Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Widoczność itemów

kolo1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam problem z widocznością itemów i mobków na serwerze tristram. Ktoś obeznany mógłby powiedzieć które pliki odpowiadają za widoczność itemków i mobów? Tzn,potrafie rozpakowywać i pakować pliki tylko nie wiem,które rzeczy przełożyć z clienta do moda. Próbowałem kopiować item_list,item_proto i mob_proto oraz pliki z folderu Item z icon.epk. Może mi ktoś powiedzieć co pokopiować do czego,żeby było widać itemy i moby na modzie? Mam nadzieje,że napisałem to w miarę zrozumiale :D

sygnampc.jpg
Opublikowano

Kopiowanie Ci nic nie da, bo i tak większości nie będziesz widział

Musisz pobrać klienta.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Locale:

Item_proto

Item_list

mob_proto

monsters

Najlepiej wklej całego :) bo nie wiem o jakie moby ci chodzi konkretnie

Icon

Tylko folder Item

Pc/Pc2

Tu też skopiuj wszystko bo nie wiem o jakie itemy chodzi

Item

Tak jak Up

Opublikowano

Dzięki,spróbuje jutro,obecnie rozpierdzieliłem clienta ich "łatką"...spatchuje w nocy,bo w dzień net za wolny i napiszę czy all widać jak powinno.

@Edit

Co do itemów z PC to chodzi o zbroje i miecze :)

sygnampc.jpg
Opublikowano

Aaa,to zbrojki mniej ważne :) założę na cliencie i logne na moda i tyle :P broń najważniejsza dla mnie i potworki :) pokombinuję jutro.

@Edit

A co do mobków to chodzi o te nowe. Zobaczę co da się zrobić,pracuję nad tym teraz,zaraz skończę i dam edita czy all działa jak należy.

@Edit2

O w kur! :D Nie wierzę własnym oczom,widać epickie bronie,nowe mobki też! Zbrojek nie robiłem,bo u mnie pliki PC/PC2 mają inne zastosowanie ;)

@TurboGuma

Jesteś wielki!

sygnampc.jpg
Opublikowano

Nie tak szybko :D Jeszcze jedna (ostatnia już) sprawa. Te potworki wyglądają zupełnie inaczej niż na cliencie. Moje pytanie więc brzmi:który jeszcze plik odpowiada za moby?

sygnampc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...