Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Brak dźwięku w Windows 7

Budlys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy... :( Zainstalowałem sobie win 7 i nie wiem o co kaman.... nie mam dzwięku. Ikonka z tym głośnikiem jest z czerwonym krzyżykiem,A jak na nią nacisne szuka problemów i pisze że nie mam podłączonych Głośników,A mam !! :(

Rekrut
Opublikowano
pisze że nie mam podłączonych Głośnikó

Bo win7 ma jazdy :D

Sterowniiki panowie, sterowniki :D

gfsygna.png

Tylko Use ma gg do Pani Kasi.

Opublikowano

Tak... Dosłownie przed 30 min zainstalowałem win'a 7 a nic nie ruszałem z głośnikami a na xp'ku działały...

Opublikowano

Wejdź tak w menu start- panel sterowania- sprzęt i dźwięki- dźwięki- potem dwa razy na głośnik od góry i na dole masz coś takiego jak użycie urządzenia i zmień tam na cos takiego jak użyj tego urządzania (włącz) .

Opublikowano

Bo win7 ma jazdy :D

Sterowniiki panowie, sterowniki :D

Człowieku żal mi cie od kiedy do Windows 7 potrzeba sterów :D owszem nie raz trzeba je zainstalować ale podstawowe ma..... Jak widać masz XP

@TOP A jaką masz wersję systemu windows ? Bo bodaj że w wersji Starter wg dźwięku nie obsługuje...

Może masz gdzieś wyciszone sprawdź dokładnie w mikseże... i w ustawieniach dźwięku w panelu sterowania...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

ale ty masz zwykłe głośniki czy jak ? Bo jak narazie to wszedłeś w nagrywanie w mikrofon o ile się nie myle. ?

Masz wejście mini jack z przodku komputera ? wepnij słuchawki do zielonego wejścia i zobacz co się pokaże.

Opublikowano

no mam zwykłe ... a teraz były podłączone słuchawki. A na tym prawym okienku pisze że nie są podłączone.

Próbowałem to samo... nic.

Opublikowano

Macie tu inne ss'y

Aaaa... i słyszę siebie w słuchawkach jak mówie przez mikro ale to co leci z kompa nie.

post-325354-0-96751500-1323378984_thumb.png

post-325354-0-75526000-1323379291_thumb.png

Opublikowano

może łaskawie dowiemy się jaki masz system dokładniej i jaką płyte główną. nie każde sterowniki muszą działać zwłaszcza te domyślne microsoftu , są chipsety wymagające swoich sterowników

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

System to Windows 7 Home Premium 32 bit,A Płyta głowa będzie na ss'ie.

Taaa... Już to rozwiązałem... Mianowicie to jest tak,Poruszałem troche kablem i zauważyłem że w jednym miejscu odbiera,tzn. jak pociagne za kabel i go trzymam.Czy wiecie czym to jest spowodowane?? Tak samo jest z Głośnikami i drugimi słuchawkami.

post-325354-0-26877900-1323380806_thumb.png

Opublikowano

jak widać system jest jak najbardziej w porządku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Może spróbuj pod inne wejścia podpiąć.... ja mam wejść pod mini jack 6 spróbuj podpiąć pod każde i sprawdzaj czy jest dźwięk nie zaszkodzi spróbować...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

No właśnie tak dziwnie bo nie ruszałem od czasu instalacji win'a 7 a za nim zainstalowałem win'a 7 był xp'ek i śmigało wszystko normalnie ;/

Opublikowano

Człowieku żal mi cie od kiedy do Windows 7 potrzeba sterów :D owszem nie raz trzeba je zainstalować ale podstawowe ma..... Jak widać masz XP

@TOP A jaką masz wersję systemu windows ? Bo bodaj że w wersji Starter wg dźwięku nie obsługuje...

Może masz gdzieś wyciszone sprawdź dokładnie w mikseże... i w ustawieniach dźwięku w panelu sterowania...

Jak masz gadać głupoty to daruj sobie . Te podstawowe to niezły shit. Lepiej już sobie od producenta ściągnąć aktualne.

Grafika zawsze bywa gorsza z tymi podstawowymi ;]. A jak zainstaluje prosto z nvidia.com to od razu karta lepiej się sprawuje.

@ TOPIC

Z tym realtekiem może być tak, że musisz odpiąć te kable od głośników, słuchawek i znowu wpiąć i wyskoczy ci pytanie co podłączyłeś zaptaszkujesz jedną opcję (głośnik przedni albo słuchawki) wtedy powinno ci działać.

jqeuR.png

Opublikowano

Jak masz gadać głupoty to daruj sobie . Te podstawowe to niezły shit. Lepiej już sobie od producenta ściągnąć aktualne.

Grafika zawsze bywa gorsza z tymi podstawowymi ;]. A jak zainstaluje prosto z nvidia.com to od razu karta lepiej się sprawuje.

Napisałeś to samo..... No właśnie są nie trzeba nic instalować aby chociaż by dźwięk był.... Fakt są lipne ale do takich rzeczy w zupełności wystarcza ;)

A co do tematu to jak sprawdziłeś wszystkie wejścia w kompie ?? A jak nie działa to teraz tak mi do głowy przyszło.... może się jakieś pliki nie wgrały.... Jak nic nie pomoże to w ostateczności włóż płytkę z Windows i po zbotowaniu płyty wybierz opcje to jest bodajże ( napraw pliki systemu windows..... niech to się zrobi i wtedy sprawdź

@down: No fakt. Ale jak by był pirat to by chyba napisał ale zawsze warto zapytać ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...