Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Licytacja na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dzisiaj założyłem konto na allegro z oznaczeniem "Junior" ze względu na to że nie mam 18lat. Chcąc przebić pewną licytacje w tym samym czasie zostaje ona przebita o 1zł. Czy to jakiś bot na allegro? bo już sam nie wiem. Sytuacja zdarza się za każdym razem gdy chcę przebić licytacje.

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Opublikowano

Nie, to nie jest żaden bot. Dzieje się tak żeby ludzie nie mogli w ostatnich sekundach trwania aukcji, przebić najwyższą stawkę, tym samym wygrywając.

Dla przykładu:

Przedmiot w aukcji kosztuje 100 zł, ty mówisz że za to dasz max. 300 zł. Dajesz te 300 zł, ale w aukcji stawka do przebicia to tylko, dajmy na to 101 zł. I ktoś kto chciałby Ciebie przebić w ostatnich sekundach, musiałby dać więcej niż te 300 zł, bo gdyby dawał mniej za każdym razem byłby przebijany przez Ciebie.

Inny mi słowy, jest to dobre rozwiązanie, bo nie trzeba siedzieć przed kompem i czekać na koniec aukcji, tylko od razu możesz dać cenę maksymalną jaką jesteś zapłacić za dany przedmiot.

32354141673387527780.png

Opublikowano

A jeżeli jest cena minimalne (my jej nie widzimy) dla przykładu 250 a ty dasz 300 to podbije Ci do 252zł - takie małe info :P

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...