak to dziękuję.

Opublikowano

"System utraty mocy gildii i przejmowania claimów (regionów) gildii preferuje pokojowe raczej współistnienie frakcji." to mnie raczej zachęca do walk.

mnie sie podoba, ze nie ma hord czyhających zaraz przy spawnie aby dednac kogos dla samego dednięcia

To jest w końcu survi czy nie? Miasta? Co to ma być? Survi z miastami? Rozumiem, gdyby te miasta mogły się podbijać, ale tak to dziękuję.

pytasz czy jest w koncu survi czy nie?

survi to sztuka przetrwania poza miastem, w niesprzyjajacych okolicznosciach.

dla niektorych survi w realu to noc na pustyni lub na pustkowiach Antarktydy, a dla innych to noc spędzona na ulicach obcego miasta gdzie mozna byc obitym, zabitym

Jak widac są różne stopnie niekorzystności warunków.

Mi wystarczy to co jest na tym serwerze.

Grałem na jednym serwerze, gdzie pewna gildia, a właściwie 2 osoby ze wspomnianej gildii przejmowały stale i wciaz wszystkie tereny innych gildii (a mieli wypowiedziana wojne ze wszystkimi gildiami na serwerze) plądrowali i unclaimowali ... i przejmowali kolejne.

Na pewno pysznie się bawili w przeciwienstwie do wielu osób, którym totalnie uprzykrzyli grę.

Dlatego moze odpowiada mi ten - jak napisali admini tego serwera - "soft-survival"

Opublikowano

fajnie ze jest taki serweer. jeszcze nie trafilem na taki jak ten bo albo zabijali bez sensu albo wogole nie mozna bylo walczyc

Opublikowano

fajnie ze jest taki serweer. jeszcze nie trafilem na taki jak ten bo albo zabijali bez sensu albo wogole nie mozna bylo walczyc

Masz racje, ja też nie trafiłem wcześniej na taki serwer jak ten, że jest PVP a można spokojnie grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...