Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przypadki warnów za nic

Raha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,chciałem poruszyć temat ,,Warnów za nic".

Ogólnie coraz częściej spotykam przypadki,że moderator daje warna nie czytając

nawet połowy tematu,tylko to co go niepokoi.

Jak dla mnie takie sytuacje są bardzo denerwujące,skoro użytkownik się stara,pomaga

to moderator z tak zwanej ,,łaski swojej" mógłby zerknąć przynajmniej na część tematu i uzasadnić

bardziej ostrzeżenie.

Druga rzecz to powody warnów.

Często spotykam się z wyrażeniami

• Spam - Jak dla mnie zwykłe wysyłanie wiadomości(nie na temat) pod rząd,są to również nie chciane wiadomości
  • Offtopic - Post nie na temat

Moje zdanie na ten temat jest krótkie,większość moderatorów nie odróżnia tych dwóch rzeczy, wypisując

w powodach warnów rzeczy o których nie mają pojęcia.

Spotkałem się z przypadkiem około 5 moderatorów,którzy po pytaniu ,,Czemu karzesz za offtopic skoro nie wiesz co to jest?''

nie wiedzieli co odpowiedzieć.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Tak wiem,każdy się może pomylić,ale są przypadki w których moderatorzy mylą się po 3 razy w tygodniu,

i to jest wyłącznie wina ich lenistwa,gdyż nie czytają nawet treści tematów w których karzą innych użytkowników.

Mam nadzieje że dyskusja się jakoś rozwinie i moderatorzy wezmą to sobie do serca

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Nic ci to nie da kilka razy juz poryszali ten temat na tym forum rządzi kokosz inni nie mają prawa głosu wiedz jest jak jest i nikt tego nie zmieni

kat_menu2.pngkat_menu4.pngkat_menu18.pngkat_menu14.png

Opublikowano

Trochę się z tobą nie zgodzę,kokosz to przecież nie jest jakiś dyktator.

Poza tym ten temat nie tyczy się jakiś szczegółowych zmian,tylko zwrócenie

uwagi moderatorów na to co robią.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Ja tam dostałem warna od RMCF 1902 za 'spam' w tym temacie, gdyż wyraziłem swoją opinię o używaniu cheatów w niektórych grach... Żałosne :D

A co mi tam, macie link! :)

http://www.mpcforum.pl/topic/498523-wwe-wrestling/page__p__3549458#entry3549458 

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Opublikowano

Ja tam dostałem warna od RMCF 1902 za 'spam' w tym temacie, gdyż wyraziłem swoją opinię o używaniu cheatów w niektórych grach... Żałosne :D

Lol ?

Nie powinno być warna o_0

Według mnie to właśnie z lenistwa , ale nie ważne...

Kurde , znowu dostalem warna ;x

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Jeszcze chciałem poruszyć jedną kwestie.

Brak działu skargi/zażalenia,to znaczy jest ale do 250 postów,

no ale co ma zrobić użytkowników typu ,,Ja" gdy moderator

ciągle odmawia zdjęcia warna?

Powyższe to tylko przykład,który na pewno zdarzył się

nie jednej osobie.I nie piszcie żeby pisać wtedy do Global Moderatorów,bo

sprawa musi być wyjaśniona pomiędzy użytkownikiem a owym moderatorem.

W takich sytuacjach global moderator,prawdopodobnie będzie radził

porozmawiać z osobą nadającą warna.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

@Raha zgadzam się z tobą. W moim słowniku forum to znaczy że można pogadać na różne tematy odpoiedzieć komuś w poście itd.

lecz czasami sie spotykam z sytuacjami z warnami za free lub z nudy

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano
W moim słowniku forum to znaczy że można pogadać na różne tematy

Dla mnie również, ale oczywiście w odpowiednich działach.

Zapraszam do dalszej dyskusji na ten temat,może ktoś

miał taki przypadek?

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Dostałeś warna, to chyba coś musiałeś zrobić, bez powodu by Ci nie dali. I nie płacz już tyle, to tylko forum.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

A nie jest to spam? Wniosłeś tą odpowiedzią cokolwiek do tematu?

Tak samo by to wyglądało gdyby mi ktoś się spytał czy włożyć niebieską czy czerwoną koszulkę, a ja bym odpowiedział, że w sklepie za rogiem mają ładne jeansy.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Dostałeś warna, to chyba coś musiałeś zrobić, bez powodu by Ci nie dali. I nie płacz już tyle, to tylko forum.

Ehh... To tylko 5% , zbije się je szybciej niż jedno piwko z takim samym odsetkiem alkoholu :).

Co nie zmienia faktu, że to co napisałem to w 100% prawda, do której i tak nikt się nie przyzna ^^.

WALIĆ WARNY ! 5% mi nic nie robi ;p

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Opublikowano

Ja nie płacze.

Ja tylko stworzyłem temat do dyskusji w którym

można się wypowiedzieć na ten temat.

I jeżeli to przeczytałeś to na pewno wiesz

że w 95% moje słowa to zwykła prawda

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

No to powiem Ci lepszą bajeczkę ;D

na tym forum istnieją takie bany jak "Idiota" "debil" "kretyn" "Nie gadam z idiotami"

Warna przeżyjesz. nauczysz się trzymać język za zębami a daleko dojdziesz.

TLS_Trololo.png

Dawniej Lenart

Opublikowano

Ehhh .. Czasem warny sa za nic :(. Ja dostalem 1 za posta gdzie nia sa one naliczane:

http://www.mpcforum....ost__p__3508037

Za post dostalem warna. Bylo by dobrze lecz tam nie sa naliczane posty

Tak, dostałeś go ode mnie i był słuszny. Jeżeli potrafi się czytać regulamin to warny nie lecą za spam.

@Topic

Często moderatorzy mają nawał pracy i nie mogę czytać każdego posta w temacie. Jeśliby tak robili to ogarnęliby tylko połowę działu, a nie cały.

Tak to widzę z punktu moderatora. Czasami po prostu zdarzają się ludzie, którzy regulamin uważają za coś dodatkowego i myślą, że ich nie obowiązuje- zmartwię ich, każdy w każdym dziale musi przeczytać regulamin jeżeli chce napisać tam posta. Jeżeli zaś jest na tyle leniwy, że w każdym dziale nie ma ochoty czytać regulaminu to niech przynajmniej przeczyta ten główny obowiązujący na całym forum :).

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Za free nikt warnów nie daje, jeżeli uważacie że warn jest nie słuszny to piszcie do Adminów lub Globali. W razie czego sam pomogę w wyjaśnieniu sprawy :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...