Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Jak się stajemy masowymi mordercami narodów?

kingmt12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, to ja się odniosę do tego filmiku jako pierwszy :).

Mieszkam w Anglii, i tam na lekcjach Historii mówią tak jak w Polsce. To Niemcy założyli te obozy, to oni tam zabijali ludzi etc. <ale to chyba wszyscy wiedzą dlatego też to pomińmy>, ale sam problem tkwi własnie w samej propagandzie mediów, głównie tych niemieckich, bo stawiam 0.7 l że w niemczech o drugiej wojnie Światowej nie mówi się zbyt wiele, a jak mówi to tylko o atakach aliantów i o tym jacy to Polacy byli bebe wyrzucając Niemców z Polskich ziem <Film propagandowy puszczany w kinach w niemczech w okresie drugiej wojny Światowej aby wmówić mieszkańcom Niemiec jacy to Polacy źli i zachęcić ich do wojny> . Ale gosciu ma sporo racji, i to o czym mówi jest prawdą, zachodnie media również stosują propagandę i to nie tylko w stosunku do nas, Polaków ale również nt Libii.. Przecież tam też nie żyło się źle, ale jak widać media, propaganda i wojsko potrafiły to zmienić... Teraz czekam na jakąs sensowną odpowiedź- W końcu mamy jakis ciekawy temat do dyskusji :).

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Opublikowano

Chciałbym aby taki gościu uczył mnie historii, a nie babka która wcześniej uczyła plastyki przez X lat i przepisujemy książkę tylko...

1328548440-U173186.png

by Siema Heniu

Opublikowano

A mnie to wali. Niemcy zawsze będą się wybielać tak samo jak Ruscy -.-. Myślicie, że czemu o Katyniu nie gadają tam u siebie zbytnio ? Bo to temat tabu dopiero od kilkunastu coraz więcej się o tym mówi.

jqeuR.png

Opublikowano

Nic nie poradzimy na to że inne kraje boją się odpowiedzialności za swoje dawne czyny i wolą zrzucić winę na kraj który bronił swoich terenów. Cieszmy się że My co najmniej 39 mln. ludzi znamy całą prawdę.

Opublikowano

Ja jak będe miał dzieci to na pewno przekażę im całą prawdę.

Nikt ci tego nie broni, ale dzieci radziłbym spłodzić w innym kraju i tam odchować bo w tej Polszewickiej Polsce polityka prorodzinna nie istnieje ;).

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...