Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] problem z instalacja patcha

kmxmetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem odrazu co i jak. Wiec tak zainstalowalem WOWa i mialem wersje 3.0.1 po czym chcialem zainstalowac kolejny patch i wyskoczyl mi error z ktorym sobie poradzilem klikajac repair, nastepnie zainstalowalem kolejne patche i gdy chce zainstalowac patch 3.2.2 do 3.3.0 to znowu wyskakuje ten sam bład

The update could not be applied.

The file "C:\Users\Public\Games\World of Warcraft\WowError.exe" could not be opened. If this problem persists, you may be able to solve it by uninstalling and then reinstalling the game. If you are unable to correct this problem, please contact Blizzard Technical Support. (InstallerFile::Open)

To check this installation for problems, click the "Repair" button. The Repair tool can automatically fix many update errors.

Niestety tym razem gdy chce kliknac repair wyskakuje mi okienko " Cannot connect to serwer to download repair information. Please try agin later.

Dodam takze ze probowalem uruchomic jako administartor, ale to tez bez skutku, usuwalem takze plik "backup-enGB.MPQ" i to rowniez nic nie dalo, próbowalem zrobic katalog "backup" i wklejic tam katalog "Blizzard Entertainment" i to tak jak reszta nie przynioslo efektow.

No i warto wspomniec ze mam win 7 x64

Opublikowano

Masz jakiś antywirus ? Spróbuj go wyłączyć, dodać do wyjątków cały folder wowa. W przypadku, gdy nie pomoże:

uruchom msconfig (start -> i jak masz wyszukaj programy i pliki wpisz msconfig) -> usługi->ukryj wszystkie usługi microszitu->odznacz wszystko uruchom ponownie i instaluj.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Kurcze zrobilem tak jak napisales, odrazu powiem ze nie mam anty wira poki co :) zapora systemu wylaczona, ale to nadal nie skutkuje 2% instalacji i ten sam blad

Opublikowano

Hmm, spróbuj gdzieś przenieść wowerror.exe, poza folder wowa ale nie usuwaj go, na próbę i spróbuj odpalić patcha, jak nie pomoże to przywróć go w miejsce gdzie był i odpisz.

userbarwb.png

Opublikowano

Masz dwa wyjścia - Wejdz do folderu data i: usuń plik patch.mpq, patch-2.mpq i uruchom repair.exe, z tym, że jeżeli u ciebie nie działa repair.exe to nie wiem co można w tej sytuacji zrobić.

Druga opcja to reinstall wowa.

userbarwb.png

Opublikowano

no wlasnie repair nie trybi a przy instalacji 1 patcha tez mialem ten blad i repair pomogl, a to usuniecie tych 2 plikow tez nic nie dalo.

Opublikowano

Te usunięcie miało działać jedynie z repairem, jak usunąłeś i repair nie działa - useless. Nie mam pomysłu reinstall proponuję.

userbarwb.png

Opublikowano

Mam takie pytanko a moze to sie dzieje dlatego ze WOWa mam sciagnieego z neta a nie z orginalnej plytki. Tak czy siak zrobie reinstal, a jak to nic nie da to pozycze od kumpla w srode orginalnego WOWa.

Edit: Uporałem sie z problemem, Usunąlem all pliki z WoWa i zostawilem tylko instalke zmienilem lokacje podczas instalacji, jestem juz w polowie patchow i nie widze zadnych problemow :) Dziekuje Czerew za pomoc .

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...