Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Rozłącza mi się internet

speader22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam problem. Samoczynnie rozłącza mi się internet. Czasem co godzinę, czasem co minute, na około jednej minuty, max dwóch. Posiadam modem wbudowany. Oferta z netbookiem hp mini 210

http://biuroprasowe.tp.pl/pr/162950/netbook-hp-mini-210-3g-za-1-zl-z-mobilnym-internetem-orange?changeLocale=PL - informacje o necie i netbooku. Proszę o pomoc bo to robi się denerwujące. W razie jakiś niejasności proszę o zadawanie pytań pod tematem.

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

jak masz słaby zasięg sieci UMTS to tak raczej będzie i nie zrobisz lepiej jak go nie poprawisz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mam identyczny problem, głównie to jest spowodowane tym, że komp jest przegrzany. Po odpoczynku 30min, działa lajtowo 5h, a potem problem powraca. Próbowałem dzwonić do Orange'u ale oni na to zlewają twierdząc ' nie widzimy żadnych zakłóceń na linii ' ...

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Dobra, w sumie masz racje bo jak mam chlodny to mi sie nie rozlacza, ale sa sytuacje gdzie po polaczeniu i tak rozlacza. Czekam na inne propozycje

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

co jak poprawić ? kup antenę kierunkową a nie z modemu korzystać tylko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Heheh, robem. Łatwo Ci mówić, niektórzy nie mają takiej możliwości (np. ja) i są skazani na modemy :c

@EDIT

Dobra, w sumie masz racje bo jak mam chlodny to mi sie nie rozlacza, ale sa sytuacje gdzie po polaczeniu i tak rozlacza. Czekam na inne propozycje

Rozłącza Ci w takim sensie że, dajesz połącz i wyskakuje zamiast Połączony to Rozłączony? jeśli tak, to poczekaj aż zniknie informacja " Rozłączony ", i wtedy klikaj połącz :D

1367591241-U459639.png

Opublikowano

mam modem ( zewnętrzny, wbudowane w podobne lapki są paskudnej jakości ) i mam antenę do niego a bez niej miał bym taki sam problem , więc jak widzisz to najprostsze rozwiązanie i innego po prostu nie ma, poza zmianą na takiego operatora co ma silny sygnał w miejscu używania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Robem wie co mówi i nie czepiajcie się go. Zasięgu nie zwiększycie modlitwami w kościółku. Jedynie sposobem od Robem możecie ukrócić sobie cierpienia z braku neta.

Poza tym poleciałeś na tego netbooka jak mucha do gnoju... Ja nawet za darmo bym go nie brał albo bym odkładał sam na netbooka i kupił bez obciążania się ratami i abonamentami.

Nieraz czytałem skargi na wadliwe działanie radiówki Orange.

jqeuR.png

Opublikowano

Odchodzicie od tematu. Ja nie mam slabego zasiegu, tylko rozlacza mi sie net na kilkanascie sekund.Nie chce wydawac pieniedzy, a chce dowiedziec sie czemu sie rozlacza net.. (100% nie przez zasieg)

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

a skąd wiesz że nie przez zasięg ? jeśli uważasz żr to inna przyczyna to przybliż sytuacje , sprawdziłeś na innym systemie i sprzęcie ?

bez tego pozostaje ci się tylko modlić o to by nie rozłączało

p.s. ja też mogę sobie napisać temat, rozłącza mi internet, mam badziewny sprzet. rozwiążcie mój problem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

teraz nie jestem w stanie wolac kogokolwiek, gdyz jestem chory na zakazna chorobe..., chce poradzic sobie samemu. Na innym sprzecie nie mam jak.

1. Nie mam gdzie

2. Modem wbudowany, laczy mi sie tylko z mojego netbooka programem Hp Connect Manager

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

no to przynajmniej podał byś jakie masz poaramerty połączenia !

jak mniemam to słaby zasięg i na dodatek co chwile przełacza cię na GPRS

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...