Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zamierzam niedługo postawić serwer testowy na VPSie i poduczyć sie na nim, zanim wezme sie za dedyka. W związku z tym mam troche pytań ;) Chciałbym znaleźć coś do 40zł, przeszukałem wiele serwisów i trafiłem na taki z możliwością samodzielnej konfiguracji zasobów wedle swoich potrzeb.

Link: http://www.exone.pl

W stawianiu serwera do gry ważniejsza będzie ilość RAMu czy procek? I czy transfer 100GB wystarczy? Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś mógł podać najodpowiedniejszą konfiguracje dla kilku/kilkunastu osób. Prosze nie proponować postawienia serwa przez Hamachi bo to w moim wypadku odpada (słaby sprzęt i internet). Kiedy odpalam serwer + klienta nie ma mowy o komfortowej grze nawet w pojedynke. Z góry dziękuje, oczywiście za wszystkie przydatne odpowiedzi klikne "Lubie to" ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Co sądzisz o tym ?

4 Ghz Procesor

2048 Mb Ram

60 GB Dysk

Brak Lim Transfer

100 Mbps Łącze

Francja Lokalizacja

HyperVM Panel

OpenVZ Virtualizacja

45 zł za miesiąc

hostujemy.eu - zobacz sobie :]

Opublikowano

Szukał oferty do 40 zł zaproponowałem mu za 45 zł, a VPS wydaje się być mocną maszyną. Zakładam iż będzie chciał stworzyć serwer, a na tym z pewnością będzie mógł testować w ok. 10 osób jak nie więcej :]

Opublikowano

Co was na te vpsy wzieło ? to że server cs czy minecraft tam chodzi to nie znaczy że metina tak. Po pierwsze na vps masz limit połączeń. Na cs wystarczy 32 bo tyle masz slotów a w metku ? co będziesz płacił za każdy ?

Po drugie na takim servie vps można praktycznie wyłączyć serv na kilka sposobów, maszyny są po prostu za słabe.

sygna.png
Opublikowano

Po prostu na własnym sprzęcie nie mam możliwości przetestować serwera w pełni, a płacić za dedyka żeby pograć w 5 osób raczej mija sie z celem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...