Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rozwalenie całego drzewa za "jednym razem"

xdax1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zainstalowanego Timber moda i Treecapitator ale ścinają się tylko pnie a chciałbym by całe drzewo....(czyli z liśćmi też)

Dodam że używam tego Technicpack-a pod 1.0.0 w którym jest Treecapitator , a timber zainstalowałem oddzielnie.

Rozwalenie "całego drzewa" widziałem w jednym filmiku od zahy (chyba wiecie o co chodzi ^^? )

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

To ja wiem,nie pisałem że nie rozwala się tylko że nie rozwala się całe....

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Na pewno nie da się nic zrobić?

Bo przecież widziałem na filmiku jak zaha rozwala od razu całe drzewa... To jest możliwe tylko w 1.8?

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Na pewno nie da się nic zrobić?

Bo przecież widziałem na filmiku jak zaha rozwala od razu całe drzewa... To jest możliwe tylko w 1.8?

Tak, rozwalanie całych drzew było możliwe w 1.8, a teraz ścinają się tylko pnie.

Opublikowano

No ścinam siekierą...(kamienną)

Ale ścina się tylko pień co jest grane!?

@SopherPRO możesz mi podać swoją konfiguracje treecapitator-a? ( .minecraft-> config -> mod_treecapitator)

Bo czytałem gdzieś że trzeba coś ustawić,próbowałem ale i tak nic z tego. (nie wiem czy to prawda)

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Jeśli ktoś ma jeszcze ten problem to oto rozwiązanie :

Potrzebny jest mod Treecapitator......

A następnie wejdź w :

Start-> uruchom -> wpisz %APPDATA%-> .minecraft -> config

Następnie znajdź plik o nazwie "mod_treecapitator.cfg" (bez ") otwórz za pomocą np. notatnika i zmień "destroyLeaves=false" (jest bez ") i zmień na "destroyLeaves=true" (bez ")

Jeśli nie masz tego (destroyLeaves=false) musisz zainstalować mod ręcznie (usunąć i wgrać moda ponownie a potem uruchomić grę by się otworzył nowe plik w config.)

Zbieram +

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...