Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakie postacie do teamu?

PrinceJinno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.Otóż nie długo będzie turniej w moim mieście w grze Lol.Zebraliśmy się z chłopakami w 5, lecz nie za bardzo wiemy jak złożyć (z jakich posaci).Podajcie najlepsze przykłady.Będę nagradzał wypowiadających się.

1324905338-U324332.png

Sygnatura by Eucalyptus

Opublikowano

Dla mnie bardzo dobrą postacią jest Vayne.

Ale moim zdaniem każdy jest dobry.

Zapytaj się kolegów kim im się gra najlepiej, i do boju!

Radzę wam ćwiczyć i dobrać odpowiednią taktyke

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Ja mam stałą drużynę i zawsze jest :

Solo top :

-Nasus

-GP

-Pantheon

Mid :

-Morgana

-Sion

-Nidalee

-Gragas

Jungla :

-Lee Sin

-Xin Zhao

-Udyr

Bot:

-AD

Ezreal,Graves,Caitlyn ,Vayne,Ashe

-Suport

Soraka,Janna,Sona,Alistar,i ten golem żółty xD

Opublikowano

Team dostosowuje się do drużyny przeciwnika. To są tzw. counterpicki.

Nie idzie się stałym schematem bo w tym wypadku wystarczy odpowiedni ban i po taktyce.

https://docs.google.com/spreadsheet/lv?hl=en_US&key=0AqzKxo_kFrKtdF9HZVYxd25xQlR6OGhJN%20k04bWJxV2c&toomany=true#gid=0

Pozatym i to, że wam podamy team to jeszcze nic. Musicie te postacie ogarniać.

W przeciwnym wypadku zrobią wam pente Soraką.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Jak wyżej. Ale najlepiej jakbyście zastosowali się do takiego schemaciku:

- Jungler (najlepiej jakaś postać z dobrymi gankami np. Nocturne lub Amumu, niestety często banują Amumu ze względu na ulta)

- Solo Top (najlepiej jakaś postać z dobrym survi, hp regenem i/lub dmg, tutaj sprawdza się np. Nasus i Irelka ewentualnie Garen; ważne, aby ta postać robiła potem za tanka)

- Support (support to support, nie bierzcie Alistara bo to się źle kończy :P, najlepiej Sona lub Soraka)

- AD (jakaś Vayne, najlepiej jak pójdzie z supportem, który będzie zostawiał last hity)

- AP (midowa postać z dmg, dobrym pickiem jest Kassa, ale często go banują i LeBlanc bo zadają w Late nieobrażalnego DMG)

Oczywiście w nawiasach są przykłady. Najlepiej dostosujcie się do tego schematu, ale z postaciami, które będą się nawzajem uzupełniać.

Opublikowano

nie mozecie ustalic tego przed gra turniej prawdopodobnie bedzie na drafcie to polega na kontr pickach typu lee sin kontruje akali badz enemy pickna champa ktorego wybraliscie ... mozecie jedynie ustalic role top , jungler , mid , ad carry bot , support bot

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

Lepiej żeby nie mówić bo nie wiadomo kogo będziesz miał za rywala, i on może to wykorzystać. Najlepiej jest

Mid

Jungle

Solo Top

Bot - AD carry, support

Opublikowano

Dlaczego właśnie często się poleca bot ad carry, support a na topie solo, a nie na odwrót? Nie może być właśnie np solo bot, a na topie ad i support? ^^?

Opublikowano

Dlaczego właśnie często się poleca bot ad carry, support a na topie solo, a nie na odwrót? Nie może być właśnie np solo bot, a na topie ad i support? ^^?

Nie, bo to jest aktualna meta. Namów całą "topkę" żeby zamienili - wszyscy zamienią.

Opublikowano

counterpick to najgorsza rzecz jaka może być. W waszym składzie nie może zabraknąć - junglera, supporta, ad carry - który idzie z supportem i farmi creepy.

Za junglera polecam Nocturne/Lee Sin

Ad carry - Ashe/Miss Fortune

Support - Sona/Alistar/Soraka

Jedną z taktyk dających przewagę, jest Karthus który wchodzi jako 1 i ginie jako 1, stojąc na dedzie z włączonym defilem. Musicie przetrzymać w nim wrogów.

Ostatnim championem jest losowo. Talon albo Volibear jak wolicie! Zawsze banujcie morgane i caitlyn bo jest to syf jak ich mało.

46594938.png

Gram w League of Legends. Z chęcią doradzę w sprawie grania, buildów.

Pomogłem? Daj lubię to!

Opublikowano

Na solo topa : Amumu/ Akali

Na Mida : branda

Na ad carry : Ezreal

Na supporta : Sona

Na junglera : Lee sin/ Trundle/ jeżeli akali solo top to tutaj amumu

<>

Opublikowano

wazny jest 1 pick, jezeli nie zbanowali amumu, ani ty tego nie zrobiles, 1st pick powinien byc amumu, to jest gwarancja 50% tfow. ew. kennen.

167161466687770313241.png

Opublikowano

Na solo topa : Amumu/ Akali

Na Mida : branda

Na ad carry : Ezreal

Na supporta : Sona

Na junglera : Lee sin/ Trundle/ jeżeli akali solo top to tutaj amumu

Amumu na solo topa? PORAŻKA! Na solo topa Nasus lub Garen.

Jeśli jako ad carry Ezrael, to według mnie lepszym dla niego supportem jest Soraka, odnawia dużo many dzięki czemu Ezra może spokojnie spamować skillami + ulti często ratuje tyłek kolegom z teamu o silence już nie wspomne.

Opublikowano

Możecie mi powiedzieć czemu 80% typów, którzy nadal są w Elo Hell twierdzą, że bez tanka nie wygrają meczu? I twierdzą że Support Alistar jest taki tankowaty że bedzie tankować 2 turrety obok nexusa oraz "laser"?

Jungler: Tutaj najlepiej zostawić sobie last picka. Gdy przeciwny team będzie miał kogoś stealth jak Twitch, Akali to idealny do tego będzie Lee Sin. Jeżeli postać z dobrym escape mechanizmem, to Nocturne. Ew, Gangplank, lecz jego miejsce jest na Topie.

Mid: Le Blanc tutaj nie pasuje. Odpali combo w papierka, i co? zabije go, ale potem to już nic nie zrobi więc team fight 4v4. Najlepszy tutaj będzie Karthus, Brand, Kassadin.

Support: Najlepiej wziąć go jako 1st picka. Przeciwnik nie będzie wiedział jakie postacie będzie musial skontrować, więc wybierze w ciemno, a my możemy zatrzeć rączki i skontrować obie postacie przeciwnika. Preferuje Alistara, lecz to zależy od Ad Carry z którym będzie na bocie.

Ad Carry: Ezreal - jak ma przy sobie Sorakę (infinity mana, heal) to linia najprawdopodobniej przegrana.

Vayne - Alistar (podrzut, wykop w stronę turreta, przygwożdzenie, +1)

Urgot - ssie w late, lecz jego zadaniem jest zdominować early, przez co przeciwnik ma mniej ochoty do gry. Polecam przy nim Sorakę, Alistara.

Bruiser: Gangplank, Lee Sin, Riven, Irelia

Myślę że pomogłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...