Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Skaczący ping z 30 do 200

Budlys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie :( Nie wiem czemu ale w cod'ie mw 3 ping mi skasze z 30 na 200 nagle na 2 sec co ok. 20 sec.... Czym to może być spowodowane ?? :(

PS:Zainstalowałem win'a 7,przed win'em 7 był xp'ek i normalnie bylo,

Opublikowano

we wszystkim

to raczej nie problem by zaraz pisać post bo nikt ci go nie rozwiąże jak nie wiadomo o co chodzi, pytaj najpierw ISP dlaczego dał ci takie łącze do dupy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

pierdylion ( jak to kiedyś ktoś napisał na forum i mi się spodobało to słówko, czytaj masa albo kilka ) zainstalowanych programów i uruchomionych w czasie działania gry

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jedyne co mam odpalone to Steam ... No że chyba coś w tle chodzi :( Ale jak to zamknąć tak aby nic nie spieprzyć?? Bo Mogę coś zamknąć menadżerem ale nw czy to coś bardzo potrzebnego.

Opublikowano

napisałem ci : ISP ( dostawca internetu ). dzwonisz i dowiadujesz się sam.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

pierdylion ( jak to kiedyś ktoś napisał na forum i mi się spodobało to słówko, czytaj masa albo kilka ) zainstalowanych programów i uruchomionych w czasie działania gry

hehe to chyba o mnie chodziło :P . Tyle, że ja użyłem PIERDYLIARD :D .

@ TOPIC

Nie masz uruchomionych aplikacji co używają internetu ? Zobacz czy Windows 7 nie pobiera ci Update bo pisałeś, że od niedawna masz tego windowsa. Jak nie ustawiłeś opcji wyboru samodzielnej instalacji aktualizacji Windows to on za Ciebie będzie pobierać i instalować , a nawet idiotycznie wymuszać restart poprzez okienko popup .

Ew. instalowałeś jakiś pakiet ochronny(firewall+ antywirus) ?

jqeuR.png

Opublikowano

na słabym łaczu aktualizacje moga się pobierać bardzo długo a system jeśli jeściąga rezerwuje dla siebie pasmo ograniczając dla innych programów pasmo dostępu do netu stąd i pingi

@UP no wiesz użyłem troszkę mniejszej jednostki, skoro to tylko nowy system, PIERDYLIARD byłby już po tygodniu pewnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mam wyłączoną opcje sprawdzania ale ciągle to samo a jeżeli chodzi o ten skaczący ping to raczej nic nie ma do Tego ISP bo np. w cs'ie nie ma nic takiego ani w tf2 :(

Opublikowano

Nie ma aktualizacji tzw. patchów do gry COD MW3 ? Jeśli są to pobierz i zainstaluj. Ew. wyłącz wszystko co zżera internet i sprawdź czy są lepsze efekty.

CS to stara gra obecnie więc nie dziwi mnie brak problemów z netem. TF2 też nie jest wyjechane w kosmos. Poza tym BF3 i MW3 zauważyłem, że potrzebują większej prędkości internetu bo mają pierdyliard dodatków, które wykorzystują łącze czyt. taki jakby TS3 wbudowany w klienta gry i jeszcze takie inne sprawy.

jqeuR.png

Opublikowano

Rozumiem że może MW3 potrzebuje więcej internetu ale,na xp'ku normalnie wszystko latało okej czyli ok 4 dni temu o.0 A na win'ie 7 już tak skacze... :(

Opublikowano

start->uruchom->cmd->wpisz "ping www.pwn.pl -t" i potwierdź enterem poczekaj z 5-10minut i sprawdź pingi, jeśli będą jakieś odskoki to wina łącza jeśli nie,gry.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

• Masz komputer w jakimś botnecie (ciężko sprawdzić, mało prawdopodobne, ale by tłumaczyło skoki pingu)
  • Ktoś jeszcze na łączu?
  • Wszyscy w okolicy ściągają na pełnej kurwie
  • Dostawca robi sobie jaja ze swoich klientów

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Dziś jeszcze raz zobaczyłem jak tam z pingiem... I się okazało że jednak skacze -,- Jutro idę do tego Jeb*nego dostawcy i mu na wygarniam... Bo już pare dobrych tygodni tak jest.

Opublikowano

Powiem Ci co wiem z mojego doświadczenia;

Wyłącz niepotrzebne programy (GG, Skype i inny syf)

Jeśli dzielisz z kimś łącze (Może coś się mu ściąga)

I godziny szczytu dostawcy internetu( Chodzi mi o przeciążenie serwera)

1322959146-U387138.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...